reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

Ja po wizycie ☺️ kropek już duży, bo tak się kręcił, obracał, raczkami i nóżkami machał 🙈 ale nie wiem ile ma cm bo się zagadałam z lekarzem, widziałam tylko że z pomiaru 10+1 a powinno być 9+6 więc podgonił ☺️
Powiedział że serduszko bije ładnie, szybko, nic nie wskazuje na to żeby coś było nie tak więc mam się nie martwić i spokojnie czekać do prenatalnych. Ten najgorszy moment pod względem szansy poronienia niby za nami więc wierzę że będzie dobrze 😁

Pytałam o zaparcia i powiedział że mogę wziąć ten lacut.losum czy jakoś tak ale w pierwszej kolejności to dieta - dużo wody, jabłek, suszonych owoców o orzechów i powinno być lepiej 🙈 syrop już w ostateczności

reklama
Ja jestem zadowolona z tych tabletek, gdyby nie one to już bym pewnie nie dała rady pracować przez straszne nudności i jeszcze połączone ze zmeczeniem. Plusem tych tabletek jest też dla mnie to, że nie muszę juz ciągle zajadać tych nudności przez co mam nadzieję, że nie będę bardzo przybierać na wadze. Raz na czas pojawiają się ale to jest tuż przed zażyciem kolejnej dawki. Może zapytaj lekarza, możesz zacząć jak ja od 2 tabletek na noc i może wystarczy ci taką dawka żeby było ok.

Heh to ja mam ciągle ochotę na burgera 😅 jadłam jakoś w sobotę i dziś znowu mnie ciągnie do niego 🙈
Zapytam, bo póki co zapowiada się powtórka z pierwszej ciąży. Wtedy nie było takich leków jak teraz i trzeba było się męczyć. Przed chwilą zaliczyłam pierwsze przytulanko z ubikacją. 😶

Mój mąż będzie jadł tę fasolkę przez miesiąc, bo taki wielki gar zrobiłam, a póki co, to nic nie wcisnę. 🫣🤪

Zapytam, bo póki co zapowiada się powtórka z pierwszej ciąży. Wtedy nie było takich leków jak teraz i trzeba było się męczyć. Przed chwilą zaliczyłam pierwsze przytulanko z ubikacją. 😶

Mój mąż będzie jadł tę fasolkę przez miesiąc, bo taki wielki gar zrobiłam, a póki co, to nic nie wcisnę. 🫣🤪
Oh nieee... Współczuję u mnie nie raz było blisko i biegłam do WC ale po drodze przechodziło. I tu żadne kropelki, migdały, imbiry, gumy nie pomagały. To jest chyba tylko jak są jakieś lekkie. Koniecznie zagadaj o nie jak już masz spotkania 1na1, szkoda się męczyć dla zasady. Tanie nie są te tabsy ale komfort bez porównania pod tym względem.

Zapakuj sobie fasolkę w woreczki i zamroź część. Kiedyś jak miną nudności i ci się nie zechce gotować to będziesz miała fasolkę jak znalazł 🙂

Oh nieee... Współczuję u mnie nie raz było blisko i biegłam do WC ale po drodze przechodziło. I tu żadne kropelki, migdały, imbiry, gumy nie pomagały. To jest chyba tylko jak są jakieś lekkie. Koniecznie zagadaj o nie jak już masz spotkania 1na1, szkoda się męczyć dla zasady. Tanie nie są te tabsy ale komfort bez porównania pod tym względem.

Zapakuj sobie fasolkę w woreczki i zamroź część. Kiedyś jak miną nudności i ci się nie zechce gotować to będziesz miała fasolkę jak znalazł 🙂
Spoko, już teraz miesięcznie i tak wyjdzie mi 2000 za sam Prolutex, więc co tam jakieś tabletki. 😂

Oo, super pomysł z tym mrożeniem! Dzięki.

Spoko, już teraz miesięcznie i tak wyjdzie mi 2000 za sam Prolutex, więc co tam jakieś tabletki. 😂

Oo, super pomysł z tym mrożeniem! Dzięki.
O matko, to ja się tylko mogę cieszyć, że mnie prolutex ominął i jadę tylko na cyclogescie. Do kiedy masz go stosować? Masz już od lekarza jakiś plan na schodzenie z leków?
Ja od niedzieli mam zmniejszyć o połowę proga. Za każdym razem mam jakieś takie wewnętrzne obawy, gdy jakiekolwiek leki mam odstawiać 😅

reklama
Do góry