reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Ale super, nie wiedzialam, że transferujesz w tym samym czasie! Ja o 12 😅 czyli mówisz, że testujemy od soboty? 😎
Dziś przyszedł mi zapas pinkow, a jutro przyjdą easy@home - będę gotowa.
bo jakoś tak się nie przyznawałam ale jak zobaczyłam, że to ten sam dzień to poczułam potrzebę się podłączyć do wspólnego odliczania 😁 no i zaraz pójdziemy razem na majowe mamusie 😉

Ostatnio właśnie w sobotę się pojawiła kreska to liczę na podobny sukces, ewentualnie niedziela bo miałam troszkę inny zarodek tym razem podany (3BB a wcześniej 4BB) 😉 chociaż powinny się wgryzać podobnie 😁
Też mam pinki i easy@home 😁

No u mnie było max 2 cm . Ja miałam najpierw pesar z prostagladynami, potem żel z prostagladynami potem 24h przerwy i znowu pesar który wyjęto, jak małej spadło na 40 sek tętno na ktg, gdyby nie odbiło to w nocy miałabym natychmiastowe cc, a tak zaczekano do późnego rana, kiedy miało być większe grono personelu.
Może gdyby przebili wody coś zaczęłoby sie dziać, ale mówili że nie mogą w mojej sytuacji.
moje rozwarcie doszło do max 6 cm nawet po przebiciu pęcherza więc widocznie tak musiało być 😬 było mi przykro, że naturalnie nie poszło bo byłam bardzo nastawiona ale najważniejsze, że zdrowe bobaski są po tej stronie 🫶🏻🫶🏻🫶🏻

bo jakoś tak się nie przyznawałam ale jak zobaczyłam, że to ten sam dzień to poczułam potrzebę się podłączyć do wspólnego odliczania 😁 no i zaraz pójdziemy razem na majowe mamusie 😉

Ostatnio właśnie w sobotę się pojawiła kreska to liczę na podobny sukces, ewentualnie niedziela bo miałam troszkę inny zarodek tym razem podany (3BB a wcześniej 4BB) 😉 chociaż powinny się wgryzać podobnie 😁
Też mam pinki i easy@home 😁
U mnie ostatnio 4dpt też był mikro cień, ale w 5dpt coś bardziej widocznego.
Ja też mam teraz 3.2.2. 😉 zastanawiałam się właśnie czy trochę później nie zacznie się implantować.

No to odliczamy 😎

To trzymam mocno kciuki 😊
My u Banach Stróżyckiej jeśli nic się nie zmieni. Bo póki co byłam u niej prywatnie, czekamy na przeniesienie całej dokumentacji i przy omawianiu wyników histero, pewnie na poczatku października ma nas kwalifikować.
Czy Tobie po 1 procedurze zapładniali wszystkie komórki? Miałam sie dopytać i zapomniałam... bo w 1 procedurze zaplodnili nam tylko 6 a mialam 9 dojrzalych komorek i troche mam nadzieje, że ona da nam pozwolenie na zaplodnienie wszystkich...

I drugie pytanie, czy robili Ci scratching endometrium przed transferem? Pytam z ciekawosci bo w salve robili rutynowo kazdej.
Ja za ciebie również :)
Banach jest spoko , robiła mi pierwsza punkcje :) trzymam kciuki za jak najszybsze rozpoczęcie :)
Tak u mnie i w 1 i w 2 procedurze zapładniali wszystkie , z tego co wiem to lekarz przy wypełnianiu papierów do kwalifikacji uzupełnia czy mają być wszystkie czy tylko 6. Ja się bardzo cieszę że nasz lekarz tak postąpił a nie inaczej :) jednak wydaje mi się że lepiej zapłodnić wszystkie dojrzałe . Sam mówił że jakość mrożonych komórek spada przy odmrożeniu .

Mi nikt nie robił i lekarz nic na ten temat mi nie wspominał :) więc myślę że u nas tego nie ma :) chyba że poprosisz?🫣

A macie może zjęcia swoich kresek z 6 albo 7 dnia po transferze ? Próbowałam przewijać na forum wcześniejsze wasze wpisy ale dużo tego i ciężko znaleźć 🫣
To jest 13 i 14 po ovitrelle, 6-7 dpt
IMG_6696.jpeg

To moje, 6dpt przy becie 8
Faktycznie jaśniutkie są te 6dpt,dziś jeszcze zrobię i zobaczę czy już całkiem zniknęło czy może trochę ciemniejszy będzie,ale wątpię że coś będzie bo nie czuje kompletnie się inaczej,sucho jak przed okresem i żadnego znaku w ciele że mogło by się zagnieździć

reklama
Faktycznie jaśniutkie są te 6dpt,dziś jeszcze zrobię i zobaczę czy już całkiem zniknęło czy może trochę ciemniejszy będzie,ale wątpię że coś będzie bo nie czuje kompletnie się inaczej,sucho jak przed okresem i żadnego znaku w ciele że mogło by się zagnieździć
Trzymamy kciuki ✊
I czekamy na wieści 😉

Do góry