Witaj Dorotko! Pisz co tam u Ciebie.
A ja mam mały problem z L4. Do 15 września b ędę na L4 z kodem B (że to zwolnienie z powodu ciąży) Ale później to mam mały problem bo wcześniej mój gim kręcił nosem na chorobowe więc brałam od zwykłego rodzinnego lekarza ale też z kodem B. No więc gin nie wypisze mi tych wniosków o zasiłek rehabilitacyjny
i tak poczytałam na innych forach że można wziąść po 182 dniach chorobowe od rodzinnego lekarza ale już nie na ciąże tylko zwykłe(bez kodu B liczy się jako inna choroba więc od nowa liczone są te dni 182) ale już płatne 80%. Czyli musiałabym wziąść takie L4 na miesiąc a póżniej to już zasiłek macieżyński.
I teraz mam pytanie do Was, Czy któraś z Was słyszała o czymś takim słyszała?
Przeczytałam że dziewczyny tak robią ale wolę się upewnić. No bo teraz to nie mam ju ż innego wyjścia jak tylko tak akombinacja
A ja mam mały problem z L4. Do 15 września b ędę na L4 z kodem B (że to zwolnienie z powodu ciąży) Ale później to mam mały problem bo wcześniej mój gim kręcił nosem na chorobowe więc brałam od zwykłego rodzinnego lekarza ale też z kodem B. No więc gin nie wypisze mi tych wniosków o zasiłek rehabilitacyjny

I teraz mam pytanie do Was, Czy któraś z Was słyszała o czymś takim słyszała?
Przeczytałam że dziewczyny tak robią ale wolę się upewnić. No bo teraz to nie mam ju ż innego wyjścia jak tylko tak akombinacja

Ostatnia edycja: