reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

reklama
Jezu jak dobrze ze tu jesteście, wyrzuciłam z siebie to co czuje, dostałam wsparcie i potwierdzenie że mam prawo tak czuć i już mi lepiej 🥹 dziękuję dziewczyny ❤️
Wiesz, ja to sobie zawsze żartuje - w samolocie mówią że w przypadku spadku ciśnienia wyskoczą maski tlenowe i najpierw załóż maskę sobie, a dopiero potem pomóż dziecku lub innym osobom potrzebującym pomocy. I jestem na etapie życia gdzie najpierw muszę sobie założyć tę maskę żeby przeżyć a potem będę się martwić o innych :p teraz priorytetyzuje siebie moje samopoczucie i małżeństwo żeby przetrwało. Cudze ciąże są gdzieś przy końcu kolejki moich priorytetów. To zupełnie normalne.

Przepraszam, ale muszę, bo się uduszę - w tych czasach to wyższe wykształcenie świadczy niestety absolutnie o niczym. 😀
Dokładnie tak, dlatego zawsze mnie to bawi, bo wszyscy ą i ę, ale na wszelki wypadek ,,odpukac w niemalowane". Tak samo jak mówię ; czekaj, odejdę od maszyny to powiem, żeby nie usłyszała, że narazie nie mam awarii, ale po cichu, bo się weźmie i popsuje. ;o

U mojego męża w rodzinie mam takiego szwagra który jest tak bezczelny że najchętniej u każdego chciałby być materacem😆 Bo jemu udało się, że tak powiem z pierwszego strzału i on teraz chodzi i poucza innych, nie znoszę go 🙃
Ja dawno się z rodziną nie widziałam bo wyszły kwasy na tle biznesowym (hahaha na szczęście nie mój biznes i nie mój problem), ale całe szczęście że się nie widuję bo prawdopodobnie doszłoby do rękoczynów. Mam w rodzinie osobę która ma kilka dzieci ale uwielbia mi dosrywac tekstami że jestem wypindrzona ale ja mam czas bo nie mam dzieci albo że po co mi taka wielka chata jak dzieci nie mam. Nie widziałam prawie jej pół roku od komunii w maju, gdyby teraz mi takim tekstem zapodała to by japę miała w torcie komunijnym 😡 więc niech rodzina się póki co nie godzi bo nie chce wielu ludzi widzieć 🤣

Czasami wprost mówię: „Nie wkurzaj mnie, bo zobaczysz, jak mnie wieś wychowała.”
Pochodzę z biednej rodziny – było nas razem dziesięcioro.
Bieda to nie patologia, bo to dwa zupełnie różne pojęcia i dwie różne rzeczywistości.

Ostatnio spotkałam znajomą z klasy. Rozmawiamy, wspominamy szkołę, a ona nagle mówi:
„A, ty się wybiłaś z takiej patologii! Masz dom, rodzinę… Łazienkę już macie w domu?”

Zrobiło mi się strasznie przykro, bo słyszeli to wszyscy wokół.
Pierwszy raz w życiu miałam ochotę naprawdę komuś przyłożyć.
Powiedziałam jej wprost, że jest bezczelna. Nie wstydzę się tego, skąd pochodzę ani że wychowałam się w biednej rodzinie.

Morał?
Ludzie często mówią o rzeczach, o których nie mają pojęcia.
Nie znają znaczenia słów.
Nie wiedzą, z czym inni muszą się w życiu mierzyć.

Także 5 październik to był ten dzień kiedy złamało mnie psychicznie po tej wiadomości i rozmowie i dołączyłam tutaj 🥳. Nie ma z tą osobą kontaktu. Ja muszę teraz zadbać o własne zdrowie psychiczne. Najwyżej stracę przyjaciółkę. Aktualnie jestem w trybie przetrwania i terapii, więc wszyscy inni niech się cieszą swoim szczęściem ale bez wymagania żebym w tym uczestniczyła bo jestem na granicy.

Masz do tego prawo. Jeśli same nie zadbamy o nasz komfort to nikt nie zrobi tego za nas 😊

reklama
Dziewczyny od 3dc stosuję Miovelię nac. Wczoraj dostałam okres około godziny 21. Mam to traktować jako 1dc i wziąć Miovelię już od jutra? Czy jednak dzisiaj 1dc i Miovelia od środy?

Do góry