reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🌻Wrześniowe czary, kreski nam dają – serce się śmieje, marzenia się spełniają!🌻🍂

Mam pytanie do osób, które szczepiły się przeciw grypie w trakcie starań o ciążę.
Chciałabym się zaszczepić, bo w styczniu tego roku przeszłam grypę typu A, która bardzo mnie osłabiła.
Czy szczepicie się przeciw grypie w sezonie grypowym, kiedy staracie się o dziecko?”

reklama
Mam pytanie do osób, które szczepiły się przeciw grypie w trakcie starań o ciążę.
Chciałabym się zaszczepić, bo w styczniu tego roku przeszłam grypę typu A, która bardzo mnie osłabiła.
Czy szczepicie się przeciw grypie w sezonie grypowym, kiedy staracie się o dziecko?”
Ja się szczepię 🙂 zagłębiałam mocno temat jak to jest przy staraniach, przy wcześniej ciąży itd, wszystkie źródła mówią, ze szczepienie jest bezpieczne na każdym etapie 😊

Ja się zaszczepiłam. Pierwszy raz w życiu w sumie za namową lekarki - w zeszłym miesiącu, chociaż ja raczej mało choruje, a na grypę to już nawet nie pamiętam kiedy. Powiedziała że teraz jest najlepszy moment i coś wspominała żeby w trakcie ewentualnej ciąży doszczepić się ponownie w kolejnym roku - teraz tak myślę, że w sumie nie zapytałam o co chodziło 😅🙈

O dobrze że piszecie o tej grypie bo się zastanawiałam czy się szczepić. To może faktycznie, jak się w tym cyklu nie uda to się zaszczepię.

Czekam w medycynie pracy o litości, chyba pół dnia tu będę 🫠

Jestem umowiona w czwartek do lekarza.
I się zaszczepię.
Bo nie chciałabym podczas stymulacji zachorować na grypę.
Nie przestrasz się w razie wu- ja miałam straszny zjazd samopoczucia, energii i wszystkiego po tym szczepieniu - ale to napewno dlatego, że się zaśmiałam słysząc, że można to odchorować 🙉

Ja co do szczepien sie niestety nie wypowiem 😅
Słuchajcie jak zawsze myślałam ze biel poraża na tescie, tak dzisiejszy test mnie zaskoczył, bo pole na druga kreske bylo jeszcze bielsze niz pozostała część testu 😂 a myślałam ze juz bardziej białego testu w życiu nie zobaczę 😂

Kiedys mowili, ze jak sie z kims dlugo przebywa to sie okres synchronizuje 😂
Ja myślę że to jest naturalna ochrona gatunku żebyśmy się nie pozabijały przez buzujące hormony i były bardziej wyrozumiałe na ewentualne humorki innych. Mi się kiedyś synchronizowała z teściową, jednak najlepszy hit był gdy zsynchronizowałam się z bratową która mieszka w innym kraju i miałyśmy częsty kontakt.
Bardzo dobrze marzenia się spełniają prędzej czy później trzeba na to tylko czasu ,przytulam cię mocno 🫂 bo wiem co czujesz bo mam bardzo podobnie do ciebie,i też dla mnie to byłby najlepszy czas na ciążę mimo że już czuję że nic z tego to pomarzyć zawsze można to nic nie kosztuje ale potem najgorsze jest rozczarowanie
No mam nadzieję, ale ja dopiero od kilku miesięcy myślę o dzieciach. Jest to dla mnie nadal nowość że włączył się mój instynkt macierzyński, wcześniej nawet nie zastanawiałam się o tym czy chce dzieci, a wręcz było mi wygodnie bez. Pewnie jakbym się dowiedziała że jednak się udało to miałabym strach, szczęście i zmieszanie w jednym momencie i będę musiała wiele się dowiedzieć co i jak, bo styczności z dziećmi prawie nie miałam i nie mam pojęcia co i jak :p
Dzień dobry z kawusią w ręku 🙂 ☕

Miłego dnia 😊❤️

@ShadowLuna wiem co czujesz, miałam tak w tamtym cyklu bo naiwnie myślałam, że w pierwszym cyklu nam się uda 🫣😅 miałam w wyobraźni wszystko opanowane, kiedy powiadomię, kiedy lekarz, kiedy na L4, kiedy prenatalne 🤭 oops i jakie zdziwienie i smutek. Teraz w tym cyklu biorę większy luz, żyje normalnie i nic nie sprawdzam.. co ma być to będzie 🙂
No ja już chciałabym się wyluzować i myślałam że w tym cyklu biorę luz, do owulacji tak było po owulacji znów się nakręcam, szczególnie że podziałane idealnie, a mój mąż ma ostatnio coraz mniejszą ochotę na pieszczoty więc się obawiam o kolejne starania...
To u mnie też pierwszy termin porodu był na urodziny taty więc to wszystko to była jakaś magia świąteczna. Ostatecznie postanowiła się urodzić dwa dni wcześniej :)
no właśnie u mnie też w tym cyklu byłby poród w okolicach urodzin mojego taty :p

reklama
Ja co do szczepien sie niestety nie wypowiem 😅
Słuchajcie jak zawsze myślałam ze biel poraża na tescie, tak dzisiejszy test mnie zaskoczył, bo pole na druga kreske bylo jeszcze bielsze niz pozostała część testu 😂 a myślałam ze juz bardziej białego testu w życiu nie zobaczę 😂
Jedyny test który Cię nigdy nie zawiedzie i zawsze cos pokaże to owulacyjny 😅😅

Do góry