reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Miał ktoś może podobnie i potrafi pomóc?

Dziewczyny @ był 29.08 czyli jest 4 tc+ 5d to wczesna ciąża. Patrząc na forum jakie wartości bety dziewczyny wstawiają rzadko widziałam, żeby beta w tym tygodniu ciąży miała ponad 1000.. ale beta startuje od zera i różnie przyrasta.. więc to również bywa.
Wiem, że po jednym wyniku bety nic nie można stwierdzić.
Myślę, że lekarka miała na myśli pęcherzyk/ciałk,o żółtkowe..
Jak byłam w 5 tc+ 2d i byłam u gina to właśnie ten pęcherzyk było widać , a po 2 tyg biło już serduszko.
U mnie też kreski wychodziły kilka dni przed @ i wtedy beta była bardzo niska, ale patrzyłam jedynie na przyrost.

No jeśli w 5+2 miałaś pęcherzyk to dlatego, że beta była już pewnie dawno dawno powyżej 1000.
Ja np w 5+0 bety miałam blisko 7000.

reklama
Cześć kobiety...Jestem w 4tc+5d to moja pierwsza ciąża w poniedziałek byłam u lekarza i widział pęcherzyk ciążowy ale tylko 2mm...kazał zrobić betę, która wynosi 388...powiedzcie mi czy to normalne i mogę być spokojna czy mam się może martwić... powiedział że na razie to jedno badanie beta wystarczy i że się zobaczy co dalej...już sama nie wiem co mam myśleć..
Ja Cię pocieszę, bo specjalnie sprawdziłam i ja miałam w 4+2 305mlU, betę pierwszy raz zbadałam w 10/11 dpo i wynosiła 18,4 więc dopiero startowała ☺️ później po 48h wynosiła 72, po kolejnych 48h 200 i właśnie w 4+2 304. Dokładnie tego dnia miałam USG, oczywiście pęcherzyka nie było, było ładne endometrium ok 14mm i ciałko żółte.
W 5+0 miałam betę 2tys, a w 6+0 22 tys,
Dziś jestem w 24Tc i nikt nie sugerował mi, że moja beta jest niska, tak jak tu kilka dziewczyn pisze więc nie wiem, ja patrzyłam na przyrosty- były dobre, na USG też zawsze wszytko zgodnie z terminem OM ☺️ trzymam kciuki za przyrost, bo wg mnie to teraz najważniejszy wskaźnik, powodzenia ✊

Ja Cię pocieszę, bo specjalnie sprawdziłam i ja miałam w 4+2 305mlU, betę pierwszy raz zbadałam w 10/11 dpo i wynosiła 18,4 więc dopiero startowała ☺️ później po 48h wynosiła 72, po kolejnych 48h 200 i właśnie w 4+2 304. Dokładnie tego dnia miałam USG, oczywiście pęcherzyka nie było, było ładne endometrium ok 14mm i ciałko żółte.
W 5+0 miałam betę 2tys, a w 6+0 22 tys,
Dziś jestem w 24Tc i nikt nie sugerował mi, że moja beta jest niska, tak jak tu kilka dziewczyn pisze więc nie wiem, ja patrzyłam na przyrosty- były dobre, na USG też zawsze wszytko zgodnie z terminem OM ☺️ trzymam kciuki za przyrost, bo wg mnie to teraz najważniejszy wskaźnik, powodzenia ✊
Ale nikt nie sugeruje, że ona jest niska.

Beta faktycznie bardzo niska jak na ten etap, ale dopiero zbadanie przyrostu zweryfikuje.

Tak szczerze mowiąc, to ja bym się szykowała raczej na to, że ta beta już spada.
Ale zbadaj przyrost i zobaczymy.

Beta niska, ale jak mowia dziewczyny, zrob przyrost po 48h, to wyklaruje sytuacje.
To 3 cytatu z tego wątku, w dwóch dziewczyny napisały wprost, że jest niska. Twój komentarz mówi, że beta spadkowa.
Pewnie wszystkie się zgodzimy- że na ten moment najważniejszy jest przyrost, a co dalej- się okaże.
Ja swoich żył na betę jak widać nie żałowałam, jak autorce sugerował lekarz 😜 dla mnie spokój psychiczny był ważniejszy od kolejnego ukłucia.

