reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majowe mamy 2026

Hej dziewczyny a ja jak zawsze muszę mieć wesoło bo bym się zanudziła, o 2 moja córcia półroczna zaczęła wymiotować aż się zachłysnela i mąż chciał czekać ale jak przez godzinę 6 razy wymiotowała to na pogotowie pojechaliśmy i mąż został z córką na oddziale, dopiero teraz wróciłam ale muszę o 7 jechać zawieźć mężowi ubrania bo oczywiście wszystko mam mokre przez to zalanie i dla niego nic nie spakowałam ☹️ja już tego tyg mam chyba dosyć 😭

reklama
Hej dziewczyny a ja jak zawsze muszę mieć wesoło bo bym się zanudziła, o 2 moja córcia półroczna zaczęła wymiotować aż się zachłysnela i mąż chciał czekać ale jak przez godzinę 6 razy wymiotowała to na pogotowie pojechaliśmy i mąż został z córką na oddziale, dopiero teraz wróciłam ale muszę o 7 jechać zawieźć mężowi ubrania bo oczywiście wszystko mam mokre przez to zalanie i dla niego nic nie spakowałam ☹️ja już tego tyg mam chyba dosyć 😭
I matko 😱 to zawsze chyba tak jest ze jak cos się złego dzieje to juz hurtem.
Najważniejsze ze córcia pod opieką i pewnie ja nawodnią kroplówkami i niedługo wypuszczą do domku

Współczuję Ci bo rozumiem, że teraz to każda sytuacja jest przeżywana o wiele silniej i wyobrażam sobie Twoje zmęczenie i stres. Trzymaj się! Wszystko się poukłada.💚

I matko 😱 to zawsze chyba tak jest ze jak cos się złego dzieje to juz hurtem.
Najważniejsze ze córcia pod opieką i pewnie ja nawodnią kroplówkami i niedługo wypuszczą do domku
Tak już kroplówka jedna była i zrobili morfologię ale nic nie wyszło i teraz mocz pobrali dla pewności, przestała wymiotować ale też kataru i gardło czyste to skąd takie wymioty?? 🤔Póki co przyjechałam mężowi przywieźć ubrania bo suszyłam od 5 jak tylko wróciłam do domu. No taki hurt że ja vhyba do domu dziś wracać nie chce 😭

Współczuję Ci bo rozumiem, że teraz to każda sytuacja jest przeżywana o wiele silniej i wyobrażam sobie Twoje zmęczenie i stres. Trzymaj się! Wszystko się poukłada.💚
Dziękuję ♥️ oby się ułożyło bo limit pecha juz powinnam wyczerpać. Jeszcze szybko ogarniałam starsza córkę zeby zawieźć do moich rodziców i poślizgnęłam się na deskach od garderoby. Tak leciałam że zdążyłam złapać się ściany bo bym usiadła na tyłku. Jeszcze mi pogotowia brakowało w prezencie ☹️ spałam tylko do 1.50 i już do 5 jeżdżenie a potem leżałam z 2 godziny tylko i pakowanie męża

Ja wróciłam ze szpitala i jestem i mojej mamy z córcia. Mąż z młodszą w szpitalu jeszcze, póki co nie wymiotuje i jak tak dalej będzie to jutro wychodzą.

Dziewczyny, które biorą zastrzyki clexane lub neoparin, powiedzcie który z tych leków jest bezpieczniejszy w ciąży? Czytałam, że clexane zawiera alkohol benzylowy, który może w jakiś sposób szkodzić, stąd pytam. Proszę doradźcie. Dostałam właśnie receptę na clexane, ale czytam o tym leku i zaczęłam się stresować. Uspokójcie
mnie proszę 🙏

Byłam właśnie na wizycie, jak wrócę do domu, to napiszę więcej.

reklama
Ja wróciłam ze szpitala i jestem i mojej mamy z córcia. Mąż z młodszą w szpitalu jeszcze, póki co nie wymiotuje i jak tak dalej będzie to jutro wychodzą.
Najważniejsza że wszystko pod kontrolą :) ufff
Dziewczyny, które biorą zastrzyki clexane lub neoparin, powiedzcie który z tych leków jest bezpieczniejszy w ciąży? Czytałam, że clexane zawiera alkohol benzylowy, który może w jakiś sposób szkodzić, stąd pytam. Proszę doradźcie. Dostałam właśnie receptę na clexane, ale czytam o tym leku i zaczęłam się stresować. Uspokójcie
mnie proszę 🙏

Byłam właśnie na wizycie, jak wrócę do domu, to napiszę więcej.
Wiesz co ja akurat mam neoparin . Moja koleżanka też do przyjmowała ale źle znosiła . Miała mega siniaki i ból i powiedziała lekarce i jej zamieniła na clexane i mówi że o wiele większy komfort ma i już jej tak nie bolą . Chyba są na tyle podobne w działaniu że lekarze stosują je zamiennie . Może poproś o zamianę na neoparin . Efekt będzie ten sam a będziesz spokojniejsza
Ale z drugiej strony skoro lekarze to przepisują to też wiedzą co robią i nie dadzą czegoś co może zaszkodzić

Do góry