reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

❤️W lipcu bociany latają wysoko, my na dwóch kreskach zawieszamy oko !🫶✊️❤️

Proga też mam, wydaje się wszystko ok więc czekam już do wizyt 😊
Screenshot_20250726_155516_Chrome.jpg

reklama
Mocno ale to mocno liczę na lipiec, tak cholernie. Ale po dzisiejszej bieli już trochę straciłam nadzieję i myśli mam teraz wakacyjne, więc skupiam się na tym by odpocząć na wakacjach 😊
Jak będzie pozytywny test albo dostanę @ to napiszę wtedy jak się czułam ostatnie dni 😉
Odpoczywaj, głowa też niech odpocznie. 🥰

W poniedziałek zrobię przyrost i ,gdy wyniki będą spoko to poszukam dobrego ginekologa,który w mojej okolicy przyjmuje na NFZ. Pierwszą ciążę prowadziłam prywatnie a mój gin nie miał umowy z NFZ i wszystkie badania krwii, glukozę itd. Musiałam płacić 100% 😱 moja kuzynka była w tym samym czasie w ciąży (dzieci mamy ur dzień po dniu) i robiła badania na NFZ i pamietam,że te 4 lata temu ja płaciłam ok 380 zł a ona 170 +-

Jestem i nadrobiłam 🥳

Ja właśnie oddałam krew, kurcze były inne Panie jak zwykle i mówią, że wynik w poniedziałek...ja ze zwykle z soboty z pobrania miałam w sobotę, a ona, że chyba 3 lata temu 😆 więc liczę, że jednak dziś będą bo przecież niedawno robiłam i były tego samego dnia 😊
Ogólnie takie niemiłe, ja tu mam już znajome doslownie, łącznie z Panem lat 80 co pobiera, super dziadek 😄 a dziś niespodzianka...
No nic, czekamy, liczę na to, że jednak dziś będą.

Matko, jak ktoś jest dla mnie niemiły to zawsze ja jestem niemiła bardziej 😅

Hej, melduje, że dziś 12dpo i biało 😞 ehh, czuję, że się nie udało .. wczoraj miałam termin @, ale ze owulka się przesunęła to będzie jutro albo w poniedziałek.

Sierpień będzie nasz! 🫂

Po wizycie. Endometrium 15mm, jedno ciałko żółte, drugi pęcherzyk pękł ale komórka została. Zatoka Douglasa z dużą ilością płynu. Mam brać wieczorem acard, rano pół tabletki pabidexamethazol i od poniedziałku na noc Utrogestan 200mg dopochwowo. Wcześniej brałam Duphaston a teraz taka zmiana. Co o tym myślicie?

A odnośnie moich wyników to Pani Doktor powiedziała, że tarczyca po prostu zareagowała na stymulację i dlatego takie tsh, ale powinno się ustabilizować.

Tsh po stymulacji może być wyższe, to fakt. Panie pielęgniarki w Klinice mi to samo mówiły 😊

Dziewczyny, a jakiej firmy polecacie najbardziej testy ciążowe?

Miałam sentyment do Pinków, po ubiegłym miesiącu już mi przeszło. Chyba facelle paskowe są godne polecenia 😊

Nie wiem co myslec…

Ja myśle, że wszystko będzie wiadomo za kilka dni! Trzymam kciuki za mały lotosik! 🪷

Dziewczyny dzis 8dpo a ja się tak jakoś inaczej czuje... w sensie:
Takie chwilowe zakuwanie po bokach brzucha, takie rozpieranie na dole , piersi takie napiete i taki specyficzny bol glowy (nie wiem czy wiecie o czym mowie, taki tępy z przodu głowy).... no i oczywiście rozkminiam czy to PMS czy rzeczywiście jest cos na rzeczy...
jesli objawy nie ustąpią to po weekendzie sikam i nie czekam na 30.07 czyli 12dpo.

Będe trzymała kciuki po weekendzie 🥹🍀

Już mam wyniki :) 🥹

Pięknie, gratulacje 🥹

Można mi wpisać 🐒

o nie 😩🫂

Mam betę 🥹 na proga jeszcze czekam 😊

Ależ piękna betka! Gratulacje!

W poniedziałek zrobię przyrost i ,gdy wyniki będą spoko to poszukam dobrego ginekologa,który w mojej okolicy przyjmuje na NFZ. Pierwszą ciążę prowadziłam prywatnie a mój gin nie miał umowy z NFZ i wszystkie badania krwii, glukozę itd. Musiałam płacić 100% 😱 moja kuzynka była w tym samym czasie w ciąży (dzieci mamy ur dzień po dniu) i robiła badania na NFZ i pamietam,że te 4 lata temu ja płaciłam ok 380 zł a ona 170 +-

Ja prowadziłam pierwszą ciążę na nfz, druga chciałam prywatnie ale teraz ro nie wiem 😅
Będę myślała jak się już uda 🤣

reklama
Do góry