reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

To u mnie na odwrót jest. Na czczo jest idealnie, a po obciążeniu wynik powyżej.
A sprawdzałaś sobie glukometr płynem kontrolnym ? Bo teoretycznie po jedzeniu powinien się podnieść i później zacząć spadać.
Nie, nie miałam żadnego płynu w zestawie 🤔 Właśnie też się dziwię, że ten poziom jest w zasadzie stały. Nawet jak zjadłam coś słodkiego po obiedzie to i tak wynik był 95 🤷

PS. Mąż z ciekawości stwierdził, że zrobi sobie taki panel razem ze mną i prawdopodobnie przez przypadek "wykryliśmy" mu cukrzycę... 😩

reklama
Ja już mam powoli dość, bo dziś obudziłam się i poczułam, że jest jakoś mokro, no i oczywiście jasna krew. Podtarłam raz i była, a później już na zasadzie takiego plamienia jakie miałam. Na prześcieradle też dwie kropki krwi. Brzuch mnie nie boli. Czekam teraz na rozwój sytuacji.
nie chcesz odrazu pojechać na izbę? Skontrolować? Który masz tydzień? Może masz tam
Podrażnione od
Tych kapsułek…. Tym bardziej że brzuch nie boli.
A mi przyszły wyniki. Właśnie przywitałam się z cukrzycą ciążową. W czwartek mam wizytę to jeszcze zobaczę co mi powie lekarz.
ojoj…. Nie miałam nigdy,
To trzymanie diety przez okres ciąży w takiej sytuacji?
Może jednak nie będzie tak źle:)

ojoj…. Nie miałam nigdy,
Szczerze mówiąc to nie wiem dokładnie jeszcze jak to wygląda, dietę trzeba będzie trzymać na pewno. Domyślam się i sobie gdybam, że pewnie przez jakiś czas będę musiała mierzyć cukier po posiłkach i jeśli dieta wystarczy to ok, a jak nie to pewnie insulina. Jakiejś obszernej wiedzy w tym nie mam, kojarzę tylko, że moja koleżanka właśnie w cukrzycy ciążowej brała insulinę.

Szczerze mówiąc to nie wiem dokładnie jeszcze jak to wygląda, dietę trzeba będzie trzymać na pewno. Domyślam się i sobie gdybam, że pewnie przez jakiś czas będę musiała mierzyć cukier po posiłkach i jeśli dieta wystarczy to ok, a jak nie to pewnie insulina. Jakiejś obszernej wiedzy w tym nie mam, kojarzę tylko, że moja koleżanka właśnie w cukrzycy ciążowej brała insulinę.
Dokładnie tak mi mówił lekarz. Dieta albo insulina, ewentualnie jedno i drugie (bo dietka generalnie zawsze dobra)

Dokładnie tak mi mówił lekarz. Dieta albo insulina, ewentualnie jedno i drugie (bo dietka generalnie zawsze dobra)

Załatwcie sobie sensory.
Obecnie sa już w refundacji dla ciężarnych

Załatwcie sobie sensory.
Obecnie sa już w refundacji dla ciężarnych
Tak, właśnie czytałam że teraz odpłatność to 20 % czyli jakieś 60 zł co 2 tyg już bez względu na to czy się bierze insulinę w ciąży czy nie.

Ps. Chociaż tak czytam na innej stronie że 30%, więc już sama nie wiem

reklama
nie chcesz odrazu pojechać na izbę? Skontrolować? Który masz tydzień? Może masz tam
Podrażnione od
Tych kapsułek…. Tym bardziej że brzuch nie boli.
ojoj…. Nie miałam nigdy,
Dziś 6+3. Mam jechać, jak krwawienie będzie mocniejsze i tego się trzymam. Teraz to plamienie takie, jakie miałam w ciągu ostatniego tygodnia. Na jutro umówiłam wizytę, żeby podejrzeć co i jak. Cały dzień leżę plackiem i odpoczywam. Na tym etapie i tak nic więcej nie zrobię.

Do góry