reklama
Edi85
kwietniowa mama 2009
Mnie męczą straszne mdłości i wzdęcia
pozatym wczoraj myślałam że umrę tak pękała mi głowa, ale to chyba od tych częstych wymiotów bo żołądek od paru dni mi nic nie przyjmuje po każdym jedzonku odrazu wizyta w kibelku i tak się meczę jestem tak osłabiona tym wszystkim że nie wiem już co robić żeby nie wymiotować...jakoś inaczej wyobrazałam sobie stan ciąży-nie tak drastycznie....czekam na poprawę bo już sporo schudłam i zaczynam się powżnie martwić..
Ja przed ciaza palilam ale dwa dni po zrobieniu testu odstawilam papierosy bez zadnego problemu. I nie mam wogole ochoty palic wrecz przeszkadza mi bardzo jak moje kolezanki pala przy mnie. Co do dolegliwosci to w zasadzie czasami tylko mnie mdli i jestem glodna ale na nic nie mam ochoty. no i siusianie w nocy mnie wkurza.
Kurcze dziewczyny, a powiedzcie mi, macie zaparcia??
bo ja mam, i nie wiem jak sobie z tym poradzic. Jem duzo owoców, pije wode niegazowana i nic
Mdłości doprowadzają mnie już do szaleństwa, no i dostałam takiego lenia, że aż mąż sie zdziwil hehe. W pracy też mi sie nic nie chce, a co do tego "gąbczaka mózgu" czy jakos tak
to masz 100% racje. Ostatnio jakaś zakrecona chodze 

didi
Fanka BB :)
buuu..dzisiaj mialam pierwsza rozmowe z kibelkiem
a myslalam ze w tej ciazy omna mne pogawetki..bo pierwsza to prawie cala przedyskutowalam
i mialam tak ze co zjadlam to po 10 minutach oddalam
wzdecia teraz mam ale lekkie..a w pierwszej ciazy wzdeia zaparcia i potworne bole glowy
no ale mam nadzieje ze bedzie teraz inaczej w koncu kazda ciaza inna

a na mdlosci w pierwszej ciazy pilam hektolitry
herbatki rumiankowej z cytrynka i miodem..mmmmm..pychotka i dzialala..no i mowia aby jeszcze rzuc kawalek imbiru tez podobno pomaga ale ja nie lubie imbiru 

a na mdlosci w pierwszej ciazy pilam hektolitry

Madzia_Singh
Kochana PYCHOTKA
A ja nie mam specjalnych dolegliwosci poza:
- tkliwe i bolace piersi
- pod mostkiem jak polykam cos czuje gulę
- czesciej siusiam ( co godzine czasami 1,5)
- od czasu do zcasu uczucie jakby ktos od srodka łapał mnie za jajnik
- od czasu do czasu nudnosci ale rzadko.
- odrzuciło mnie od papierosów a paliłam
- w ciagu dnia musze chociaż godzinke pzrespac sie
- tkliwe i bolace piersi
- pod mostkiem jak polykam cos czuje gulę
- czesciej siusiam ( co godzine czasami 1,5)
- od czasu do zcasu uczucie jakby ktos od srodka łapał mnie za jajnik
- od czasu do czasu nudnosci ale rzadko.
- odrzuciło mnie od papierosów a paliłam
- w ciagu dnia musze chociaż godzinke pzrespac sie
Ostatnia edycja:
Ja dzis walczę z sennością, a niestety miałam radę pedagogiczną w szkole i myslałam że zejde - tak mi się spac chciało. A w nocy dziś 3 razy siku biegałam i potem oczywiście zasnąć nie mogłam... to sikanie co 1,5 godz w ciagu dnia też mnie już denerwuje!!!
Mi na mdłości (całe szczęście mam niewielki i najczęsciej w autobusie - ale nie mam choroby lokomocyjnej) pomagają herbatniki - jak czuję że żołądek zaczyna sie buntować to zjadam herbatnika i się uspokaja.
Mi na mdłości (całe szczęście mam niewielki i najczęsciej w autobusie - ale nie mam choroby lokomocyjnej) pomagają herbatniki - jak czuję że żołądek zaczyna sie buntować to zjadam herbatnika i się uspokaja.
Madzia_Singh
Kochana PYCHOTKA
Mi na mdłości (całe szczęście mam niewielki i najczęsciej w autobusie - ale nie mam choroby lokomocyjnej) pomagają herbatniki - jak czuję że żołądek zaczyna sie buntować to zjadam herbatnika i się uspokaja.![]()
dzieki kochana za rade sprobuje...jak nie pomoze to bede probowala innych sposobow
Mandarynka
Maj 2006, Kwiecień 2009
Fajnie to napisałaś- od czasu do zcasu uczucie jakby ktos od srodka łapał mnie za jajnik

Jeśli mogę spytać to czego uczysz i w jakiej szkole?miałam radę pedagogiczną w szkole
Moim największym problemem jest senność - rano normalnie chodzę śnięta do południa. Moja córeczka obudziła mnie dziś o 8.10 i mówi: Dość tego spania! :-)
W pierwszej ciąży pracowałam rano i po południu więc nie miałam czasu, ale o 20 to zasypiałam na kanapie

reklama
A z tym rumiankiem i herbatnikiem musze spróbować
kurcze ja to jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży już miałam mdłości :/ nie wiem czy to możliwe
a wiecie co dziewczynki, ja dostałam strasznie swędzącej wysypki na ramionach i plecach
nie wiem czy to normalne w ciąży. Macie coś takiego??
Podziel się: