reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

Dobra napisałam do endo może mi odpisze co mam zrobić :D a jak nie to po prostu odstawie ten jod.widocznie nie jest mi potrzebny i niepotrzebnie mi podbija 😅

reklama
A w dzień kiedy masz pobranie krwi nie bierzesz tabletki co nie ? Kurcze to ja już nie wiem.fakt że z 3 razy może zapomniałam jej wziąć wgl bo np na panieński ich ze sobą nie zabrałam.moze ten jod mi to podwyższa ?
Ja pitole właśnie mi uświadomiłaś że dwa dni temu przed pójściem do labu wzięłam normalnie euthyrox... Oczywiście że nie powinnam ale kompletnie wypadło mi to z głowy 🤐 11 dpo jak pójdę na proga to zbadam znów tsh już bez tabsow z rana 🫣

Ja pitole właśnie mi uświadomiłaś że dwa dni temu przed pójściem do labu wzięłam normalnie euthyrox... Oczywiście że nie powinnam ale kompletnie wypadło mi to z głowy 🤐 11 dpo jak pójdę na proga to zbadam znów tsh już bez tabsow z rana 🫣
ja właśnie na tej kartce od Endo mam że tabletkę łykać 1h przed jedzeniem i piciem i w dniu badania żeby nie brać.wiec się stosowałam do tego wszystkiego a tu i tak zonk 😅 a jakie miałaś ostatnio jak badalas ?

Dziewczyny, nie wiem czy przyda się Wam taka informacja, ale ja w kwietniu 2024 od endo dostałam najpierw euthyrox z nakazem brania już natychmiast (TSH 3,67). Zadzwoniłam do innego mega polecanego endo na konsultację i przepisała mi jodid 200, selen do kupienia w aptece, witamine D3+K2, Omega 3 (w wysokości powyżej 1300 kwasów omega), kompleks wit. b, i magnez (jabłczan magnezu). Kazała mi postarać się schudnąć ile będę mogła, bo niby to takie błędne koło - tyjesz -> niedoczynnośc-> tyjesz. Oczywiście, też mi wychodziło Hashimoto, ale nie na usg. Stosuję się do tego cały czas, chociaż jod już biorę jako suplement, a po 3 msc miałam tsh 1,75. Euthyroxu jak na razie nie wzięłam w ogóle. Mam nadzieję, że nie będę musiała, ale nie wykluczam, że będę miała zalecone podczas ewent. ciąży.

Mam wyniki progesteronu, lekko niższy niż 7 dpo, nie za bardzo wiem jak to interpretować. Wrzucę wynik z TSH 7 dpo i teraz sam progesteron 9 dpo.

Załączniki

• Screenshot_20251003_140529_com.google.android.apps.docs-01.jpeg
    Screenshot_20251003_140529_com.google.android.apps.docs-01.jpeg
    31,8 KB · Wyświetleń: 54
  • Screenshot_20251001_164723_com.google.android.apps.docs-02.jpeg
    Screenshot_20251001_164723_com.google.android.apps.docs-02.jpeg
    49 KB · Wyświetleń: 53
TSH chyba bardzo dobre. A progesteron - wartości praktycznie na tym samym poziomie, a spadek jest niewielki i mieści się w granicy naturalnych wahań dobowych. Wydaje mi się, że na tym etapie (7–9 dpo) różnica 1 ng/ml absolutnie nie oznacza nic złego i trochę ciężko stwierdzić czy to naturalny spadek, czy po prostu wahanie :p

Dziewczyny, nie wiem czy przyda się Wam taka informacja, ale ja w kwietniu 2024 od endo dostałam najpierw euthyrox z nakazem brania już natychmiast (TSH 3,67). Zadzwoniłam do innego mega polecanego endo na konsultację i przepisała mi jodid 200, selen do kupienia w aptece, witamine D3+K2, Omega 3 (w wysokości powyżej 1300 kwasów omega), kompleks wit. b, i magnez (jabłczan magnezu). Kazała mi postarać się schudnąć ile będę mogła, bo niby to takie błędne koło - tyjesz -> niedoczynnośc-> tyjesz. Oczywiście, też mi wychodziło Hashimoto, ale nie na usg. Stosuję się do tego cały czas, chociaż jod już biorę jako suplement, a po 3 msc miałam tsh 1,75. Euthyroxu jak na razie nie wzięłam w ogóle. Mam nadzieję, że nie będę musiała, ale nie wykluczam, że będę miała zalecone podczas ewent. ciąży.
No ja właśnie teraz mam też ten jodid 200.ale do mementu jak go nie brałam to trzymało się cały czas 1.9ng 🤷 więc chyba u mnie to jest winowajca.z wagą problemów nie mam,bo ja przy 164 ważę 49kg i ni cholery nie mogę przytyć 🤷 fakt jest taki że TSH rośnie też od stresu.przed operacją ręki miałam ponad 5 i spadło samo do 3 po miesiącu.to po prostu moja chora głowa chce zobaczyć ten magiczny wynik w okolicach 1 który jest zalecany 😅 a może u mnie wszystko pracuje git przy tym wyniku 1.9 i lepiej już nie będzie 🤣

No ja właśnie teraz mam też ten jodid 200.ale do mementu jak go nie brałam to trzymało się cały czas 1.9ng 🤷 więc chyba u mnie to jest winowajca.z wagą problemów nie mam,bo ja przy 164 ważę 49kg i ni cholery nie mogę przytyć 🤷 fakt jest taki że TSH rośnie też od stresu.przed operacją ręki miałam ponad 5 i spadło samo do 3 po miesiącu.to po prostu moja chora głowa chce zobaczyć ten magiczny wynik w okolicach 1 który jest zalecany 😅 a może u mnie wszystko pracuje git przy tym wyniku 1.9 i lepiej już nie będzie 🤣
A po ilu godzinach snu poszłaś na badanie? U mnie niewyspanie też pokazywało wyższy wynik

Mam wyniki progesteronu, lekko niższy niż 7 dpo, nie za bardzo wiem jak to interpretować. Wrzucę wynik z TSH 7 dpo i teraz sam progesteron 9 dpo.
bardzo ładnie się trzyma poziom,u mnie w ciągu kilku dni zawsze jest już widoczny duuży spadek z 20 na jakieś 13.wiec wygląda to obiecująco 🤭 sikaj jutro na patyka

reklama
Do góry