reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Długoletnie staraczki w ciąży, a w końcu mamusie 🤰🤱

reklama
Próbujecie odstawienia, czy czekasz aż dziecko samo zrezygnuję?
Czekam, ale czy się doczekam przed 18stką to nie wiem 🤡
A tak serio to bardzo chętnie skończyłabym już karmić ale z drugiej strony jest do dla mnie dość wygodny sposób usypiania Młodego, nie wyobrażam go sobie np nosić. Ja serio nie znam innego sposobu usypiania jak pierś i mnie to przeraża. Więc tak sobie czekam i czekam 🫠

Dopiero w ciąży ucichło "mamo chodź do mnie", więc szczecie nie potrwało zbyt długo 🤷🏻‍♀️ ale tych pobudek od 3rż były 2 do 3, no chyba że uciełam komara w jej łóżku, to stałyśmy razem do rana.
Zostało mi 2 miesiące ciąży i dalej mama chodź. Chociaż dziś mnie zaskoczyła, jak chciałam ją włożyć do kąpieli, to wolała tatę bo mama ma dzidzię w brzuchu i nie może.

A tak serio to bardzo chętnie skończyłabym już karmić ale z drugiej strony jest do dla mnie dość wygodny sposób usypiania Młodego, nie wyobrażam go sobie np nosić. Ja serio nie znam innego sposobu usypiania jak pierś i mnie to przeraża. Więc tak sobie czekam i czekam 🫠
U mnie to też był najprostszy sposób usypiania. O dziwo najłatwiej poszło odstawienie tego karmienia do zasypiania, gorzej z tymi pobudkowymi. Udało się, było fajnie. Nocne pobudki nadal były. Wychodziły jej ostatnio zęby, i wróciła do cyca, znaczy jak zasypia ręką szuka cyca i tak zasypia. W nocy jak się budzi też szuka.... Powiedziała, że przestanie jak będzie śnieg.

Mój syn w lipcu skończył 2 lata i ostatnio już jako tako śpi. Od 4 nocy nie budził się ani razu (pochwaliłam się więc znowu będzie wstawał 🤣) . Generalnie jak się przebudze to szuka mojego ucha. Ma taki dziwny nawyk, łapie mnie za ucho , migdali je i zasypia 😁

Ja wiem, ja wiem, Mandarynek w swojej najlepszej życiowej formie budził się co 40 minut a o 3 w ogóle był wyspany i gotowy do turlania po podłodze, żeby o 7 chcieć udać się na pierwszą zasłużoną drzemkę... Oczywiście na moich rękach, bo nie będzie leżał na płasko, bo go w pampersa patrzyło (więc ja udać się na tę drzemkę nie miałam możliwości 🤡).
We wrześniu dopadł nas najgorszy regres snu jak do tej pory. Lala budziła się punkt 1 i napierdzielala do 4. I wcale potem dłużej nie spała tylko 7 już była gotowa na nowy dzień. Czasami po prostu mi się chciało płakać jak odpalałam kompa i czekał mnie dzień pracy 🙈 Często też odmawiała drzemki w ciągu dnia więc była rozdrażniona ze zmęczenia po prostu.
Teraz się trochę ustabilizowalo i wróciliśmy standardowo cycuś o 1, 3 i od 4 już się kręci i najlepiej cycuś cały czas. Ale nie ma porównania do nocnych okien aktywności. Teraz to ja jestem wyspana 😂

We wrześniu dopadł nas najgorszy regres snu jak do tej pory. Lala budziła się punkt 1 i napierdzielala do 4. I wcale potem dłużej nie spała tylko 7 już była gotowa na nowy dzień. Czasami po prostu mi się chciało płakać jak odpalałam kompa i czekał mnie dzień pracy 🙈 Często też odmawiała drzemki w ciągu dnia więc była rozdrażniona ze zmęczenia po prostu.
Teraz się trochę ustabilizowalo i wróciliśmy standardowo cycuś o 1, 3 i od 4 już się kręci i najlepiej cycuś cały czas. Ale nie ma porównania do nocnych okien aktywności. Teraz to ja jestem wyspana 😂
My przy odstawieniu kp, przez kilka tygodni, mieliśmy takie nocne pobudki na kanapki ;-)... Fajnie było 🤡. Na szczęście to się z czasem przestawiało z 1 na 2 a potem jeszcze bliżej rana aż w końcu doszliśmy do 5.30. Potem nawet 6.30.
ALE KTOŚ WYMYŚLIŁ ZMIANĘ CZASU. 🤡🤡🤡🤡

My córce kupiliśmy łóżko, pościel, naklejki na ściany... Na razie udało się położyć na dzienna drzemkę w jej pokoju. No będzie spać z dzidziusiem. Dzidziuś z mamusia. Pewnie będziemy spać we 4. Psice pewnie znowu się obraża i nie będą przychodzić. Do naszego łóżka jest dostawione takie co miało być dla córki, więc powierzchnia spania dość duża 😅

reklama
Skąd ja to znam. Udało mi się odstawić córkę jak miała 2.5 roku, ale czas zasypiania mocno się wydłużył 🤷🏻‍♀️ bardzo pomocna była seria książek o Kubusiu "Żegnamy mleko mamy" i w pogotowiu musiał być bidon z wodą.
Z synem niestety jest podobnie i zasypia na piersi, a chce go zacząć odstawiać w marcu. Szczerze, to czarno to widzę 🙈
Lala dalej śpi z nami, nawet nie próbuję jej już wywalać 😂
Nasza też prawie przez 3 lata spała z nami,l. Chwilę przed jej urodzinami dostała swój pokoju i wtedy zaczęło się latanie między pokojami. Najgorsze że z sypialni żeby dojść do jej pokoju są w schody i nie raz było ciężko się na nie wdrapać 🙈

Do góry