reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

Ja chodzę sama przeważnie na wizyty w klinice,jakoś tak wolę sama wejść do gabinetu to raz a po drugie to mój mąż nie koniecznie ma czas żeby latać po lekarzach🤷 codziennie praktycznie pracuje a jak nie ma do pracy to w domu nadrabia wszystko na podwórku co jest do roboty i inne sprawy nasze ogarnia więc ja praktycznie cały czas na wizyty sama chodzę
U nas zazwyczaj wizyta to prawie że „wyprawa” więc chodzimy często razem ale wydaje mi się że już szkoda nam czy wolnego czy gimnastyki z wyjściem szybciej z pracy i chyba kolejny cykl i drożność zrobię sama

reklama
Ja raz właśnie jak poszłam to miał akurat 22.7mm i zastrzyk robiłam wieczorem.a kolejnego miesiąca właśnie stwierdził że spróbujemy pęknąć na mniejszym 😅
Ooo to ciekawe. No dobra, ja jeszcze tak nie do końca czytałam jak to kiedy i w ogóle jaki rozmiar najlepszy do zastrzyku. Musze się kiedyś w to zgłębić może w weekend

Cześć dziewczyny ! Ja dzisiaj jestem po kontrolnej wizycie u ginekologa , robiłam cytologię płynną i oczywiście USG , z USG mój pęcherzyk ma 19 mm i lekarz powiedział że dzisiaj albo jutro będzie owulacja aleee na USG wyszedł mi też mały polip endometrialny w macicy i może to powodować problemy z zajściem w ciążę… Pan doktor powiedział że może sam się wchłonie , mówił że możemy się starać , za 3 miesiące kazał zrobić USG kontrolne jeśli nadal będzie to muszę mieć histeroskopie.

U nas zazwyczaj wizyta to prawie że „wyprawa” więc chodzimy często razem ale wydaje mi się że już szkoda nam czy wolnego czy gimnastyki z wyjściem szybciej z pracy i chyba kolejny cykl i drożność zrobię sama
No właśnie dla mnie to bez sensu w moim przypadku mojego męża ciągnąć ze sobą jak to mnie leczą i to ja mam stymulację itd jak były badania nasienia to chodził ze mną kilka razy a teraz to bez sensu tym bardziej jak z czasem wolnym słabo jest,więc wolę sama iść a jemu wszystko potem opowiadam 😅

reklama
A kiedy masz mieć drożność? Ja na drożności też byłam sama
Lekarz powiedział że mogę przyjść 5-7 DC ale może się uda 12 DC przy monitoringu owulacji zrobić od razu drożność jeśli dalej będę przed owulacja, powiedział że najważniejsze zgłosić się przed owulacją a jak mi się uda to może na jednej wizycie pierwszy monitoring i drożność może

Do góry