reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

reklama
Jest zarodek całe 7 mm i wszystko z nim w porządku i serduszko bije 🥰
IMG_5418.jpeg

Do dziewczyn, które biorą zastrzyki.
Gdzie robicie? W brzuch czy udo? Jak lepiej?
Czy zastrzyk powinien boleć ( pieczenie, rozpieranie) ?
Przed chwilą robiłam pierwszy zastrzyk i no powiem, że nawet zabolał ;o i się teraz zastanawiam czy dobrze go zrobiłam.

Przed chwilą robiłam pierwszy zastrzyk i no powiem, że nawet zabolał ;o i się teraz zastanawiam czy dobrze go zrobiłam.
W brzuch. Mnie nie boli. Czasami piecze. Tz jak wkuwam i boli to wybieram inne miejsce. Ważne żebyś mocno złapała fałdkę w którą się wkuwasz

No właśnie też wolałabym jakieś doustne. Jeszcze raz dziennie na noc ten utrogestan był spoko, ale teraz jeszcze na dzień to masakra… Ale powiedziała, że lepiej abyśmy zostały przy tym. Ja też się nie znam za bardzo, to moja pierwsza ciąża. Zresztą wczoraj na wizycie to ja mało wiem co się działo 😂 miałam przygotowane kilka pytań ale w końcu zapomniałam zapytać
Ja się od początku ciąży z synem zmagałam z jakimiś infekcjami, nie wiedziałam o co chodzi. W końcu doszliśmy do tego, że głównie winna jest ta luteina dopochwowa. Jak zmieniłam na doustną to problem zniknął. Więc warto to mieć na uwadze

Ze względu na wcześniejsze poronienia, mimo, że badania na trombofilie negatywne to zdecydowała się mnie zabezpieczyć, bo u mnie zatrzymywało się serduszko u płodu ;(
To podobnie jak u mnie. Mi wyszła mutacja pai-1 ale to samo w sobie nie jest jeszcze wskazaniem do heparyny tylko że właśnie do tego dwa poronienia. Ale u mnie inaczej było jeśli chodzi o etap ciąży, bo pierwsza pozamaciczna, a w drugiej nie zdążyłam zobaczyć serduszka, bo w 6-7 tygodniu byłam już w trakcie poronienia. Dlatego nie jestem przekonana, czy heparyna jest u mnie konieczna, ale wiadomo, że będę brała.

reklama
Zdecydowanie w brzuch. Na początku te zastrzyki trochę bolą, zanim się nabierze wprawy. Zresztą ja chyba często czułam lekkie pieczenie, ale to zaraz przechodziło. Pamiętaj też, że jeśli wieczorem robisz zastrzyk, to wtedy acard rano, żeby nie brać tego jednocześnie

Do góry