Dokładnie, u mnie podobnie, mam 32 lata a wszystkie ryzyka miałam bardzo niskie po skorygowaniuJa mam 33 lata, a już odbierałam wyniki, to z samego wieku wychodzą pośrednie na trisomie 21 i 18, ale biorą inne parametry pod uwagę i wtedy narzucają Twoje dane podając skorygowane ryzyko (to na które się później patrzy). Mi np skorygowane wyszło niskie na 18 i 13, pośrednie na 21, bo miałam wysoką betę. Określone ryzyko rzędu 1:500, czyli jedna na 500 kobiet w takim wieku o podobnych wynikach urodziła dziecko z wadą, więc realnie ryzyko w moim odczuciu jest bardzo niskie, a oni niech to nazywają jak chcą. Pozostałe parametry w normie, USG idealne. A u mnie owulacja była dużo wcześniej stąd też wysoka beta. Lekarz mówił, żeby sobie głowy tym nie zawracać i nie widzi powodu do dalszej diagnostyki, ale jak bardzo chcę to mogę zrobić test harmony, czy te inne testy. Robić ich nie będę, bo nie czuję potrzeby. Nic to nie zmieni, a czuję, że jest wszystko dobrze. Dwóch lekarzy na USG widzi zdrowe dziecko i tym się będę sugerować. Zresztą czułabym jakby było coś nie tak. Wczoraj jeszcze byłam na USG i lekarz potwierdził, że będzie chłopiecBardzo się cieszę
![]()
Jejku już widać płeć, ale super