reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
witam wszystkich! ja po dłuższym pdpoczynku zabrałam się z ciężką pracę, skosiłam dziś prawie całą trawę i mam już dosyć, bolą mnie plecy i nie mam siły na nic.
zaraz idę spać jutro idę do gina na wizytę mam nadzieję że wszystko ok.
dobranoc laseczki pa pa

Jestem juz po konsultacji z ginem w sprawie mojej wysypki i okazuje się że najprawdopodobniej mam uczulenie na jakąś witaminę.....muszę koniecznie wszystko odstawić...Feminatal,leki,maści,balsamy,kremy...kompletnie wszystko ponieważ takich wysypek nie powinno się natłuszczać....jeśli po 10 dniach nie zejdzie to zrobić badania na bilirubinę i fostafazę alkaiczną(cokolwiek to jest:) )...i zobaczymy co dalej...do tej pory zadrapię się na śmierć...:-(

Laseczki po glukozie napiszcie mi prosze wasze wyniki (po 50mg) bo ja nie mam norm. Moze macie jakas stronke z normami?
YOKA jakąś dziwną masz normę :szok: To po 50mg glukozy? Mnie Panie w laboratotium powiedziały, że w ciąży ta granica jest wyższa niż normalnie i wynosi 400. Jeszcze się zastanawiałam, czy nie będę musiała robić powtórnie - tym razem po dawce 75mg - bo miałam górną granicę, ale na szczęście lekarz powiedział, że jest OK :-)

Ja miałam 50mg...nie wiem ale chyba dobrze go zrozumiałam....zreszta wyczytałam coś takiego...
"jeżeli poziom glukozy we krwi wynosi 140-200 mg/dl, to stwierdza się nieprawidłową tolerancję glukozy, jeżeli > 200 mg/dl, to rozpoznajemy cukrzycę..."
Czyli chyba pasuje do tego co pisałam... :-)

Jestem juz po konsultacji z ginem w sprawie mojej wysypki i okazuje się że najprawdopodobniej mam uczulenie na jakąś witaminę.....muszę koniecznie wszystko odstawić...Feminatal,leki,maści,balsamy,kremy...kompletnie wszystko ponieważ takich wysypek nie powinno się natłuszczać....jeśli po 10 dniach nie zejdzie to zrobić badania na bilirubinę i fostafazę alkaiczną(cokolwiek to jest:) )...i zobaczymy co dalej...do tej pory zadrapię się na śmierć...:-(

bycmoze jestes przykladem na to ze za duzo witaminek w organizmie to tez nie dobrze:-(

Obys znalazla przyczyne i ci ulzylo:-)

Cześć dziewczęta. Ja dziś po pracy padłam i dopiero teraz wstałam:) Chyba zdecyduję sie po następnej wizycie na L4 już do końca, choć przyjdzie mi to z trudem bo jestem raczej pracoholikiem:(

W środę mam glukozę ale od razu 75g, a z tego co czytam wy miałyście 50g. Ciekawe dlaczego...
A popołudniu jadę do Katowic na echo serca malutkiej i jeszcze raz dokładne badania, bo moim zdaniem co dwie głowy to nie jedna i wolę mieć potwierdzenie od jeszcze jednego lekarza, że wszystko jest ok:)

Hagata gratuluję synka!:)

kurcze jak norma do 140 to jest nie za bardzo bo ja na czczo mialam 101 a po wypiciu 50mg glukozy mialam 151 :crazy: i teraz sie martwie bo wiem ze na czczo mam normy 75-115mg% a po wypiciu nie mam norm

reklama
Cyprysiowa nie denerwuj się.....
właśnie sprawdzałam w karcie ciąży i mój wynik był 125mg a na czczo miałam 79mg.......

Do góry