reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Takie marzenie do pełnienia.

Jak ja się cieszyłam pakując dziecko do żłobka, że nie muszę już podpisywać pieluszek, tylko para majtek w razie "W". Bardzo mnie cieszy, że udało się odpieluchować.
Co Ty, on nie chce. Pampersa nie chce nosić, ale na nocnik też nie chce iść, na nakladkę też nie i pod drzewko na polu też nie.
Nie komunikuje, sika po nogach i też nie przeszkadza mu to zupełnie.

Dam mu jeszcze trochę, ale jak to się nie ruszy to pojdziemy zobaczyć czy nie ma problemów z SI.

Bo on wie do czego nocnik służy, wie gdzie jest, czasem go zapytamy czy chce, ale nie. Jest ciągły opór.

reklama
Kurcze powiem Wam, że syn zadowolony z tej dentystki na NFZ , dokładna to raz 103 opinie wszystkie 5 (prywatne i NFZ).
Za miesiąc kolejna wizyta. I nie sądziłam ,że na NFZ są tak dobrze świadczone usługi.
Będziemy tam chodzić i kasa w kieszeni :D

Kurcze powiem Wam, że syn zadowolony z tej dentystki na NFZ , dokładna to raz 103 opinie wszystkie 5 (prywatne i NFZ).
Za miesiąc kolejna wizyta. I nie sądziłam ,że na NFZ są tak dobrze świadczone usługi.
Będziemy tam chodzić i kasa w kieszeni :D
Ja z dziećmi tylko na nfz, nie dosyć że terminy za tydzień czasu, to Ci sami dentyści przyjmują także prywatnie, więc po co im płacić jak można korzystać...

U nas tyle ile możemy to też chodzimy na nfz (na coś płaci się składki w końcu 🤣) ale niestety nie wszystko się da.

Ja wczoraj wypełniłam deklarację i zmieniłam swojego lekarza w przychodni. Stwierdziłam, że zanim udam się prywatnie do pulmonologa to spróbuję jeszcze z jedną lekarka z przychodni. W ubiegłym roku bardzo mi pomogła wypisując skierowanie na rtg i morfologię (jako jedyna z 3 na to wpadla) więc liczę, że i tym razem mnie nie oleje 🥹
Moja niepłodność już nas kosztuje wystarczająco 😅

Ostatnia edycja:
Wymyślili u mnie w pracy wyjście zespolowe do restauracji, gdzie obiad kosztuje 200zł od osoby.
I ok, oni za to płacą, ale ja prostym człowiekiem jestem i zamiast teraz siedzieć i googlować czym są te dania, wolałabym po prostu iść do lepszej pizzerii czy coś 🙈

Już dwa razy się urwałam z takich wyjść, więc teraz raczej muszę się zjawić.

Wymyślili u mnie w pracy wyjście zespolowe do restauracji, gdzie obiad kosztuje 200zł od osoby.
I ok, oni za to płacą, ale ja prostym człowiekiem jestem i zamiast teraz siedzieć i googlować czym są te dania, wolałabym po prostu iść do lepszej pizzerii czy coś 🙈

Już dwa razy się urwałam z takich wyjść, więc teraz raczej muszę się zjawić.
Mam tak samo 🫣🫣🫣

@loumarie a planujesz robic test z poznaniem plci, czy czekacie do usg? Moze ten sen to jednak cos znaczy :D

Ja z takich wyjsc juz sie ostatnio wymiksowalam, jakos kurde wole spedzic czas z rodzinka, pojsc tam gdzie chce, wyjsc o ktorej chce :D

@loumarie a planujesz robic test z poznaniem plci, czy czekacie do usg? Moze ten sen to jednak cos znaczy :D

Ja z takich wyjsc juz sie ostatnio wymiksowalam, jakos kurde wole spedzic czas z rodzinka, pojsc tam gdzie chce, wyjsc o ktorej chce :D
Ja myślałam o nipt, ale chyba bez sensu, prenatalne i pewnie amnio w moim wieku będę musiała zrobić..

reklama
Co Ty, on nie chce. Pampersa nie chce nosić, ale na nocnik też nie chce iść, na nakladkę też nie i pod drzewko na polu też nie.
Nie komunikuje, sika po nogach i też nie przeszkadza mu to zupełnie.

Dam mu jeszcze trochę, ale jak to się nie ruszy to pojdziemy zobaczyć czy nie ma problemów z SI.

Bo on wie do czego nocnik służy, wie gdzie jest, czasem go zapytamy czy chce, ale nie. Jest ciągły opór.
U nas pierwszym razem był powrót do pieluchy. Potem zaczęła sądząc taka duża żabę na nocnik więc znowu ją zaczęłam sadzac i poszło szybko, w żłobku też powiedziałam, że na nocki pianie też sadzały. Ale i tak najlepiej na trawę. Jak jesteśmy koło domu to nie chce w domu robić.

Do góry