reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

reklama
Ja dzisiaj poległam z samopoczuciem psychicznym.
Wczoraj miałam krzywą cukrową, wyniki potwierdziły cukrzycę - 95/133/124
Dodatkowo zaczęłam się martwić tym podwyższonym TSH (co prawda od razu włączyli mi leki).
Wczoraj po ostatnim badaniu krwi zasłabłam, jutro wizyta serduszkowa, a ja zamiast się cieszyć i wyczekiwać to jestem okropnie zestresowana. Na dodatek mam dzisiaj wzmożone pragnienie, nakręcam się strasznie, zupełnie straciłam kontakt z częścią mózgu, która odpowiada za racjonalne myślenie.
Chcę do mamy :(

Dziewczyny , mnie intuicja i tym razem nie zawiodła. Żegnam się , beta dzis 93 , progesteron 12 więc wszystko zaczyna spadać 😭
Życzę Wam spokojnych 9 miesięcy , dbajcie o siebie i maluszki ❤️ trzymam mocno za wszystkie kciuki 🤞
To jestesmy w tym razem, trzymaj się 🫂

Co do plamienia to u mnie do tej pory było w terminie okresu i się nie powtórzyło.
Za to dzisiaj rano przy myciu zębów prawie🤮🤮🤮

Dzień dobry dziewczyny!

@daariaa9 trzymaj się, oby to plamienie to nie było nic niepokojącego! Dawaj znać!

Z samego rana poszłam pobrać krew na ten giga pakiet, mam nadzieję, że nie będzie niespodzianek w wynikach.

Od wczoraj też rejestrowałam się na badania prenatalne i powiem Wam, że to koszmar - szczególnie że te badania nam, z terminem na środek lipca wypadają mniej więcej w okresie świąteczno-noworocznym, gdzie jest tendencja do brania urlopów 🥴 obdzwonilam kilka klinik, przychodni, ostatecznie udało się złapać termin w poradni przyszpitalnej. Także radzę Wam dziewczyny zorientować się już u Was, zapisać może nawet bez skierowania (?), żeby uniknąć później stresu.

@LadyCaro proszę o dopisanie do kalendarza moich wizyt: 2.12 (luxmed), 16.12 NFZ, 30.12 prenatalne.

Ciekawe na ile wystarczy mi zapału żeby chodzić i tu i tam 😂

Miłego dnia 🥰

Cześć:) Dziewczyny moja gin przy wypisaniu skierowania na prenatalne zasugerowała dodatkowo wykonać badanie w kierunku preklampsji, co sądzicie na ten temat?

Cześć:) Dziewczyny moja gin przy wypisaniu skierowania na prenatalne zasugerowała dodatkowo wykonać badanie w kierunku preklampsji, co sądzicie na ten temat?
Ja na pewno zrobię. Mam cukrzycę ciążową, co zwiększa ryzyko.
Poza tym to bardzo groźny stan, akurat tu chciałabym wiedzieć możliwie jak najszybciej.

reklama
Do góry