annn1
Fanka BB :)
Ja mam xonveaPrzyjmuje któraś z Was lek bonjesta?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja mam xonveaPrzyjmuje któraś z Was lek bonjesta?
pojechałam. Wszystko dobrze. Na fotelu lekarz stwierdził, że nie widzi pozostałości krwawienia. Na USG wszystko dobrze. Trochę mnie rozmiar zmartwił, bo według wyliczeń lekarza 9+5, a ja jestem 10+3 i do tej pory się zgadzało. No nic. Może kwestia sprzętu. Lekarz zasugerował wizytę u prowadzącego w przyszłym tygodniu.
u nas stosunek był jakieś 2 dni temu. Jakbym zobaczyła brązową krew dzisiaj to też bym się pewnie mocno nie przejęła, ale tak zniczek zaczęło lecieć.Jeśli nic nie widział to pewnie nie ma się czym martwićA nic ci nie mówił o zwiększeniu progesteronu? Mi mówiła że w przypadku plamień powinnam przyjmować duphaston 3 razy dziennie zamiar 2.
U mnie wczoraj po stosunku była lekko różowa wydzielina, akurat dziś miałam wizytę i też lekarz nie zauważył nic niepokojącego, powiedział że to najprawdopodobniej otarcie
wcześniej mnie nic nie bolało, ale od jakoś 30 min odczuwam takie delikatne ciągnięcie w dole i klucze po lewej stronie tak jakby w pachwinieu nas stosunek był jakieś 2 dni temu. Jakbym zobaczyła brązową krew dzisiaj to też bym się pewnie mocno nie przejęła, ale tak zniczek zaczęło lecieć.nie przyjmuję Duphastonu. Na początku brałam, ale finalnie każdy z lekarzy u których byłam prywatnie kazali odstawić i nie brać, bo nie widzą takiej potrzeby.
Dawka 1 tabletka to 10 mg + 10 mg, teraz biorę dwie, ale można maksymalnie nawet 4 dziennie: dwie na noc, trzecia rano i czwarta po południu. Ginekolog mówił że spokojnie można zwiększać jeśli nie będzie pomagać tylko max 4A jaką masz dawkę? Bo ja mam Bonjestę 20mg i dostałam rozpiskę, że 1 i 2 dzień jedna tabletka na noc, a jeśli to za mało, to od 3 dnia jedna rano, jedna wieczorem.
To ja mam tę 20mg+20mg, więc dlatego mogę tylko rano i wieczorem.Dawka 1 tabletka to 10 mg + 10 mg, teraz biorę dwie, ale można maksymalnie nawet 4 dziennie: dwie na noc, trzecia rano i czwarta po południu. Ginekolog mówił że spokojnie można zwiększać jeśli nie będzie pomagać tylko max 4
Hej, jak tam u ciebie noc minęła? Uspokoiło się?wcześniej mnie nic nie bolało, ale od jakoś 30 min odczuwam takie delikatne ciągnięcie w dole i klucze po lewej stronie tak jakby w pachwinie![]()
noc przespałam normalnie, rano jeszcze jakieś takie farfocle brązowe się pojawiły, a teraz nie wiem, bo jeszcze nie byłam w toalecie.Hej, jak tam u ciebie noc minęła? Uspokoiło się?