reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ustępujące objawy 8+6 wczesna ciąża

Dzień dobry, proszę o pomoc i poradę w poniższej sprawie

Jestem obecnie w 8 tygodniu ciąży (dokładnie 8+5).
Od samego początku nie miałam zbyt wielu objawów tylko lekko tkliwe piersi, czasem płaczliwość.
Dwa dni temu przez chwilę pojawiły się delikatne mdłości, ale nie wymiotowałam i już od wczoraj nie czuję nic zero mdłości.
Zostały mi tylko lekko tkliwe piersi i zaczynam się coraz bardziej martwić, czy to na pewno normalne.
Czy któraś z Was też tak miała? Czy objawy mogą znikać i wracać?

Martwię się bo przeczytałam, że jak objawy ustępują to może dziać się coś niepokojącego.

reklama

Od samego początku nie miałam zbyt wielu objawów tylko lekko tkliwe piersi, czasem płaczliwość.
Dwa dni temu przez chwilę pojawiły się delikatne mdłości, ale nie wymiotowałam i już od wczoraj nie czuję nic zero mdłości.
Zostały mi tylko lekko tkliwe piersi i zaczynam się coraz bardziej martwić, czy to na pewno normalne.

Martwię się bo przeczytałam, że jak objawy ustępują to może dziać się coś niepokojącego.
Jest przeogromna ilość tematów o tym samym. Objawy nie świadczą o rozwoju ciąży, a ich brak nie świadczy o braku rozwoju.

Nic tylko pozazdrościć, nie każdy w ciąży się czuje jak kupa, ja w pierwszej się czułam fantastycznie przez prawie całą ciążę, jedynie miałam zadyszkę.

Ja na Twoim miejscu skakałabym z radości !
Po za tym pisałaś już o kosmetykach , teraz to . Ok, wszystko rozumiem ale jesteś strasznie przewrażliwiona.

Nie martw się na też czasem mam złe myśli, czy wszystko jest okej itp. to normalne. Trzeba myśleć pozytywnie

To nie jest nic niepokojącego, tylko się cieszyć, że tak dobrze się czujesz :)
Kiedy masz następną wizytę? Najważniejsze żeby na usg było wszystko dobrze 🙂

To nie jest nic niepokojącego, tylko się cieszyć, że tak dobrze się czujesz :)
Kiedy masz następną wizytę? Najważniejsze żeby na usg było wszystko dobrze 🙂

Jedna miałam 24 prawidłowo wykazało wtedy USG że to 8 tydzień, fasolka miała 1.75 cm i bijące serce.
Teraz mam następna w poniedziałek
Zdaje sobie sprawę, że strasznie panikuje to moja 1 ciąża, wszystko jest dla mnie nowe, im więcej czytam to tym bardziej mam poczucie, że wszystko robię zle i że jestem niedouczona. Bardzo dziękuję za Wasze odpowiedzi. Zmartwiło mnie to, że dwa dni temu miałam " niby mdłości " tak mi się wydawało, a od wczoraj jak ręką odjął nic. A czytając internet można zwariować.
Jeszcze raz dziękuję :)

Jedna miałam 24 prawidłowo wykazało wtedy USG że to 8 tydzień, fasolka miała 1.75 cm i bijące serce.
Zdaje sobie sprawę, że strasznie panikuje to moja 1 ciąża, wszystko jest dla mnie nowe, im więcej czytam to tym bardziej mam poczucie, że wszystko robię zle i że jestem niedouczona. Bardzo dziękuję za Wasze odpowiedzi. Zmartwiło mnie to, że dwa dni temu miałam " niby mdłości " tak mi się wydawało, a od wczoraj jak ręką odjął nic. A czytając internet można zwariować.
Jest na to jedna dobra rada- nie czytaj 😉 bo bedzie jeszcze gorzej, a przed tobą jeszcze wiele tygodni. Znajdz zaufanego lekarza (moze juz takiego masz) I jak on powie, ze jest ok to ok i idz za tym. Przy mojej ciazy nawet wielokrotnie lekarze powtarzali, ze mam nic nie czytać, a ciaza latwa nie była. Nie jestes niedouczona, po prostu sie martwisz ale nie rób sobie tego bo będziesz cała ciążę tak panikowac a to i tak nic nie da

Rozumiem cię :)
Dziewczyny już dobrze poradziły żeby nie czytać w necie o objawach itd, bo dodatkowo się zestresujesz. Ja przed każdą wizytą sobie robiłam na kartce listę pytań, które miałam do lekarza :) Wypytałam o wszystko i byłam spokojniejsza. A przynajmniej do czasu, kiedy pojawiły nowe wątpliwości🤣

reklama
Jesli chcesz to możesz dołączyć do grupy przyszłych mam (lutowych czy marcowych) i z pewnością nie jedna będzie mieć takie dolegliwości☺️ u nas na lutowych też nie raz pisałyśmy że mdłości przeszły a tu nagle że zdwojoną siłą 🙈 sama zaliczam się do tych osób 🙈🙈🙈

Do góry