reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2026

Rozsądnie, ja niepotrzebnie się spieszyłam i poszłam za wcześnie a później przeżywałam stres bo spodziewałam się zobaczyć zarodek ktorego jeszcze nie było. 🙈Cały tydzień przed tym poniedziałkiem miałam kłębiące się myśli w głowie bo wg. ostatniej miesiączki tydzień wcześniej powinien być zarodek. Okazało się że owulacja była później i teraz mam szósty tydzień a nie ósmy ale co przeżywałam to moje... 😜
No to będzie 8-9 tydzień.
Wierzę Ci, ja byłam na SORze w poprzedniej ciąży 6+1 i nie było serduszka załamka totalna. Za 2 dni wizyta u swojej Ginekolog i biło już serce jak dzwon :)

reklama
No to będzie 8-9 tydzień.
Wierzę Ci, ja byłam na SORze w poprzedniej ciąży 6+1 i nie było serduszka załamka totalna. Za 2 dni wizyta u swojej Ginekolog i biło już serce jak dzwon :)
Kurde ja mam wizytę 6+1 i tak się nie mogę jej doczekać, że mam nadzieję, że coś zobaczę, bo inaczej padnę do następnej wizyty 🥲
Mam 15.09 prywatnie i później sobie już wpisałam 10.10 na NFZ 😀

Kurde ja mam wizytę 6+1 i tak się nie mogę jej doczekać, że mam nadzieję, że coś zobaczę, bo inaczej padnę do następnej wizyty 🥲
Mam 15.09 prywatnie i później sobie już wpisałam 10.10 na NFZ 😀
Póki mi beta wzrasta prawidłowo i progesteron rośnie 44(wczoraj) to nie ma po co iść szybciej nawet. Idę dopiero 7 października na wizytę 🙃.

Póki mi beta wzrasta prawidłowo i progesteron rośnie 44(wczoraj) to nie ma po co iść szybciej nawet. Idę dopiero 7 października na wizytę 🙃.
Ja badałam betę i proga tylko na początku, później przy zapisie gin powiedział, że jak nic się nie dzieje to mam czekać do wizyty 😊
Umówiłam się na ten termin po rozmowie z ginem, mówił że 6 tc będzie już okej
No zobaczymy, w razie w pójdę końcem tyg jeszcze raz

Ja badałam betę i proga tylko na początku, później przy zapisie gin powiedział, że jak nic się nie dzieje to mam czekać do wizyty 😊
Ja w poprzedniej ciąży plamiłam i miałam niedomogę więc no siła rzeczy, musiał sprawdzić progesteron. Z 33 wzrósł sobie w 4 dni do 44 to już nie badań :). Grzecznie poczekam na wizytę 😁.

Hejka
Jak się dziś czujecie ?
Ja nawet spoko jedynie co senna i z apetytem problem ale mam nadzieję że to z czasem przejdzie 🫣

Hejka
Jak się dziś czujecie ?
Ja nawet spoko jedynie co senna i z apetytem problem ale mam nadzieję że to z czasem przejdzie 🫣
Hej 😊
U mnie w sumie cały czas mdłości i zmęczenie jakbym maraton przebiegła 🥲
Jeszcze dodatkowo piersi… nigdy czegoś takiego nie miałam… muszę spać w staniku sportowym 😅

Hejka
Jak się dziś czujecie ?
Mdłości się nasilają 🤢 więc jak wcześniej jadłam sobie dużo warzyw, mięso czy różne zupy, tak teraz ledwo wchodzą tosty z serem albo bułka z masłem 😔

reklama
Ja zapomniałam, że przecież owulację miałam później bo przecież miałam monitoring i ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka, dlatego wczoraj na wizycie ginekolog obliczył wiek cięży po rozmiarze dziecka na 5w6d a nie tak jak wychodzi z daty ostatniej miesiączki na 6w4d dlatego na początku się zestresowałam że nie możemy usłyszeć serduszka, ale jak widać to jeszcze za wcześnie, kolejna wizytę mam na 30.09 więc już wtedy usłyszymy serduszko 🥹❤️

Do góry