reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2026

Powiem Wam dziewczyny, że miałam prowadzić ciążę z ubezpieczenia i na NFZ, ale wizyta na NFZ dramat. Także zostaje na prowadzeniu ciąży z ubezpieczenia, a na wizycie prywatnie okazało się, że lekarz pracuje w szpitalu w którym chce rodzić więc to też duży plus.
Ja nawet nie próbuję na nfz, nie mam zamiaru się denerwować. Pewnie są dobrzy lekarze ale trzeba na takiego trafić a to jest ciężkie

reklama
Cześć Wam :) Pokrótce o mnie. 14.07 pozytywne testy, 15.07 beta 457. 17.07 wizyta u ginekologa - jest pęcherzyk. Następna wizyta 7.08 bo za 2 tyg będę na urlopie. Zlecona ponowna beta i progesteron. Dziś rano - prog 13,6 beta 1930. Czy mi się wydaje czy jakoś bardzo szybko urosła? 🙈
Beta fajnie ale ten progesteron nie jest trochę za niski? Konsultowałaś z lekarzem? Ja miałam taki przed ciąża 7 dpo i od razu wdrażała mi w 2 fazie cyklu progesteron dla podtrzymania ewentualnej ciąży

To ja pisałam. To są po prostu moje doświadczenia z poprzedniej ciąży, gdzie beta rosła prawidłowo, a ciąża i tak się zatrzymała. Dlatego teraz zrobiłam tylko jedną betę i więcej mi lekarz nie kazał. Bo nawet jeśli rosłaby źle, to bez obrazu z USG i tak nie można stwierdzić, że ciąża rozwija się nieprawidłowo.

Cieszę się z wszystkich dzisiejszych pozytywnych wiadomości ❤️
No właśnie a ja na tym etapie chce po prostu wiedzieć czy wizyta tak wczesnie ma sens i upewnić że ciąża zagniezdzila się w bezpiecznym miejscu a nie w niszy. Jak tego się dowiem zacznę się dopiero cieszyć i skupiać na monitorowaniu czy dobrze się rozwija.

Cześć Wam :) Pokrótce o mnie. 14.07 pozytywne testy, 15.07 beta 457. 17.07 wizyta u ginekologa - jest pęcherzyk. Następna wizyta 7.08 bo za 2 tyg będę na urlopie. Zlecona ponowna beta i progesteron. Dziś rano - prog 13,6 beta 1930. Czy mi się wydaje czy jakoś bardzo szybko urosła? 🙈
Gratulacje, może bliźniaki skoro taki duży przyrost? 😃

Powiem Ci, że sprzęt dramat, gdybym nie była dzień wcześniej u ginekologa prywatnie to bym się stresowała, bo na NFZ było widać tylko pęcherzyk. Lekarz też specyficzny.
Ja poprzednia ciaze prowadziłam i na nfz i prywatnie. I o ile lekarz na nfz był ogólnie bardzo spoko, to sprzęt kiepski i 4h w kolejce czekania. No i nie zawsze było usg :) więc ja stawiam na swojego sprawdzonego prywatnie chociaż nie tani, ale zna całą moją historie:)

Ja poprzednia ciaze prowadziłam i na nfz i prywatnie. I o ile lekarz na nfz był ogólnie bardzo spoko, to sprzęt kiepski i 4h w kolejce czekania. No i nie zawsze było usg :) więc ja stawiam na swojego sprawdzonego prywatnie chociaż nie tani, ale zna całą moją historie:)
U mnie tak naprawdę to co miesiąc płacę składkę ubezpieczenia mniejszą niż koszty wizyt i badań, a lekarz też przyjmuje na NFZ, więc też dobrze. Wolę chodzić prywatnie i mieć spokojną głowę.

reklama
Beta fajnie ale ten progesteron nie jest trochę za niski? Konsultowałaś z lekarzem? Ja miałam taki przed ciąża 7 dpo i od razu wdrażała mi w 2 fazie cyklu progesteron dla podtrzymania ewentualnej ciąży
Nie konsultowałam, bo kazał się odezwać jeśli będzie poniżej 10. Ale z tego co widzę, to rzeczywiście jest raczej w dolnej granicy widełek dołączonych do wyniku.

Do góry