reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🌻Wrześniowe czary, kreski nam dają – serce się śmieje, marzenia się spełniają!🌻🍂

A dzień po owu to za późno? Ile w ogóle przed i po jest szansa? 🤔
W teorii komórka jajowa żyje 24h.ale zdolna do zapłodnienia jest krócej.a plemniki muszą przejść proces kapacytacji w drogach rodnych żeby były zdolne do zapłodnienia który trwa ok.6h 😅 więc najlepiej żeby plemniki już "czekały"na komórkę jajową a nie odwrotnie.
Szansa przed to różnie.wszystko zależy od jakości nasienia.bo są takie plemniki które mogą przetrwać nawet 5 dni a są takie które max 2 🤷 jak dla mnie to najlepiej działać przed owulacja co 2 dni i w dzień owulacji.po owulacji to można sobie ewentualnie poprawić w razie jakby się jednak przesunęła 😅

reklama
Powiem Wam, ze jakiś dziwny ten okres mam teraz :/ U mnie z reguły trwa takie 4-5 dni i koniec, a teraz jakoś dziwnie. We wtorek późnym wieczorem dostałam plamienia, wczoraj w sumie można powiedzieć, ze normalnie (choc ta krew taka ciemniejsza), a dziś juz mało co... I już zgłupiałam🤷‍♀️. Do tego tak mnie głowa boli, że najlepiej poszłabym spać :/
Ja od kąd się zaczęliśmy starać to takie kwiatki u mnie z cyklem często wychodzą,a to okres się spóźnia a to przyjdzie szybciej niż powinien a to właśnie tak jak u ciebie że okres np słaby taki i tylko 2 dni,myślę że to stres tak na to działa,człowiek niby myśli że się nie stresuje ale jednak w głowie co raz jest ta myśl i szukanie objawów

A dzień po owu to za późno? Ile w ogóle przed i po jest szansa? 🤔
Ja to głupieje w tym temacie i sama nie wiem jak myśleć i jak to działa...przed pierwszymi staraniami miałam monitoring itd cykl był stymulowany miałam zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka seks był tylko jakby dzień po owu i nie nastawiałam się na ciążę wogole i jakie było moje zaskoczenie jak na teście zobaczyłam dwie kreski....dlatego jestem tym zmieszana czy to aby napewno tak działa że już po owu nie ma szans na zapłodnienie 🤷

A tu jest wg was pik czy jeszcze nie?

Załączniki

• IMG_7543.jpeg
    IMG_7543.jpeg
    75,4 KB · Wyświetleń: 51
reklama
Do góry