reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌈☀️⛱️💜W sierpniu z urlopów powoli wracamy i na dwie kreski na testach czekamy! 💜⛱️☀️🌈

Ile??? To może też być powod niepowodzeń i zlych wyników, bo jakość nasienia wtedy bardzo spada jesli tak często jest seks. Co z tego, ze około owulacji jest częstotliwośc mniejsza, jak cały cykl tak czesto.
Wiesz, badania były po 5dniowej przerwie, co też było ciężkie, bo zaraz po @, więc przerwa nam wyszła bardzo długa. Lekarz wie, jak często uprawiamy seks, i niestety kazał co 3 dni bo może taki przetrzymany plemnik akurat przeżyje. Od @ do okolicy dni płodnych co 3 dni, a później możemy się bawić jak chcemy. Bo starsze niż 7dni też są niekorzystne. No więc pilnujemy sie do owulacji, ale nie wmowie mężowi, że nie staramy się i odpuszczamy skoro pilnuje grafika...

reklama
Ile??? To może też być powod niepowodzeń i zlych wyników, bo jakość nasienia wtedy bardzo spada jesli tak często jest seks. Co z tego, ze około owulacji jest częstotliwośc mniejsza, jak cały cykl tak czesto.
Tak też mi się wydaje, że to nie dobrze dla plemników, żeby seks był dwa razy dziennie...@niecierpliwamatka porozmawiaj z nim że tak co 3 dni teraz będziecie musieli, ale on też nie może działać na własną rękę 🙈 warto jest dać czas plemnikom, żeby dojrzały 😉

Jakoś tak inaczej kłuje niż na okres 🤔 nie znoszę tego czasu krótko przed testowaniem....to już zakrawa o chorobę psychiczną 🙈 Dziewczyny jakieś rady jak sobie z tym poradzić? I nie zwariować 😅 Dzisiaj już miałam dzień mopa i koleżanka Nas odwiedziła z synem ( od września idą razem do przedszkola) to trochę czas zleciał, ale teraz siedzę i myślę 😮‍💨

Gdyby ktoś pytał jak często robić testy owulacyjne 🤭 NO CZĘSTO 😁 po 6h od testu z pikiem mamy test bez piku 😁

W sumie do tej pory nie sprawdzałam jak długo u mnie utrzymuje się pik...no także gdybym nie robiła często testów to przegapiłabym pik z kretesem 😉

Dziewczyny a jak u Was, sprawdzacie to?

Załączniki

• 20250820_183250.jpg
    20250820_183250.jpg
    139,9 KB · Wyświetleń: 30
Jakoś tak inaczej kłuje niż na okres 🤔 nie znoszę tego czasu krótko przed testowaniem....to już zakrawa o chorobę psychiczną 🙈 Dziewczyny jakieś rady jak sobie z tym poradzić? I nie zwariować 😅 Dzisiaj już miałam dzień mopa i koleżanka Nas odwiedziła z synem ( od września idą razem do przedszkola) to trochę czas zleciał, ale teraz siedzę i myślę 😮‍💨

Nic mądrego nie napiszę, ale wiedz że my tu Wszystkie czekamy razem z Tobą i mocno kciukasy zaciskamy 🩷🤞

Rozumiem Cię aż za dobrze, te kilka dni teraz najgorszych przed testowaniem przed nami. Mnie trochę podłamał ten prożek 11, że pewnie się nie udało, ale jednocześnie nadal doszukuje się u siebie objawów. Mam wrażliwe sutki, wręcz bolące a i te skurcze takie jakieś dziwne. Nie ma co sie nakręcać wiem, ale weź tu czekaj aż się wyjaśni 🫣

Rozumiem Cię aż za dobrze, te kilka dni teraz najgorszych przed testowaniem przed nami. Mnie trochę podłamał ten prożek 11, że pewnie się nie udało, ale jednocześnie nadal doszukuje się u siebie objawów. Mam wrażliwe sutki, wręcz bolące a i te skurcze takie jakieś dziwne. Nie ma co sie nakręcać wiem, ale weź tu czekaj aż się wyjaśni 🫣
Ja juz tu pisałam, ale w ciazy miałam progesteron 8, co więcej po tygodniu spadł do 7. Natomiast brałam luteinę dopochwowo, i ona chyba nie wychodzi w krwi. Ciąża donoszona, bez problemów, urodzilam 40+4 :)

reklama
Ja tez tam mam. Jeszcze odkryłam ze jestem 9 dpo, a nie 10. Matematyka to trudna rzecz 🤣 Ewentualnie nie potrafię czytać z apki. No cóż, rano narzekałam, ze objawy pms sie nasiliły, a teraz sie martwię, ze ich nie mam. 🤪

Do góry