reklama
Kwietniowa2026
Zaciekawiona BB
Zbadaj progesteron, brązowe plamienia mogą się zdarzyć, to nie jest nic strasznego, szczególnie jeśli nie boli brzuch i jeśli nie zamienia się to w żywą krewMam dzisiaj brązowe plamieniea za godzinę jedziemy z dziewczynami do Gdańska co ja mam zrobić
![]()
daariaa9
Fanka BB :)
Przełożyliśmy pociąg pojadę do szpitala. Ja biorę 2x200 dziennie progesteronu więc..Zbadaj progesteron, brązowe plamienia mogą się zdarzyć, to nie jest nic strasznego, szczególnie jeśli nie boli brzuch i jeśli nie zamienia się to w żywą krew
Marwis26
Tak jak pisze @Kwietniowa2026.Mam dzisiaj brązowe plamieniea za godzinę jedziemy z dziewczynami do Gdańska co ja mam zrobić
![]()
I spokojnie, jedź do Gdańska
NowyStart
Zaangażowana w BB
Nie mogę decydować za Ciebie. Wiem co ja zrobiłam w takiej sytuacji i pewnie dziś też bym tak zrobiła.Mam dzisiaj brązowe plamieniea za godzinę jedziemy z dziewczynami do Gdańska co ja mam zrobić
![]()
Jak dostałam plamienia, od razu pojechałam do ginekologa. Ciemna krew, brunatna, jest starą krwią, ale bałam się o dziecko. Poszłam więc do lekarza, on zbadał, dał luteinę. Byłam spokojniejsza wiedząc, że wszystko jest dobrze.
U mnie był to krwiaczek, który sam się oczyścił, bądź pozostałości po zagnieżdżeniu zarodka (raczej jednak to pierwsze). Czułam się dzięki temu zaopiekowana i spokojniejsza.
Prawdę mówiąc w tamtym momencie jakbym nawet była już tutaj, na forum, w tym wątku, to żadne słowa nie uspokoiły by mnie bardziej niż wizyta u lekarza. W takiej sytuacji raczej przyjmuje od razu (ale też nie mam porównania, bo nie chodzę narazie na NFZ).
Wypoczywałam, uważałam na siebie przez kilka dni, tak zalecił lekarz i tak uznałam, że będzie najlepiej.
Więc najlepiej abyś sama przemyślała co dla Ciebie dobre. Ja chyba profilaktycznie pojechałabym do ginekologa, została dziś w domu, odwołała spotkanie i tyle. Bo co mi by było z wyjazdu jakbym się cały czas martwiła?
Natomiast ja też nie wiem, czy nie stracisz z tego powodu pieniędzy (nie przepadnie Ci jakaś rezerwacja), na ile Ty się czujesz na siłach, co będzie dobre dla Ciebie. Jednej dziewczynie wyjazd pomoże, bo odciągnie myśli, drugiej wręcz przeciwnie, w tym strachu o ciążę będzie niczym udręka. Ja wiem co było dobre dla mnie.
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Raczej kolor plamienia sugeruje, że nie powinno się nic złego dziać.
Ostatnia edycja:
Marwis26
Skoro bierzesz proga to rzeczywiście lepiej jechać do szpitala. Daj znać po. Głowa do góry!Przełożyliśmy pociąg pojadę do szpitala. Ja biorę 2x200 dziennie progesteronu więc..
Dobra decyzja, sprawdzisz i będziesz mieć pewność. Inaczej cały wyjazd byś się martwiła.Przełożyliśmy pociąg pojadę do szpitala. Ja biorę 2x200 dziennie progesteronu więc..
Tralalala25
@daariaa9 trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze, daj znać po badaniuDobra decyzja, sprawdzisz i będziesz mieć pewność. Inaczej cały wyjazd byś się martwiła.
Ja właśnie zaczęłam test obciążenia glukozą, z palca glikemia 101, więc pewnie od początku już będę musiała insulinę na noc brać, ehh…
Mój mąż mówił że boi się że jak pojawi się 3 maluch to nasze "relacje" wygasną, chyba nastąpi to wcześniej bo padam na twarz o 20
pytał się mnie czy sobie z niego żartuje czy serio tak zasypiam. Przychodzi wieczór i to jest silniejsze ode mnie, nie mogę tego opanować
. Oczywiście w nocy wybudzam się milion razy bo chce mi się siku albo nie mogę się ułożyć
. Jeszcze chwila i chyba trzeba będzie zamówić rogala ciążowego
narazie się ratuje kocem zwiniętym w rulon 
reklama
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrzePrzełożyliśmy pociąg pojadę do szpitala. Ja biorę 2x200 dziennie progesteronu więc..