reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

🌬️💫💙W listopadzie chłodem wieje, lecz w nas na dwie kreski nadzieja szaleje!💙💫🌬️

A jakie wytrawne wino jest Waszym ulubionym? Może pora na zmianę smaków 😅
Kurczę, ja zazwyczaj korzystam z aplikacji Vivino - oceniłam kilka win, które mi smakowały i na podstawie tej apki wybieram jakie kupić 😆.
Ale lubię i czerwone, i białe, próbuję różnych szczepów. Raz coś mi smakuje bardziej, raz mniej 🤣. Moim marzeniem jest posiadanie winiarki, żeby wino miało idealna temperaturę 😅.

reklama
Kurczę, ja zazwyczaj korzystam z aplikacji Vivino - oceniłam kilka win, które mi smakowały i na podstawie tej apki wybieram jakie kupić 😆.
Ale lubię i czerwone, i białe, próbuję różnych szczepów. Raz coś mi smakuje bardziej, raz mniej 🤣. Moim marzeniem jest posiadanie winiarki, żeby wino miało idealna temperaturę 😅.
I polecam Iwo Świerblewskiego na IG, dużo opowiada o winach i daje dobre polecajki win dyskontowych. Z Biedry polecam wina Astrale, są całkiem porządne.

Ze mnie to koneser żadny, zawsze białe półwytrawne lub wytrawne i uwaga: rozcienczone wodą bo za mocne🫣 i to tak pół na pół wino i woda.

Mam malutka lodoweczke na białe wino, baaaardzo polecam :)

Ja dzisiaj po wizycie, owulacja z prawej strony więc ten cykl odpuszczamy. Także zostaje w listopadzie na ławeczce.
Natomiast rozmawiałam dzisiaj z lekarzem co dalej, bo przy celowaniu tylko w owulację z lewego jajnika i przy moich dłuższych cyklach to się może mocno w czasie przeciągać. A moje 38 lat już nie pomaga. Także plan jest taki że próbujemy jeszcze jeden cykl jak się pojawi owulacja z lewego i jeśli się nie uda to będziemy szykować się na in vitro, dzisiaj już mnie zapisał na listę do kwalifikacji.

Ja dzisiaj po wizycie, owulacja z prawej strony więc ten cykl odpuszczamy. Także zostaje w listopadzie na ławeczce.
Natomiast rozmawiałam dzisiaj z lekarzem co dalej, bo przy celowaniu tylko w owulację z lewego jajnika i przy moich dłuższych cyklach to się może mocno w czasie przeciągać. A moje 38 lat już nie pomaga. Także plan jest taki że próbujemy jeszcze jeden cykl jak się pojawi owulacja z lewego i jeśli się nie uda to będziemy szykować się na in vitro, dzisiaj już mnie zapisał na listę do kwalifikacji.
O kurcze ale miałaś cykle stymulowane? U mnie też taka sama sytuacja czekam na lewy jajnik a on nic.... Ale przy prawym też próbujemy mimo wszystko

Cześć wszystkim. Jestem tu nowa i dołączam do Was w staraniach o maluszka. Obecnie jestem 10 dpo. Wiem, że teoretycznie powinnam testować dopiero 12 listopada, ale już mnie nosi, żeby zrobić test jutro. Trzymam za nas wszystkie kciuki i chętnie dołączę do Waszych rozmów ☺️💖

Witaj 🥹

A jak się czujesz z wizją in vitro? 🥹
Pytam bo niektóre kobiety są często zagubione gdy o tym słyszą i jestem ciekawa Twojego podejścia 😊

O kurcze ale miałaś cykle stymulowane? U mnie też taka sama sytuacja czekam na lewy jajnik a on nic.... Ale przy prawym też próbujemy mimo wszystko
Na razie nie miałam stymulacji, ale owulacja się pojawia sama. Chodzę na monitoring, łącznie ze sprawdzaniem po owulacji czy pęcherzyk pękł. Tyle że trochę częściej owulacja z prawego niestety ale dotychczas co miesiąc była.

Witaj 🥹

A jak się czujesz z wizją in vitro? 🥹
Pytam bo niektóre kobiety są często zagubione gdy o tym słyszą i jestem ciekawa Twojego podejścia 😊
Mysle że ok, ja jestem zadaniowiec :). Przy pierwszym dziecku po 2 letnich staraniach też byliśmy już zapisani żeby zacząć procedurę i udało się w ostatnim cyklu przed. Wtedy byliśmy zdecydowani, ale jeszcze nie zdążyłam przegadać z partnerem dzisiejszej wizyty. Bo to też pewnie zależy czy udaloby się skorzystać z refundacji czy będziemy planować ten koszt. Chociaż ja się już w głowie nastawiłam na rodzeństwo dla córki :)

reklama
Jesli chodzi o przejście z wina półsłodkiego czy słodkiego na wytrawne to moze nie byc takie proste, polecam usiąść sobie z winkiem i deska serów i wtedy próbować. Nie mam polecajki na jedno konkretne wino niestety bo za każdym razem biorę inne :(

Do góry