To 3 cytatu z tego wątku, w dwóch dziewczyny napisały wprost, że jest niska. Twój komentarz mówi, że beta spadkowa.
Pewnie wszystkie się zgodzimy- że na ten moment najważniejszy jest przyrost, a co dalej- się okaże.
Ja swoich żył na betę jak widać nie żałowałam, jak autorce sugerował lekarz 😜 dla mnie spokój psychiczny był ważniejszy od kolejnego ukłucia.
Bo tu chodzi o to, że lekarka ponoć widziała pęcherzyk. Jeżeli faktycznie widziała to może być tak, że ta beta już miała 1000 i spadła. Zwłaszcza, że jeżeli dobrze rozumiem to beta była robiona dzień po USG.
Każdy tu od początku pisze, że potrzeba zobaczyć przyrost.

Pozostałe potencjalne scenariusze to cp albo zwyczajnie błąd lekarki i trzymam kciuki, żeby to było to ostatnie.

Dziewczyny @ był 29.08 czyli jest 4 tc+ 5d to wczesna ciąża. Patrząc na forum jakie wartości bety dziewczyny wstawiają rzadko widziałam, żeby beta w tym tygodniu ciąży miała ponad 1000.. ale beta startuje od zera i różnie przyrasta.. więc to również bywa.
Wiem, że po jednym wyniku bety nic nie można stwierdzić.
Myślę, że lekarka miała na myśli pęcherzyk/ciałk,o żółtkowe..
Jak byłam w 5 tc+ 2d i byłam u gina to właśnie ten pęcherzyk było widać , a po 2 tyg biło już serduszko.
U mnie też kreski wychodziły kilka dni przed @ i wtedy beta była bardzo niska, ale patrzyłam jedynie na przyrost.
Co to jest ciałko żółtkowe? Albo ciałko żółte (tworzy się ono na jajniku po owulacji) albo pęcherzyk żółtkowy (tworzy się po pęcherzyku ciążowym). Więc co wg Ciebie miała na myśli lekarka? Przy tak niskiej becie nie ma opcji aby było widać cokolwiek w macicy.

Co to jest ciałko żółtkowe? Albo ciałko żółte (tworzy się ono na jajniku po owulacji) albo pęcherzyk żółtkowy (tworzy się po pęcherzyku ciążowym). Więc co wg Ciebie miała na myśli lekarka? Przy tak niskiej becie nie ma opcji aby było widać cokolwiek w macicy.
Tak jest dziękuję.
Specjalnie dałam łamaną kreskę I wiedziałam, że ktoś mi w końcu wyjaśni..
Straszycie dziewczynę, która pierwszy raz jest w ciąży.. . Wystarczyło napisać pojedyncza beta nic nam nie mówi, zrób przyrost i wtedy coś więcej będzie mozna powiedzieć...

Tak jest dziękuję.
Straszycie dziewczynę, która pierwszy raz jest w ciąży.. . Wystarczyło napisać pojedyncza beta nic nam nie mówi, zrób przyrost i wtedy coś więcej będzie mozna powiedzieć...

Nie no, mówi - tak jak pisały dziewczyny, przy becie 300+ nie może być widoczny pęcherzyk w macicy.
Nie ma różnicy czy to pierwsza ciąża, piąta czy dziesiąta.

Nie no, mówi - tak jak pisały dziewczyny, przy becie 300+ nie może być widoczny pęcherzyk w macicy.
Nie ma różnicy czy to pierwsza ciąża, piąta czy dziesiąta.
Może dla jasności żebyście tak jadem do siebie nie rzucały dodam USG i sprawdzicie? Co to jest za plamka na fotce..lekarka mówiła że ma to około 2mm nie wiem jak dziś...zrobiłam dzisiaj kolejna betę i czekam na wyniki powinny być około południa lub wieczorem

Załączniki

• IMG-20250929-WA0002_1.jpg
    IMG-20250929-WA0002_1.jpg
    74,3 KB · Wyświetleń: 24
reklama
Tak jest dziękuję.
Niekoniecznie straszą. Ja z tych co wolałabym wiedzieć od początku że może się nie udać niż się cieszyć a potem rozczarowanie.
U mnie w 2 ciąży beta słabo przyrastała, miałam w głowie że pewnie się nie uda, więc jak się nie udało łatwiej to przeżyłam 🙂

Do góry