reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Czerwcowe mamy 2026

Nie wyobrażam sobie co musiałaś przeżyć 😭 staram się nie myśleć i nie nakręcać... ale samo przychodzi. Nie dość że nieplanowana ciąża, to od samego początku coś nie w porządku. Biby beta duża ale przyrost po 48h nie miał nawet 40% . Jajeczko jest, ciałko jest ale ani roz nie odpowiedni ani serduszko i jeszcze ten obrzęk. Mamy konflikt serologiczny, mam niedoczynności i hasi. Nastawiam się negatywnie dla własnego zdrowia psychicznego .
Pokażesz mi jak wygalda obrzęk w 8 tyg ? Tak bo jesteś w 8 ? Bo ja miałam trochę później i jestem ciekawa jak to wygląda wcznsiej wlansie

reklama
gotuję rosół i mi śmierdzi jak dodałam przyprawy jakimś skisem. mąż mówi, że nic nie śmierdzi. teraz nie wiem czy z przyprawą coś nie tak, z mięsem czy ze mną 🤣 oszaleję. a rosół głównie dla córki i kotleciki z mięsa z niego i warzyw mam zamiar jeszcze zrobić.
Ze mnie mają polewkę w domu z mojego odmiennego postrzegania zapachów i smaków😉 Weszłam z córką do sklepu i prawie przy lądzie z mięsem puściłabym hafcika... Ja czułam smród zepsutego mięsa taki nie do wytrzymania, Ona twierdzi że zupełnie NIC nie było czuć🤯
Druga sprawa smaki... Tak mi się wyostrzył smak na kwaśne, że nie byłam w stanie zjeść śliwki, która wg. Innych komsumentów była bardzo słodka😉 Albo w żłobeczki nakładałam podwieczorek dzieciakom jogurt z musem truskawkowym... Spróbowałam i zdziwiłam się że dzieci wogóle to jedzą taka kwasiura... Koleżanka z grupy nie potwierdziła mojej obserwacji🤣
Plus wczorajszy córka zrobiła popcorn(ten do mikrofali) i po spróbowaniu zrezygnowałam bo dla mnie miał metaliczny posmak.
Jestem w ogromnym szoku że takie rzeczy mogą być związane z początkiem ciąży, bo w poprzednich ciążach nie miałam takich szalonych akcji...☺️

Ja to znowu się boję że nie zdążę do szpitala, zawsze mnie to przeraża.. mam baaaardzo szybkie porody, ostatnio zjawiłam się w szpitalu o 23:15 a o 23:45 już malutka była na świecie.. drugie dziecko urodziłam na izbie przyjęć.. u mnie idzie błyskawi

Ja nauczona doświadczeniem że jak tak wygalda sytuacja od początku to zazwyczaj nie kończy się dobrze no ale wiadomo ciąża ti nie matematyka może być różnie . U mnie teraz też jest coś chyba nie tak bo crl również się nie pokrywa z wiekiem ciąży
Jutro rano Ci wyślę, nie mam kart ciąży założonej. Tylko zdj i opis. Masz jakieś choroby autoimmunologiczne?

Ze mnie mają polewkę w domu z mojego odmiennego postrzegania zapachów i smaków😉 Weszłam z córką do sklepu i prawie przy lądzie z mięsem puściłabym hafcika... Ja czułam smród zepsutego mięsa taki nie do wytrzymania, Ona twierdzi że zupełnie NIC nie było czuć🤯
Druga sprawa smaki... Tak mi się wyostrzył smak na kwaśne, że nie byłam w stanie zjeść śliwki, która wg. Innych komsumentów była bardzo słodka😉 Albo w żłobeczki nakładałam podwieczorek dzieciakom jogurt z musem truskawkowym... Spróbowałam i zdziwiłam się że dzieci wogóle to jedzą taka kwasiura... Koleżanka z grupy nie potwierdziła mojej obserwacji🤣
Plus wczorajszy córka zrobiła popcorn(ten do mikrofali) i po spróbowaniu zrezygnowałam bo dla mnie miał metaliczny posmak.
Jestem w ogromnym szoku że takie rzeczy mogą być związane z początkiem ciąży, bo w poprzednich ciążach nie miałam takich szalonych akcji...☺️
hahaha 🤣❤️ mocne.
u mnie też tym razem więcej objawów niż z córeczką. i też mi sie to wydaje niewiarygodne 🤣

Załączniki

• 20251031_061224.jpg
    20251031_061224.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 49
Witajcie w piątek 😊
Muszę przyznać, że i ja zaczęłam mieć wstręt do jedzenia. Coś okropnego. Jestem głodna a na myśl o jakimkolwiek jedzeniu chce mi się wymiotować :(
@Meggi93 miałaś wczoraj wizytę? Daj znać jak poszło :)

reklama
Witajcie w piątek 😊
Muszę przyznać, że i ja zaczęłam mieć wstręt do jedzenia. Coś okropnego. Jestem głodna a na myśl o jakimkolwiek jedzeniu chce mi się wymiotować :(
@Meggi93 miałaś wczoraj wizytę? Daj znać jak poszło :)
W końcu zdecydowałam się na te tabletki xonvea bo tak mi to dawało w kość.. tabletki drogie ale faktycznie mi pomogły..w istat

Do góry