reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2026

No właśnie? Bo w sumie przecież jaki to problem jeśli z ciążą jest wszystko ok? Przecież można podróżować, latać, drugi trymestr idealny do tego
To są moje argumenty 😁 i tłumacze że bez zgody lekarza też nie pojadę, ale no. Faktem jest, że dość długo się staraliśmy i bardzo się oboje martwimy żeby było dobrze, a do tego mąż ogólnie jest mnie wycieczkowy 🤪
Zobaczymy, jest też parę miejsc w Polsce w które chciałabym jechać, może tak zrobimy. Ale powtarzam też już mężowi że jak dziecko skończy pół roczku to znów będzie lato i idealnie żeby gdzieś z bobo becie 🤣

reklama
dziewczyny, a mnie normalnie zmiata od kilku dni 😳
Wstaję o 9, jem, ogarniam się.. i o 12 idę znowu do łóżka. Niby oczy mi się zamykają ale zasnąć nie mogę, ale funkcjonować normalnie też nie dam rady. Ni to śpię, ni to się tarzam i tak do 17. Połowa dnia mi przepada. Czy wypiję kawę czy nie czuję się tak samo. Za każdym razem myślę że cały dzień przede mną, coś ogarnę, zmienię pościel, cokolwiek - a potem jedno wielkie nic :(
Miałam tak przez kilka tygodni, wstyd mówić jak wyglądał dom, o sobie nie wspomnę, zmuszałam się żeby pod prysznic iść chociaż. Mąż próbował ogarniać co mógł, ale jak został sam z pracą, zakupami, gotowaniem i sprzątaniem to wszystkiego nie dawał rady. Teraz trochę lepiej, więc mam nadzieję że i u Ciebie szybko przejdzie 🤞

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi o progesteronie. Widzę że nie mam wcale dużych tych dawek. Pogadam z lekarką po prostu jak ona to widzi...

Wstaję o 9, jem, ogarniam się.. i o 12 idę znowu do łóżka. Niby oczy mi się zamykają ale zasnąć nie mogę, ale funkcjonować normalnie też nie dam rady. Ni to śpię, ni to się tarzam i tak do 17. Połowa dnia mi przepada. Czy wypiję kawę czy nie czuję się tak samo. Za każdym razem myślę że cały dzień przede mną, coś ogarnę, zmienię pościel, cokolwiek - a potem jedno wielkie nic :(
Miejmy nadzieję, że Ci to szybko minie!

No boi się że coś się stanie tam za granicą 🤷
Ja to rozumiem bo też się boję za granicę. Więc w tym roku pojedziemy na wakacje gdzieś w Polsce. Jakby coś się stało to wolę wylądować w polskim szpitalu niż próbować się dogadać we Włoszech czy na Chorwacji. Ale ja z tych co na najczarniejsze scenariusze musi być plan 🫣

Mnie tez tak łamie :( Polecam kupić opaskę na oczy, mi pomaga zasnąć w trakcie dnia.

Mnie tez tak łamie :( Polecam kupić opaskę na oczy, mi pomaga zasnąć w trakcie dnia.
w sypialni i tak jest noc, więc to nie to.. jakbym potrzebowała tak naprawdę tylko leżeć i mieć zamknięte oczy 🫣
Odetchnęłam, wszystko dobrze, maluszek ma 4cm🥰
Termin idealnie sie zgadza z OM.
Spal sobie ale ultradźwięki go obudziły wiec troche pofikal:)
Jak dotrę do domu to prześlę liste
to super ❤️ nasze bejbi rosną i szczerze to rosną w jakimś ekspresowym tempie ❤️

reklama
Ja to rozumiem bo też się boję za granicę. Więc w tym roku pojedziemy na wakacje gdzieś w Polsce. Jakby coś się stało to wolę wylądować w polskim szpitalu niż próbować się dogadać we Włoszech czy na Chorwacji. Ale ja z tych co na najczarniejsze scenariusze musi być plan 🫣
A my właśnie szukamy jakiś wczasów, na koniec sierpnia - będę wtedy chyba gdzieś w około 22 tyg.
Nie ma co się bać :) pokazujesz na brzuch i oni podejrzewam że będą wiedzieć co sprawdzić :) grunt tylko by ubezpieczenie zdrowotne dokupić.

Do góry