reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Tak znow mam dac- jej argument-zeby ta beta podkrecic... a potem zeby nie bylo,ze znow czekamy czy to Ovi czy beta ciazowa... myslalm,ze po prostu zakonczymy dzis i juz,tym bardziej,ze dodatkowo spadl prog,przy luteinie 3 x200 + 3x1 Ultrogestam dopochwowo
A to jest cykl naturalny czy sztuczny?

Bo na cyklu naturalnym czasem podaje się Ovi, żeby nakręcić progesteron. Więc w przypadku gdy spadł to ma sens.

reklama
A to jest cykl naturalny czy sztuczny?

Bo na cyklu naturalnym czasem podaje się Ovi, żeby nakręcić progesteron. Więc w przypadku gdy spadł to ma sens.
A wiesz może dlaczego Ovi zamiast po prostu proga (np. zastrzyk z Prolutexu albo zwiększyć dawkę podawaną dopochwowo)? Tak z ciekawości pytam.

A wiesz może dlaczego Ovi zamiast po prostu proga (np. zastrzyk z Prolutexu albo zwiększyć dawkę podawaną dopochwowo)? Tak z ciekawości pytam.
Bardzo ciekawe pytanie. Ja przez taki czas nigdy nie mialam nawet rozpisanego Prolutexu. Zawsze mam zwiekszana dawke dopochowo-od dzis mam 4x 2 tabl po 200 Luteiny i Ultrogestan 4x 1 tabl i wszystko dopochowo

Bo jest na tyle podobne do produkowanego przez organizm bhcg, że stymuluje pracę ciałka żółtego do produkcji progesteronu. Organizm myśli, że "jest w ciąży" więc stara się tę ciążę utrzymać.

W anglojęzycznym internecie luteal support by HCG itp wyszukania.

Podanie Prolutexu albo większych dawek leków dopochwowych to dostarczenie tego proga z zewnątrz. Organizm się nie musi postarać ;-). Ale wiadomo, że też czasem jest niezbędne, w cyklach sztucznych niezastąpione (piszę patrząc na siniaki po Prolutexie ;-)).

Ostatnia edycja:
U mnie jest druga kreska i to nawet całkiem ladna jak na 7dpt więc mam nadzieje ze tym razem się uda.

Załączniki

• 20251115_051132.jpg
    20251115_051132.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 69
reklama
Do góry