reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2026

reklama
Ja od piątku mam mniejsze mdłości i mniej bolą piersi, więc już głowa podpowiada najgorsze scenariusze. Miałam poczekać już do prenatalnych ale nie wytrzymam, umówiłam wizytę na środę 🤡

Ja w pt kupiłam cała siatę ubrań ciążowych w hm na jesień. Spodnie z pasami, legginsy, bluzki - w sumie chyba z 9 rzeczy za 180 zł 🫶
Moja głowa robi mi to samo odkąd piersi odpuściły i inne objawy praktycznie :D idę we wtorek kontrolnie, aby trochę sie uspokoić xD

Moja głowa robi mi to samo odkąd piersi odpuściły i inne objawy praktycznie :D idę we wtorek kontrolnie, aby trochę sie uspokoić xD
To dołączam do teamu brak objawów i głowa świruje 🫣 już z tydzień nie mam dolegliwości, ale jutro w końcu wizyta i zobaczymy co tam się dzieje.
Uspokaja mnie fakt, że też nie ma niepokojących objawów i to, że wieczorem poniżej pępka pojawia się zarys brzuszka- w poprzedniej ciąży chyba do 6 miesiąca tak miałam, że wieczorem brzuszek się pokazywał, a rano sporo mniejszy 😃

Ostatnia edycja:
ciałko żółte jest przy owulacji. W pęcherzyku ciazaowym jest pęcherzyk żółtkowy - sama to ciągle mylę
w takiej sytuacji jest to bardzo możliwe że się coś przesunęło. Ja w trakcie USG miałam 6+2, ale według lekarza kilka dni młodsza ze względu na wielkość pęcherzyka - co by się zadzało bo miałam mieć owulację 10 maja a z moich obserwacji była około 13 maja a stosunek był 14 maja.. wcześniej było 8 maja więc trochę za wcześnie aby z tego coś było.
Jeśli miałaś nieregularne cykle to nie wiesz kiedy była owulacja. Tak jak tu piszą, wybierz się na usg pod koniec tygodnia albo za tydzień i wtedy jeśli będzie to będzie już widać ☺️

Tak kminie i kminie że teraz mi wyszło że chyba źle zaznaczyłam i podałam datę miesiączki .... Wychodziło by że ciąża może być młodsza ... Jutro po prostu pojadę na betę i zobaczę co i jak. Zadzwonię też do mojego lekarza. Mam ciągle kłóciła w podbrzuszu raz z jednej raz z drugiej strony- czy to jest normalne ?

Tak kminie i kminie że teraz mi wyszło że chyba źle zaznaczyłam i podałam datę miesiączki .... Wychodziło by że ciąża może być młodsza ... Jutro po prostu pojadę na betę i zobaczę co i jak. Zadzwonię też do mojego lekarza. Mam ciągle kłóciła w podbrzuszu raz z jednej raz z drugiej strony- czy to jest normalne ?
Mnie też kłuje. To moze mieć związek z powiększającą się macicą. Rób bety i dawaj znać. Wciąż jest szansa :)

reklama
Jeszcze trochę i będę babcia bo córka ma już 16 lat 🤔 ta różnicą wieku mnie trochę przeraża i nie mam już 20 lat ... Chodź czasem myślę że to tylko moje dzieci się starzeją nie ja 🤣

Do góry