reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Odbiegnę trochę od tematu porodów ;)

Mamy w najbliższym czasie jakieś punkcje, transfery, oczekiwanie na wyniki?
Ja przeleczyłam (mam nadzieję!) stan zapalny po histero, czekam na miesiączkę, która w ciągu tygodnia powinna przyjść, i próbujemy działać... Może to będzie piękna końcówka roku.

Jak reszta?
U nas troszkę się działo. Mam wyniki kir- wyszedł mi Bx 🙈 no i wyniki naszego malucha 🙈 mamy mozaikę niskiego poziomu (chyba tak się to nazywa(?)) Umówiłam konsultacje z moim lekarzem prowadzącym i genetykiem i czekamy, co dalej. Bardzo się zdenerwowałam, tym bardziej, że wyniki odczytałam w pracy i tylko o nich myślałam.

Załączniki

• IMG_4497.jpeg
    IMG_4497.jpeg
    93,3 KB · Wyświetleń: 73
U nas troszkę się działo. Mam wyniki kir- wyszedł mi Bx 🙈 no i wyniki naszego malucha 🙈 mamy mozaikę niskiego poziomu (chyba tak się to nazywa(?)) Umówiłam konsultacje z moim lekarzem prowadzącym i genetykiem i czekamy, co dalej. Bardzo się zdenerwowałam, tym bardziej, że wyniki odczytałam w pracy i tylko o nich myślałam.
Czyli w zasadzie możecie się zdecydować na transfer i Maluch ma szansę ♥️

Ja przeleczyłam (mam nadzieję!) stan zapalny po histero, czekam na miesiączkę, która w ciągu tygodnia powinna przyjść, i próbujemy działać... Może to będzie piękna końcówka roku.

Jak reszta?
Ja mialam transfer 2 zarodków w zeszłą sobotę. Ale testuje dopiero w te sobotę czyli w 7 dniu. To jest moj 6 transfer z 3 procedury. Mam nadzieję, że jest udany :) jak nie to zaczynam ostatnią procedurę z refundacji, ale wstrzymam się już nią do stycznia.

Jak reszta?

U mnie w histeroskopii wyszedł stan zapalny endometrium, obecnie jestem na antybiotyku.
Jak dobrze pójdzie to transfer po nowym roku no ale zobaczymy. Już się na nic nie nastawiam 😅

Jak reszta?
Cześć. Ja aktualnie po transferze 1 z 2 zarodków z kolejnej (niestety 4 już) procedury. Dzisiaj 7 dpt i na teście biel także słabo to już wygląda.

Czyli w zasadzie możecie się zdecydować na transfer i Maluch ma szansę ♥️
Tak, będziemy chcieli transferować. Tzn ja się obawiałam reakcji męża, że skoro zobaczył, że zarodek nie jest w pełni zdrów, to spanikuje, ale dzisiaj to on był ostoją spokoju i wsparciem dla mnie ❤️❤️, bo czytałam dużo i internety to już mam przekopane wzdłuż i wrzesz chyba 🙈🙈🙈

Tak, będziemy chcieli transferować. Tzn ja się obawiałam reakcji męża, że skoro zobaczył, że zarodek nie jest w pełni zdrów, to spanikuje, ale dzisiaj to on był ostoją spokoju i wsparciem dla mnie ❤️❤️, bo czytałam dużo i internety to już mam przekopane wzdłuż i wrzesz chyba 🙈🙈🙈
A kiedy macie konsultacje genetyczną?

reklama
Do góry