• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
A w ogóle zapomniałam napisać, że niestety mam lewy jajnik w zroście z macicą, na tylnej ścianie (przez endo). Wiedziałam o tym już od dawna, ale wczoraj na wizycie dr powiedział, że jest szansa że nie uda nam się go "ukłuć" podczas punkcji (bo jest tak schowany), i będziemy pobierać tylko z prawego ☹️
Mi w wakacje rok temu przed punkcja jajnik jeden tak sie schował ze na usg w ogole nie dało sie nawet zobaczyć czy są jajka jakies a na punkcji udalo sie i pobrali wtedy chyba 2 z tego jajnika . Wiec moze tez im sie uda jakos do niego dostać, będziesz spala i nic nie bedzie bolalo to moze jakos sie do niego dokopie tą iglą

Ale może z tego prawego uda się więcej pobrać niż np u mnie z dwóch? ;) wiadomo że co dwa jajniki to nie jestem ale może nie będzie jakoś bardzo słabo... A te zrosty nie będą przeszkadzały przy zagnieżdżeniu zarodka? Musisz coś z nimi zrobić wcześniej?
dokładnie, mój Lewy np. Bardzo ładnie zareagował na stymulację i mam w nim okolo 15 pęcherzyków, Prawy natomiast gorzej i mam w nim okolo 8 pęcherzyków... oczywoscie mowa o usg bo coś mi się wydaje że może być ich więcej że względu na dyskomfort jaki odczuwam🫣

Czy któraś z was jest po cesarskim cięciu z poprzedniej ciąży i teraz jakoś dodatkowo musiała zbadać bliznę przed procedurą/transferem? Komuś lekarz coś powiedział?

A w ogóle zapomniałam napisać, że niestety mam lewy jajnik w zroście z macicą, na tylnej ścianie (przez endo). Wiedziałam o tym już od dawna, ale wczoraj na wizycie dr powiedział, że jest szansa że nie uda nam się go "ukłuć" podczas punkcji (bo jest tak schowany), i będziemy pobierać tylko z prawego ☹️
A czy taki zrost ma jakieś realne konsekwencje jeśli chodzi o powodzenie transferu? Czy "tylko" jest problem przy punkcji? Ja mam z ostatniego usg "prawy jajnik w łączności z trzonem macicy", więc to pewnie to samo. Lekarka powiedziała, że to nic takiego, no ale później na histeroskopii wyszło mi podejrzenie adenomiozy, czyli pewnie to będzie to...

Przypomnij mi kiedy idziesz na betę? :) wyczuwam drugiego bobasa forumowego :D
Wg zaleceń lekarza powinnam zrobić 15 maja.
Dziewczyny, Wy jesteście w tych sprawach bardziej rozeznane… czy w dniu transferu miałyście jakieś badania, np estradiol czy prog.? Czy macie jakieś zalecenia od lekarza, co do badań, czy same badacie na własną rękę? Jesli tak to co i w którym dpt.? 🤔

Faktycznie, nie ma wśród nich żadnego leku wyciszającego jajniki.
Natomiast wyciszenie to jest jedna droga, ale nie oznacza, że bez tego się nie uda. Jeśli ufasz swojemu lekarzowi, to pewnie wie co robi 🙂Będzie dobrze! 🤞🏻
U mnie podobnie, jeden z jajników przyrośnięty i schowany, ale nie mówili, że nie dadzą rady. Zrobili punkcję i tyle.

Co do zaufania, to bardzo wątpliwa sprawa, ale raczej nie mam wyjścia. 😐

reklama
U mnie podobnie, jeden z jajników przyrośnięty i schowany, ale nie mówili, że nie dadzą rady. Zrobili punkcję i tyle.

Co do zaufania, to bardzo wątpliwa sprawa, ale raczej nie mam wyjścia. 😐
Wątpisz w jego kompetencje czy nie pasuje ci bardziej hmmm charakterologicznie i przez to nie budzi zaufania? Czemu nie masz wyjścia? To jakaś mniejsza klinika i tylko on się tam specjalizuje w przypadkach jak twój?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry