• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudniowe mamy 2026

A ja wam chyba zazdroszczę. U mnie zero mdłości, zero objawów. Mam nadzieję, że to taki urok tej ciąży, bo w poprzednich to tkliwość piersi i mdłości były. Jutro znowu wizyta kontrolna i już się stresuję.
Nie stresuj się 😀 u mnie też objawy prawie żadne, kilka dni może miałam gorszych jak doprowadziłam do głodu. Dziś 9+5, wszystko jest ok :)

reklama
Ja też mam zadyszkę, ale w poprzedniej ciąży miałam w I trymestrze, a potem mi przeszło i wróciło dopiero na koniec ciąży. Tylko ja ćwiczyłam prawie do porodu.

A w pierwszej ciąży przytyłam 10kg i zostały mi ze 4kg, ale po rozszerzaniu diety przytyłam jeszcze 2, więc w sumie mam 6kg na plusie.

I mnie w pierwszej ciąży +20kg, ale stopniowo wszystko zeszło, nawet przez moment lekko na minusie byłam do wagi początkowej. Ale to karmienie+ słabo jadłam+ jakieś tam stresy rożne.
Teraz może tak kg ponad wagę wstępną.
Mdłości też mam, często staram się jeść ale niewiele pomaga.

Macie już ustalone prenatalne?
W poprzedniej ciąży miałam w 13+3, teraz planowaliśmy wakacje z mężem i prosiłam Panią w rejestracji czy da radę na 13+4 ustawić to mi powiedziała że za późno i mogą nie zrobić wtedy :(

Więc jestem zapisana na 1 czerwca (dzień dziecka, uroczo) ale jest mi przykro że chyba nas ominą wakacje, albo będą tylko takie 4 dni :/

I mnie w pierwszej ciąży +20kg, ale stopniowo wszystko zeszło, nawet przez moment lekko na minusie byłam do wagi początkowej. Ale to karmienie+ słabo jadłam+ jakieś tam stresy rożne.

W poprzedniej ciąży miałam w 13+3, teraz planowaliśmy wakacje z mężem i prosiłam Panią w rejestracji czy da radę na 13+4 ustawić to mi powiedziała że za późno i mogą nie zrobić wtedy :(

Więc jestem zapisana na 1 czerwca (dzień dziecka, uroczo) ale jest mi przykro że chyba nas ominą wakacje, albo będą tylko takie 4 dni :/
Ja w każdej ciąży miałam w tygodniu 12+ 🙂

A dlaczego nie możesz pójść wcześniej? Najczęściej się chyba robi w 12+coś. Szczególnie, że czasem dziecko się tak obróci, że czegoś nie chce pokazać i jak nic nie pomaga, to każą przyjść za tydzień, żeby zobaczyć tą jedną rzecz.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry