To mamy 2 dni różnicy i w terminie i w prenatalnychTermin mam na 17.02 a dzis umowilam sie na prenatalne 7.08![]()
reklama
nicola27
Fanka BB :)
Hej. Ja dziś też miałam wizytę. Teoretycznie jest dziś 10 plus 2 ale Dzieciątko pogonilo i na obecnie ponad 4 cm co odpowiada 11tyg. Prenatalne mam na 31.07 i lekarka liczyła czy na pewno w tych tygodniach się wyrobimy. Słyszałam też chwilkę serduszko które bije 171.
Załączniki
Kasienkaol
ja typowo jajniki czuje…Właśnie wie wiem czy to jajniki. W dole brzucha takie klucie ostre. Przy przeciąganiu też ale najczęściej właśnie przy przekręcaniu na boki.
Kasienkaol
ale w testach pappa można oznaczyć płećmi prenatalne u mojego lekarza prywatnie wypadają 12+3, a na NFZ z testem papa będę miał 13+0. Też raczej nie liczę na płeć. Z synem o płci dowiedziałam się dopiero po wynikach amniopunkcji. Wcześniej na każdym USG zakrywał się jak tylko mógł. Jak już miałam czarno na białym, że to syn to na następnym USG pierwsze co było widać jak lekarz tylko przystawił głowicę do brzucha to siusiak![]()
Teraz znowu wszystko mi mówi, że to będzie dziewczynka. Moja siostra ostatnio rozmawia z Ksawerym(mój syn) i totalnie bezwiednie rzuca tekstem „no Ksawcio ciekawe jak to będzie jak urodzi się Twoja siostra” i po chwili o matko przecież jeszcze nie wiadomo jaka jest płeć. Ksawery też jak chodziliśmy po sklepach to wynalazł takie mini skarpeteczki prezentowe różowe z napisami dziewczynką itp. Potem przy balonach wybrał sobie taki z napisem „it’s a girl”, a na koniec jak wybieraliśmy mu czapkę to sięgną za taką typowo różową
![]()
Aewea
w Pappa nie oznaczysz płci. W badaniach nieinwazyjnych typu sanco itp tak. Pappa bada białka (PAPP-A i wolne beta HCG)ale w testach pappa można oznaczyć płeć![]()
Paulina9303
Pappa nie, w NIPT.ale w testach pappa można oznaczyć płeć![]()
Ja będę robić, u mnie to badanie pokrywa kasa chorych, za 19€ extra mogę oznaczyć płeć
LiliankaKornelka
Bierzecie witaminy codziennie? Ja przez te mdłości od kilku dni nie mogę ich przełknąć 

Aewea
ja sie staram codziennie, ale czasami zapominamBierzecie witaminy codziennie? Ja przez te mdłości od kilku dni nie mogę ich przełknąć![]()

LiliankaKornelka
no u mnie z wit d to samoja sie staram codziennie, ale czasami zapominamto tak jak z witaminą d u dzieci
![]()

reklama
Kasienkaol
a wydawało mi się że też, gdzieś coś pokićkałamPappa nie, w NIPT.
Ja będę robić, u mnie to badanie pokrywa kasa chorych, za 19€ extra mogę oznaczyć płeć

tak ale, na bezdechu, ja muszę jeszcze łykać progesteron i acardBierzecie witaminy codziennie? Ja przez te mdłości od kilku dni nie mogę ich przełknąć![]()