reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

❄️⛄️🌟 Nowy Roczek, nowy kroczek - niech się zjawi tutaj Smoczek! 🍼👶🏻🧸

@Hermeneg z chęcią bym wróciła ale zmiany miałam takie,że mi totalnie dwie z trzech nie pasują z przedszkolem młodej. Nie mam nikogo do pomocy,żeby mi ją zaprowadził albo odebrał a świetlicy nie ma z rana 🙄 przedszkole jest od 6.45 do 16.45 a ja pracowałam na 6 (+ 20 minut drogi) do 13/14, na 12/14 do 19/20 lub na 8/9 do 15/16 - szefowa mi napewno nie pójdzie na rękę,żebym tylko na środkową zmianę szła 😒 a to by mi fajnie się zgrało z przedszkolem...
Żałuję ,że jak zaczęłam pracować to nie szłam zaocznie na studia - tak bym miała większe pole do popisu 🙄 człowiek był młody i głupi.

Mi zostaje na chwilę obecną zostać w domu i pójść do pracy,gdy mała podrośnie bo po prostu nie ma kto mi ją zaprowadzić czy odebrać póki jest mała... Albo może uda mi się gdzieś na pół etatu chociaż zatrudnić lub na nocki 🤷🏼‍♀️ przeglądam oferty z okolic (nie mam prawka) i jak się nie jest kierowcą c+ e i budowlańcem to jest ciężko, zwłaszcza bez studiów i prawka...

Rozumiem 😊
Ja też bez prawkowa, jakoś nigdy nie czułam chęci żeby je zrobić 😅
Trzymam kciuki żeby udało się znaleźć coś na pół etatu 🤞🏻

reklama
@natkusia można mi wpisać 🩸 🙄 coś tak czułam,że przywitam tak nowy rok 😒

Proszę o zapisanie na testowanie 30.01 :)
Wpisane ❤️
Powodzenia w szukaniu pracy 🙂

@Hermeneg tak, też redukcja alko do minimum w ramach zdrowego odżywania 💪

Ja w aplikacji Premom używałam zwykłych owulek ale mam wrażenie, że te dedykowane lepiej się odczytują 🤔
I ta aplikacja to mój patent na testy ciążowe 😅 wrzucam test jako owulkowy i mi pokazuje magiczne 0 a jak wrzucałam w październiku to co miałam delikatną kreskę na teście to mi aplikacja to wyłapała 😁
Zapomniałam Wam o tym napisać jak są jakieś duszki świetnie to działa

Rozumiem 😊
Ja sie obraziłam sama na siebie prawie 8 lat temu jak oblewałam raz za razem... Żałuję bardzo,że się poddałam 🙄
Mam trochę planów na ten rok i prawko też w nich jest ✨🤌🏼 może się uda je zrobić to będę miała więcej możliwości :)

Ci co mają instytucję mama/teściowa ,która pomaga przy dzieciach,żeby można było wrócić do pracy to powinni je codziennie po rękach całować.
Mama by mi pomogła napewno przy opiece nad córką ale niestety,życie mi ją odebrało prawie 5 lat temu 🙄😔

Ja sie obraziłam sama na siebie prawie 8 lat temu jak oblewałam raz za razem... Żałuję bardzo,że się poddałam 🙄
Mam trochę planów na ten rok i prawko też w nich jest ✨🤌🏼 może się uda je zrobić to będę miała więcej możliwości :)

Ci co mają instytucję mama/teściowa ,która pomaga przy dzieciach,żeby można było wrócić do pracy to powinni je codziennie po rękach całować.
Mama by mi pomogła napewno przy opiece nad córką ale niestety,życie mi ją odebrało prawie 5 lat temu 🙄😔

A twojego męża nie ma na codzien żeby odbierał dziecko?
Ja pracuję na zmiany i często wracam o 21, więc widzę się tylko rano z synkiem, ale jednak tata staje na wysokości zadania go odbiera/zawozi/ spędza popoludnia. Plus ja też pracuje w weekendy. Ani moja mama ani teściowa nam nie pomagają, a mieszkają rzut beretem... Czasem mnie to denerwuje, ale cóż no jednak to nasza odpowiedzialność za nasze dzieci.

