reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Hej dziewczyny! Chciałabym się przywitać i poprosić o dołączenie do Waszego zacnego grona ;) z OM termin na 12.04, ale pierwsza poważniejsza wizyta z ustaleniem terminu dopiero w tą środę :) To niby moje drugie dziecko, ale czuję jak totalna nowicjuszka 🫣 Zdaje się, że przez te 19 lat, które upłynęły od mojego pierwszego porodu wiele rzeczy się pozmieniało ;) Czytam Was właściwie od początku i oczom nie wierzę - badania prenatalne? poduchy ciążowe? Jakiś kosmos 🫣
Moja mama tak słodko reaguje na wszystkie informacje o mojej ciąży (mam 27 lat więc jeszcze dłuższy odstęp niż u Ciebie). Dla niej to kosmos 😂 Jak jej powiedziałam, że nie trzeba nawet być ubezpieczonym żeby prowadzić ciążę i że i tak można rodzić bez ubezpieczenia za darmo? Szok totalny. Moja lista badań? Szok. Że mogę pić kawę??? Szok haha ❤️

reklama
Oj, z realistycznych snów to mi się w nocy śniła wizyta prenatalna, i że z PAPPa wyszło że to chłopiec 😂 I ten sen był tak realistyczny że tak kilka godzin po obudzeniu sobie uświadomiłam że to nie było naprawdę i to nie wspomnienie tylko sen, i że ja nie wiem jaka jest płeć, a wgl że z PAPPa tego nie wiadomo. Ale kilka godzin nie kwestionowałam tego i naprawdę czułam się mamą chłopca!
Z takich to snilo mi się jeszcze ostatnio że wypluwam sushi xD ciekawe czemu 🤣

Dziewczyny a jak tam Wasze sutki? 🙃 Moje wcześniej było różowe, praktycznie od początku ciąży ciemnieją a teraz to już są brązowe 🤣 i mają duża takich „kropek”, nie da się tego wycisnąć 🤪🤪

A ja mam pytanie czy w ciąży też macie taki krótki lont jak ja :D. Normalnie rzeczy co przed by mnie nie ruszyły teraz tak szybko mnie irytują że czasami to myślę sobie po cichu do siebie „już się zamknij” bo aż za dużo mówie rzeczy które nawet nie chce 🤣

Dziewczyny a jak tam Wasze sutki? 🙃 Moje wcześniej było różowe, praktycznie od początku ciąży ciemnieją a teraz to już są brązowe 🤣 i mają duża takich „kropek”, nie da się tego wycisnąć 🤪🤪
Nie wiem czy to te same kropki, takie powiedzmy białe? Bo ja miałam czasem takie przed ciążą i moja ginekolog mówiła, że są normalne, ale że mam ich nie ruszać i nie wyciskać 🙂

Ja już po, wszystko super, dzidzius baaaardzo ruchliwy, rączki na główkę zakładał 😆 oczywiście wyszło pośrednie ryzyko zd 1:600 ale tego się spodziewałam, i tak ładnie bo 5 lat temu z synem miałam 1:400.
Dzidzius tydzień starszy, z on 11+6 a z usg 12+5, mierzy całe 7cm, serduszko i wszystko super.
No i ZNAM PŁEĆ na 99% 😁😁😁

Ja już po, wszystko super, dzidzius baaaardzo ruchliwy, rączki na główkę zakładał 😆 oczywiście wyszło pośrednie ryzyko zd 1:600 ale tego się spodziewałam, i tak ładnie bo 5 lat temu z synem miałam 1:400.
Dzidzius tydzień starszy, z on 11+6 a z usg 12+5, mierzy całe 7cm, serduszko i wszystko super.
Cudowna wiadomość!! Zdradzisz płeć? :D to Ty pisałaś o "zaniku" objawów?

reklama
1:600 w wieku 40 lat to spoko wynik. Rozumiem że dalej nie „drążysz” ? W sensie badań lub amniopunkcji? Wow prawie tydzień różnicy :-)

Do góry