reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

🌬️💫💙W listopadzie chłodem wieje, lecz w nas na dwie kreski nadzieja szaleje!💙💫🌬️

Jesli chodzi o przejście z wina półsłodkiego czy słodkiego na wytrawne to moze nie byc takie proste, polecam usiąść sobie z winkiem i deska serów i wtedy próbować. Nie mam polecajki na jedno konkretne wino niestety bo za każdym razem biorę inne :(

Nie wiem czy chce mi się bawić w takie ekskluzywne przejścia 🤣 A deskę serów to mogę zjeść bez niczego 😍🤣

reklama
Hej nie pamiętam kto mnie zmotywował żebym jednak wczoraj pojechała na progesteron bo dostałam plamienia ale mam wyniki. I dziękuję że mnie zmotywowałaś bo bym kolejne miesiące marnowała…

7-8 dzień po owulacji 17.6 ng/ml (56nmol/l)
10-11 dzień po owulacji 3.0 ng/ml (9.6nmol/l)

Ok 10 dnia norma 6+ng/ml (15+nmol/l) powinna być tak no generalnie spada mi na łeb na szyję stad te wszystkie plamienia i to ze nie dociągnę nawet do 12 dni dpo żeby zrobić test bo już od 10 się zaczyna plamienie które przeradza się w okres. Wychodzi mi bardzo szybki spadek progesteronu który ma odzwierciedlenie w tym jak reaguje organizm. Mam za krotką fazę lutealna też. Poryczałam się bo zmarnowałam te ostatnie miesiące, i cykl po drożności, bo lekarz to olewał i mówił że jest w porządku i sama bym to olała gdyby tu wczoraj ktoś mi o tym nie napisał. Spięłam się wyszłam z pracy i poleciałam do laboratorium. Ciekawe ile miesięcy jeszcze bym nie wiedziała o tym.

Ostatnia edycja:
Cześć wszystkim. Jestem tu nowa i dołączam do Was w staraniach o maluszka. Obecnie jestem 10 dpo. Wiem, że teoretycznie powinnam testować dopiero 12 listopada, ale już mnie nosi, żeby zrobić test jutro. Trzymam za nas wszystkie kciuki i chętnie dołączę do Waszych rozmów ☺️💖
Hej
Kciuki za stymulację 🤞🏻🍀
Ja mam ochotę do stycznia zapaść w sen zimowy niczym niedźwiedź. I tak niczego nie przyśpieszę 😅🤣
Może zrobię sobie w grudniu przerwę od forum tylko nie wiem czy wytrzymam bo pewnie bym za Wami tęskniła 🥹❤️
jak ja to rozumiem, najchętniej bym przespała zły czas i czas czekania

Do boju kobieto! Na trzon 🤪🤪
Ale się zaśmiałam, śmieszne określenie😆

W ogóle przepraszam że tak wbijam bez żadnego dzień dobry tylko z progesteronem wjeżdżam jak czołg ale dostałam wyniki i w wielkim szale przeliczania jednostek i analizowania norm musiałam wypluć post zanim bym zapomniała co mam do przekazania 😂😅 także dzień dobry wszystkim

To ja mam takie szczęście w nieszczęściu, że jestem już stara i w moim otoczeniu mało kto zachodzi w ciążę. 😅 Ale jeszcze przy poprzednim dziecku też tak miałam, że co chwila jakaś koleżanka i też odczuwałam zazdrość.
U mnie dziś chyba piczor?
Pik jak… na pewno ta choroba Wam przeszkodzi? 😝
Kciuki za stymulację 🤞🏻🍀
Ja mam ochotę do stycznia zapaść w sen zimowy niczym niedźwiedź. I tak niczego nie przyśpieszę 😅🤣
Może zrobię sobie w grudniu przerwę od forum tylko nie wiem czy wytrzymam bo pewnie bym za Wami tęskniła 🥹❤️
Ani mi sie waz! Bo wtedy wleci nie laczek, a laczor!
Hej nie pamiętam kto mnie zmotywował żebym jednak wczoraj pojechała na progesteron bo dostałam plamienia ale mam wyniki. I dziękuję że mnie zmotywowałaś bo bym kolejne miesiące marnowała…

Ok 10 dnia norma 6+ng/ml (15+nmol/l) powinna być tak no generalnie spada mi na łeb na szyję stad te wszystkie plamienia i to ze nie dociągnę nawet do 12 dni dpo żeby zrobić test bo już od 10 się zaczyna plamienie które przeradza się w okres. Wychodzi mi bardzo szybki spadek progesteronu który ma odzwierciedlenie w tym jak reaguje organizm. Mam za krotką fazę lutealna też. Poryczałam się bo zmarnowałam te ostatnie miesiące, i cykl po drożności, bo lekarz to olewał i mówił że jest w porządku i sama bym to olała gdyby tu wczoraj ktoś mi o tym nie napisał. Spięłam się wyszłam z pracy i poleciałam do laboratorium. Ciekawe ile miesięcy jeszcze bym nie wiedziała o tym.
Kurde jednak dobrze, ze tu tyle z Was wie co robic i takie podpowiedzi leca… czyli musialabys brac proga od owu, zeby w ogole dotrzymac cykl od ewentualnego zagniezdzenia tak? Dobrze mysle?

Kurcze, jednak trzeba cały czas samemu być czujnym.
Mój lekarz ma takie podejście z progesteronem że nie zaszkodzi a może pomóc. U mnie wskazaniem było cienkie endometrium.
Ściskam mocno!

Pik jak… na pewno ta choroba Wam przeszkodzi? 😝

Ani mi sie waz! Bo wtedy wleci nie laczek, a laczor!

Kurde jednak dobrze, ze tu tyle z Was wie co robic i takie podpowiedzi leca… czyli musialabys brac proga od owu, zeby w ogole dotrzymac cykl od ewentualnego zagniezdzenia tak? Dobrze mysle?
Tak, powinnam brać proga od owulacji do pozytywnego testu a potem zobaczyć może dk którego tygodnia ciąży…

Kurcze, jednak trzeba cały czas samemu być czujnym.
Mój lekarz ma takie podejście z progesteronem że nie zaszkodzi a może pomóc. U mnie wskazaniem było cienkie endometrium.
Ściskam mocno!
No właśnie nie rozumiem mojego lekarza, ovitrelle zaczęłam jeszcze przez stymulacja letrozolem i mu się żaliłam że nigdy nie robiłam testu w wybranym przez niego terminie bo zawsze dostaje 10-11 dpo plamienia które przeradza się w okres a on mówił że to normalne. A ja czułam że nie.

@Jane Doe to co? Może teraz jednak zmiana tego lekarza? 🥹
No i dzień dobry, też się przywitam z Tobą 🥹😘
Dzień, ale niekoniecznie dobry 😆

Daje mu ostania wizytę ale umówię się też do kogoś innego jak już będę w Polsce… 18.11 mam wizytę tutaj to od razu im progesteron przedstawię… w ogóle muszę potłumaczyć wyniki badań wszystkich… jaka jestem wściekła nie wyobrażacie sobie

reklama
Dzień, ale niekoniecznie dobry 😆

Daje mu ostania wizytę ale umówię się też do kogoś innego jak już będę w Polsce… 18.11 mam wizytę tutaj to od razu im progesteron przedstawię… w ogóle muszę potłumaczyć wyniki badań wszystkich… jaka jestem wściekła nie wyobrażacie sobie

Wyobrażam sobie bo sama czuję taką wściekłość od sierpnia 🥹
Ale przez weekend zamierzam się wyluzować, jutro mam imprezę rodzinną ❤️

Do góry