o, rosołek 😍 ja mialam mały likier karmelowy, wypilam dwa drinki. Przyszla Siostra z pracy to od razu zauwazyla "ooo, a co to masz? Słony karmel? Dobre?"
powiedzialam zeby sobie dopiła więc nie popiłam 😅🤣
Kiedys kupilam sobie slony karmel, jakie to bylo dobre!!! I bardzo lubilam tego dwukolorowego czarno-bialy, drogi w cholere, nie pamietam jak sie nazywa :D
Rozumiem 😊
Robilam prawko na 30 :D to byl plan „zmienic swoje zycie na lepsze”, wyszlo mi :D do tej pory mowilam, ze mam szofera i wystarczy, ale zakupoholizm w galeriach wygral, a szofer nie zawsze chcial wozic 😂
Wpisane ❤️
Powodzenia w szukaniu pracy 🙂

@Hermeneg tak, też redukcja alko do minimum w ramach zdrowego odżywania 💪

Ja w aplikacji Premom używałam zwykłych owulek ale mam wrażenie, że te dedykowane lepiej się odczytują 🤔
I ta aplikacja to mój patent na testy ciążowe 😅 wrzucam test jako owulkowy i mi pokazuje magiczne 0 a jak wrzucałam w październiku to co miałam delikatną kreskę na teście to mi aplikacja to wyłapała 😁
Zapomniałam Wam o tym napisać jak są jakieś duszki świetnie to działa
I to jest dobry patent! Ale ze tak normalnie w owulke wrzucalas czy w zakladke z ciazowymi? Bo mi taka tez pokazuje

Ja nigdy nawet kursu nie zaczęłam a co dopiero mówić o egzaminie 🤣 pewnie bym teorię wykuła na blachę ale jakbym wsiadła do samochodu to bym nawet nie odpaliła 😅
Bardzo mnie przeraża nawet sama wizja więc dlatego się nie zdecyduję 😊

My mamy tylko moich teściów. Moja matka nie żyje a z ojcem nie utrzymuję żadnych kontaktów. Ale staramy się obywać bez pomocy bo to jednak nasze dziecko i nasz obowiązek 😁

Kiedys kupilam sobie slony karmel, jakie to bylo dobre!!! I bardzo lubilam tego dwukolorowego czarno-bialy, drogi w cholere, nie pamietam jak sie nazywa :D

Robilam prawko na 30 :D to byl plan „zmienic swoje zycie na lepsze”, wyszlo mi :D do tej pory mowilam, ze mam szofera i wystarczy, ale zakupoholizm w galeriach wygral, a szofer nie zawsze chcial wozic 😂

I to jest dobry patent! Ale ze tak normalnie w owulke wrzucalas czy w zakladke z ciazowymi? Bo mi taka tez pokazuje

Sheridan's ❤️

Dziewczyny a mierzycie też temperaturę w tej aplikacji premom? Czy jedynie testy, zastanawiam się czy nie wrzucić do koszyka z tymi testami też dedykowanego termometru... A czy ta aplikacja w wersji darmowej jest wystarczająca czy należy wykupić premium żeby mieć funkcjonalność?

A twojego męża nie ma na codzien żeby odbierał dziecko?
Ja pracuję na zmiany i często wracam o 21, więc widzę się tylko rano z synkiem, ale jednak tata staje na wysokości zadania go odbiera/zawozi/ spędza popoludnia. Plus ja też pracuje w weekendy. Ani moja mama ani teściowa nam nie pomagają, a mieszkają rzut beretem... Czasem mnie to denerwuje, ale cóż no jednak to nasza odpowiedzialność za nasze dzieci.
Ja się totalnie zgadzam z tym ,że moje dziecko= moja odpowiedzialność :)
No mój mąż dojeżdża do pracy +-50/60 km i wyjeżdża o 6 a wraca nieraz po 17 (zależy od korków, warunków na drodze , wypadków itp) także by się raczej nie wyrabiał, żeby młodą ogarnąć... Gdybyśmy mieli szybciej otwarte i dłużej przedszkole to bym nie miała problemu a ,że mieszkamy na wsi to jest jak jest 🙄
Nie mam tutaj też żadnej cioci, koleżanki,która by chciała dorobić jako niania 🤷🏼‍♀️
Także muszę pokombinować albo po prostu poczekać kilka lat aż młoda będzie na tyle ogarnięta ,że trafi do szkoły i z niej do domu 🙃

reklama
Jest i on!

Załączniki

• IMG_6560.jpeg
    IMG_6560.jpeg
    166,5 KB · Wyświetleń: 28
Do góry