Właśnie myślę, żeby to gdzieś zgłosić, bo naprawdę żadnej kobiecie nie życzę takiego potraktowania w tak ciężkiej sytuacji. Jeszcze ja jestem z tych, co się nie nastawiają na nic złego, więc tym większe miałam zderzenie z rzeczywistością, a ten zero empatii, byle kasę wyciągnąć. Szczerze mówiąc, na i po tej wizycie płakałam, że w Polsce nie można przeprowadzić aborcji w takiej sytaucji, choć jak dzień później usłyszałam od innego lekarza o możliwości poronienia, to bardzo poczułam jak chcę tego dziecka i że nie wyobrażam sobie go tak po prostu zabić. Jeśli los zdecyduje, że Felci ma nie być na tym świecie, to będę wiedziała, że to dlatego, że nie miałaby szans po porodzie, choć szczerze wierzę, że się urodzi i może nawet jakimś cudem będzie całkiem zdrowa.bardzo mi przykrożyczę Ci tego aby wada okazała się jak najłagodniejsza
na tamtego lekarza zgłosilabym skargę (oczywiscie jak bedziesz sie czuc na siłach), jak mogl sie tak zachować
najważniejsze żebyś miała teraz obok siebie dobrych specjalistów i wsparcie. Pamiętaj, że zawsze możesz się nam tutaj wygadać
![]()
reklama
Hankaa
Fanka BB :)
Kochana bardzo Ci współczuję.. tule i jeśli tylko poczujesz potrzebę zeby sie wygadać to pisz śmiało, tutaj czy prywatnie. Pomodlę sie o WasWłaśnie myślę, żeby to gdzieś zgłosić, bo naprawdę żadnej kobiecie nie życzę takiego potraktowania w tak ciężkiej sytuacji. Jeszcze ja jestem z tych, co się nie nastawiają na nic złego, więc tym większe miałam zderzenie z rzeczywistością, a ten zero empatii, byle kasę wyciągnąć. Szczerze mówiąc, na i po tej wizycie płakałam, że w Polsce nie można przeprowadzić aborcji w takiej sytaucji, choć jak dzień później usłyszałam od innego lekarza o możliwości poronienia, to bardzo poczułam jak chcę tego dziecka i że nie wyobrażam sobie go tak po prostu zabić. Jeśli los zdecyduje, że Felci ma nie być na tym świecie, to będę wiedziała, że to dlatego, że nie miałaby szans po porodzie, choć szczerze wierzę, że się urodzi i może nawet jakimś cudem będzie całkiem zdrowa.

nieznośne_poplątanie
Kurczę, a mi wieczorem przypałętało się zapalenie cewki. Rano było lepiej, a teraz znów mnie piecze. Macie jakieś swoje sprawdzone sposoby? Mam już jakiś preparat żurawinowy, witaminę C jem ciągle, dużo piję. Lekarz napisał mi, żebym brała furaginę.
annn1
O kurKurczę, a mi wieczorem przypałętało się zapalenie cewki. Rano było lepiej, a teraz znów mnie piecze. Macie jakieś swoje sprawdzone sposoby? Mam już jakiś preparat żurawinowy, witaminę C jem ciągle, dużo piję. Lekarz napisał mi, żebym brała furaginę.

Nie znam się ale jakoś wydawało mi się, że furaginy nie stosuje się w ciąży zwłaszcza w pierwszym trymestrze

nieznośne_poplątanie
Tak jest napisane w ulotce, bo po prostu nie robili badań na ciężarnych w I trymestrze. Czasem pewne leki stosuje się off-label. Jutro będę robić badania.O kur, zrób sobie badanie moczu i posiew zanim zaczniesz leki/antybiotyki.
Nie znam się ale jakoś wydawało mi się, że furaginy nie stosuje się w ciąży zwłaszcza w pierwszym trymestrze![]()
Paulina9303
PrzytulamWłaśnie myślę, żeby to gdzieś zgłosić, bo naprawdę żadnej kobiecie nie życzę takiego potraktowania w tak ciężkiej sytuacji. Jeszcze ja jestem z tych, co się nie nastawiają na nic złego, więc tym większe miałam zderzenie z rzeczywistością, a ten zero empatii, byle kasę wyciągnąć. Szczerze mówiąc, na i po tej wizycie płakałam, że w Polsce nie można przeprowadzić aborcji w takiej sytaucji, choć jak dzień później usłyszałam od innego lekarza o możliwości poronienia, to bardzo poczułam jak chcę tego dziecka i że nie wyobrażam sobie go tak po prostu zabić. Jeśli los zdecyduje, że Felci ma nie być na tym świecie, to będę wiedziała, że to dlatego, że nie miałaby szans po porodzie, choć szczerze wierzę, że się urodzi i może nawet jakimś cudem będzie całkiem zdrowa.

Jejku, mam nadzieję, że to wszystko się wyjaśni i jednak będzie dobrze!!!!
LiliankaKornelka
Lady Loka
Wybacz, że się wtrącę, ale w Polsce jak najbardziej można w takiej sytuacji przeprowadzić aborcję, tylko wskazaniem byłby Twój stan psychiczny, a nie stan dziecka.Właśnie myślę, żeby to gdzieś zgłosić, bo naprawdę żadnej kobiecie nie życzę takiego potraktowania w tak ciężkiej sytuacji. Jeszcze ja jestem z tych, co się nie nastawiają na nic złego, więc tym większe miałam zderzenie z rzeczywistością, a ten zero empatii, byle kasę wyciągnąć. Szczerze mówiąc, na i po tej wizycie płakałam, że w Polsce nie można przeprowadzić aborcji w takiej sytaucji, choć jak dzień później usłyszałam od innego lekarza o możliwości poronienia, to bardzo poczułam jak chcę tego dziecka i że nie wyobrażam sobie go tak po prostu zabić. Jeśli los zdecyduje, że Felci ma nie być na tym świecie, to będę wiedziała, że to dlatego, że nie miałaby szans po porodzie, choć szczerze wierzę, że się urodzi i może nawet jakimś cudem będzie całkiem zdrowa.
W razis potrzeby skontaktuj się z fundacją Federa. Może się okazać, ze będziesz musiała jechać do Oleśnicy, jeżeli u Ciebie będą robić problemy, ale Oleśnica jest w sumie pewniakiem.
Ale to piszę tylko informacyjnie, żebyś wiedziała, że te drzwi wcale nie są zamknięte.
Hankaa
Ja w ciazy brałam.uroseptTak jest napisane w ulotce, bo po prostu nie robili badań na ciężarnych w I trymestrze. Czasem pewne leki stosuje się off-label. Jutro będę robić badania.
reklama
Aga993
@Beti.mama bardzo mi przykro, że znalazłaś się w takiej sytuacji.
Byłam kiedyś na konferencji gdzie wystąpienie miał przedstawiciel stowarzyszenia założonego przez rodziców dzieci z zespołem Turnera, może pomoże Ci jak troszkę poczytasz o nich, zobaczysz że nie jesteś w tym sama.
turner.org.pl
Byłam kiedyś na konferencji gdzie wystąpienie miał przedstawiciel stowarzyszenia założonego przez rodziców dzieci z zespołem Turnera, może pomoże Ci jak troszkę poczytasz o nich, zobaczysz że nie jesteś w tym sama.
turner.org.pl