poziomkowa00
Fanka BB :)
Dobra napisałam do endo może mi odpisze co mam zrobić
a jak nie to po prostu odstawie ten jod.widocznie nie jest mi potrzebny i niepotrzebnie mi podbija 

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja pitole właśnie mi uświadomiłaś że dwa dni temu przed pójściem do labu wzięłam normalnie euthyrox... Oczywiście że nie powinnam ale kompletnie wypadło mi to z głowyA w dzień kiedy masz pobranie krwi nie bierzesz tabletki co nie ? Kurcze to ja już nie wiem.fakt że z 3 razy może zapomniałam jej wziąć wgl bo np na panieński ich ze sobą nie zabrałam.moze ten jod mi to podwyższa ?
ja właśnie na tej kartce od Endo mam że tabletkę łykać 1h przed jedzeniem i piciem i w dniu badania żeby nie brać.wiec się stosowałam do tego wszystkiego a tu i tak zonkJa pitole właśnie mi uświadomiłaś że dwa dni temu przed pójściem do labu wzięłam normalnie euthyrox... Oczywiście że nie powinnam ale kompletnie wypadło mi to z głowy11 dpo jak pójdę na proga to zbadam znów tsh już bez tabsow z rana
![]()
No ja właśnie teraz mam też ten jodid 200.ale do mementu jak go nie brałam to trzymało się cały czas 1.9ngDziewczyny, nie wiem czy przyda się Wam taka informacja, ale ja w kwietniu 2024 od endo dostałam najpierw euthyrox z nakazem brania już natychmiast (TSH 3,67). Zadzwoniłam do innego mega polecanego endo na konsultację i przepisała mi jodid 200, selen do kupienia w aptece, witamine D3+K2, Omega 3 (w wysokości powyżej 1300 kwasów omega), kompleks wit. b, i magnez (jabłczan magnezu). Kazała mi postarać się schudnąć ile będę mogła, bo niby to takie błędne koło - tyjesz -> niedoczynnośc-> tyjesz. Oczywiście, też mi wychodziło Hashimoto, ale nie na usg. Stosuję się do tego cały czas, chociaż jod już biorę jako suplement, a po 3 msc miałam tsh 1,75. Euthyroxu jak na razie nie wzięłam w ogóle. Mam nadzieję, że nie będę musiała, ale nie wykluczam, że będę miała zalecone podczas ewent. ciąży.
A po ilu godzinach snu poszłaś na badanie? U mnie niewyspanie też pokazywało wyższy wynikNo ja właśnie teraz mam też ten jodid 200.ale do mementu jak go nie brałam to trzymało się cały czas 1.9ngwięc chyba u mnie to jest winowajca.z wagą problemów nie mam,bo ja przy 164 ważę 49kg i ni cholery nie mogę przytyć
fakt jest taki że TSH rośnie też od stresu.przed operacją ręki miałam ponad 5 i spadło samo do 3 po miesiącu.to po prostu moja chora głowa chce zobaczyć ten magiczny wynik w okolicach 1 który jest zalecany
a może u mnie wszystko pracuje git przy tym wyniku 1.9 i lepiej już nie będzie
![]()
bardzo ładnie się trzyma poziom,u mnie w ciągu kilku dni zawsze jest już widoczny duuży spadek z 20 na jakieś 13.wiec wygląda to obiecującoMam wyniki progesteronu, lekko niższy niż 7 dpo, nie za bardzo wiem jak to interpretować. Wrzucę wynik z TSH 7 dpo i teraz sam progesteron 9 dpo.
coś koło 7h.wiec to raczej nie to.chyba że jak biegłam to się tak zmęczyłamA po ilu godzinach snu poszłaś na badanie? U mnie niewyspanie też pokazywało wyższy wynik