reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe mamy 2026

reklama
Dziewczyny, polecacie jakieś suplementy na teraz? Kończy mi się opakowanie pregnastart i myślę nad zmianą.
I kolejne pytanko, czy smarujecie już czymś brzuszki? Jakaś sprawdzona polecajka przeciw rozstępom?

Dziewczyny, czy badania prenatalne te 1 są robione przez brzuch czy nie? Chciałam zabrać syna ze sobą i nie pamiętam już jak to było...

Dziewczyny, polecacie jakieś suplementy na teraz? Kończy mi się opakowanie pregnastart i myślę nad zmianą.
I kolejne pytanko, czy smarujecie już czymś brzuszki? Jakaś sprawdzona polecajka przeciw rozstępom?
Ja biorę teraz puerię uno, za chwilę już duo.
Brzucha niczym nie smaruje, ale zamierzam kupić olej ze słodkich migdałów, ponoć nadaje się też do buzi, włosów i pielęgnacji maluszka 👶

Dziewczyny, czy badania prenatalne te 1 są robione przez brzuch czy nie? Chciałam zabrać syna ze sobą i nie pamiętam już jak to było...
Ja miałam dwa razy robione przez brzuch,z tym że za drugim razem lekarz nie mam go dobrze uwidocznić dzidziusia i pamiętam,że robił mi też transwaginalnie

Ja też przez brzuch miałam.
Dziś pani dr robiła najpierw dopochwowo, później przez brzuch i jednak jak na 10+1 zdecydowanie ładniejszy obraz był dopochwowo, ale już kolejne mają być przez brzuch.

reklama
Ja biorę multum z zaleceń endo jak i dietetyka, pomimo dobrze dobranej diety i tak mam czasami niedobory.
Rankiem dha i witamina d3+k2, południem vitamin best, best life oraz folian, kolagen, a no i na noc magnez oraz probiotyki. Dodatkowo jod w dawce 200 (w vitamin best jest tylko 50) no i euthyrox na czczo.
W drugim trymestrze dodam laktoferynę, a w trzecim może żelazo, zobaczymy, na razie wyniki okej. No i jeszcze witaminę C, ktora zwiekszam w zaleznosci od trymestru, baardzo duzo daje. 🤍

Do góry