• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudniowe mamy 2026

Ja powiem szczerze, że boje się wchodzić na wage. Jedyne co mnie nie odrzuca to węglowadony i musze coś jeść średnio co godzine żeby mnie nie mdliło. Do tego przed ciążą troche ćwiczyłam a teraz nie jestem w stanie. Widze po sobie że troche już chyba coś weszło w boczki niesety… W pierwszej ciąży też przywaliłam 25 kg i mam nadzieje, że nie będzie powtórki ale kiepsko to widze 🫤
Mam to samo z wagą 🫣 ja jeszcze jestem dość niska to u mnie zaraz widać 🫠

reklama
Narazie na szczęście nic. W pierwszej ciąży też przytyłam 25kg. Miałam wrażenie że z tygodnia na tydzień +1kg a wydawało mi się że nie jadłam jakoś mega dużo 😅 2 tyg po porodzie już większość mi zeszła. Ja z tych otyłych więc jedno szczescie 😆 nie chcę powtórki z rozrywki bo na koniec ciąży już mnie kolana bolały no i ważyłam z 15kg więcej niż mój chlop. Może teraz z bejbikiem na pokładzie będzie łatwiej nie przytyć
Ja naxraxie z jedzeniem średnio się lubię - jem bo muszę ale szczerze bardzo mało bo mi nie wchodzi po prostu. Więc staram się jeść chociaż 3 posiłki które bd odżywcze

Słyszałam, że jest droga, ale ponoć skuteczna 😉 Tobie pomaga?

Cudownie 🥰

Super wieści 🥰

Nie bluźnij 😂
Ja się cieszyłam, że początek z dobrym samopoczuciem, a teraz całymi dniami mnie mdli, nie mogę dłużej ustać na nogach, bo mi słabo... 😢

Ja w dwóch ciążach słyszałam serduszko szybko, a młodszy urodził się z wrodzoną wadą serca. Może przypadek, a może nie, także teraz poproszę, żeby nie włączać serduszka na tak wczesnym etapie.
Co do dodatkowych kilogramów to mi zostało z 8 kg nadprogramowe 🙈
Z chłopakami przytyłam kolejno 18 i 12 kg 😛
Jeszcze nie testowałam bonjesty ale jak bd mnie dalej tak mulić to zobaczę czy pomaga
Ja mam dopiero za 15. 😄
ja kolejna wizytę mam 15 u lekarza którego chciałabym docelowo być ale zobaczę jak podejdzie do wszystkich zaleceń które mam od lekarza od niepłodności . Bo jak bd mi chciał odstawić wszystkie leki to bd miała red flag
Ja za 16 😅 Dopiero po tej wizycie albo po prenatalnych chcę powiedzieć o ciąży najbliższym i w pracy.
w pracy dziś mówię właściwie dzwonię bo jestem już na l4 z rodziny wiedzą tylko moi rodzice reszta bd też wiedziała po prenatalnych
A wam też się tak ciężko oddycha?
no mam już zadyszki niestety

Ja powiem szczerze, że boje się wchodzić na wage. Jedyne co mnie nie odrzuca to węglowadony i musze coś jeść średnio co godzine żeby mnie nie mdliło. Do tego przed ciążą troche ćwiczyłam a teraz nie jestem w stanie. Widze po sobie że troche już chyba coś weszło w boczki niesety… W pierwszej ciąży też przywaliłam 25 kg i mam nadzieje, że nie będzie powtórki ale kiepsko to widze 🫤
Ja podobnie, na mdłości pomaga zajadanie niestety. Jak tylko poczuje głód to muszę coś zjeść więc tak jak piszesz, co godzinę/półtora. W obu ciążach przytyłam ok 16-20 kg. Myślę, że niestety będzie podobnie jak nie więcej jednak teraz startuje z waga wyższą już o ok 8 kg 😢 już zdążyłam przytyć... w zasadzie mam 3 pary spodni w które wchodzę, muszę powyciągać jakieś ciążowe ciuchy ale wstrzymuje się bo są u rodziców zabunkrowane a nie powiedzieliśmy im o ciąży 😅
EDIT: dodam jeszcze, że jestem z tych "większych" i czuję się już jak wieloryb

Ja podobnie, na mdłości pomaga zajadanie niestety. Jak tylko poczuje głód to muszę coś zjeść więc tak jak piszesz, co godzinę/półtora. W obu ciążach przytyłam ok 16-20 kg. Myślę, że niestety będzie podobnie jak nie więcej jednak teraz startuje z waga wyższą już o ok 8 kg 😢 już zdążyłam przytyć... w zasadzie mam 3 pary spodni w które wchodzę, muszę powyciągać jakieś ciążowe ciuchy ale wstrzymuje się bo są u rodziców zabunkrowane a nie powiedzieliśmy im o ciąży 😅
EDIT: dodam jeszcze, że jestem z tych "większych" i czuję się już jak wieloryb
Ja startowałam jeszcze z +10 z ostatniej ciąży więc też zaraz wielorybica 😓

Oo to start mam największy chyba xD bo jak mi zostało 20 kg po pierwszej tak no zostało, stąd boje się by w obecnej nie przybyło mi 25 kg i zostało te 20 kg kolejne ze mną 🤡

reklama
Oo to start mam największy chyba xD bo jak mi zostało 20 kg po pierwszej tak no zostało, stąd boje się by w obecnej nie przybyło mi 25 kg i zostało te 20 kg kolejne ze mną 🤡
Ja się właśnie zważyłam 😶 jak przytyję znowu 30 kg, to pyknie mi 100. Chyba się zabiję jak przyjdzie mi to zrzucać. Normalnie ważyłam ok. 55 kg 😒

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry