reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

reklama
U mnie dalej śluz zabarwiony na różowo i brązowo. Jutro na 13:20 jestem dopisana do mojej ginekolog, ale rano jeszcze mi potwierdzą czy na pewno mnie przyjmie

pojechałam. Wszystko dobrze. Na fotelu lekarz stwierdził, że nie widzi pozostałości krwawienia. Na USG wszystko dobrze. Trochę mnie rozmiar zmartwił, bo według wyliczeń lekarza 9+5, a ja jestem 10+3 i do tej pory się zgadzało. No nic. Może kwestia sprzętu. Lekarz zasugerował wizytę u prowadzącego w przyszłym tygodniu.

Jeśli nic nie widział to pewnie nie ma się czym martwić ❤️ A nic ci nie mówił o zwiększeniu progesteronu? Mi mówiła że w przypadku plamień powinnam przyjmować duphaston 3 razy dziennie zamiar 2.

U mnie wczoraj po stosunku była lekko różowa wydzielina, akurat dziś miałam wizytę i też lekarz nie zauważył nic niepokojącego, powiedział że to najprawdopodobniej otarcie

Jeśli nic nie widział to pewnie nie ma się czym martwić ❤️ A nic ci nie mówił o zwiększeniu progesteronu? Mi mówiła że w przypadku plamień powinnam przyjmować duphaston 3 razy dziennie zamiar 2.

U mnie wczoraj po stosunku była lekko różowa wydzielina, akurat dziś miałam wizytę i też lekarz nie zauważył nic niepokojącego, powiedział że to najprawdopodobniej otarcie
u nas stosunek był jakieś 2 dni temu. Jakbym zobaczyła brązową krew dzisiaj to też bym się pewnie mocno nie przejęła, ale tak zniczek zaczęło lecieć. 🤷‍♀️ nie przyjmuję Duphastonu. Na początku brałam, ale finalnie każdy z lekarzy u których byłam prywatnie kazali odstawić i nie brać, bo nie widzą takiej potrzeby.

u nas stosunek był jakieś 2 dni temu. Jakbym zobaczyła brązową krew dzisiaj to też bym się pewnie mocno nie przejęła, ale tak zniczek zaczęło lecieć. 🤷‍♀️ nie przyjmuję Duphastonu. Na początku brałam, ale finalnie każdy z lekarzy u których byłam prywatnie kazali odstawić i nie brać, bo nie widzą takiej potrzeby.
wcześniej mnie nic nie bolało, ale od jakoś 30 min odczuwam takie delikatne ciągnięcie w dole i klucze po lewej stronie tak jakby w pachwinie 🙈

A jaką masz dawkę? Bo ja mam Bonjestę 20mg i dostałam rozpiskę, że 1 i 2 dzień jedna tabletka na noc, a jeśli to za mało, to od 3 dnia jedna rano, jedna wieczorem.
Dawka 1 tabletka to 10 mg + 10 mg, teraz biorę dwie, ale można maksymalnie nawet 4 dziennie: dwie na noc, trzecia rano i czwarta po południu. Ginekolog mówił że spokojnie można zwiększać jeśli nie będzie pomagać tylko max 4

reklama
Do góry