reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majóweczki 2008

aha wiecie co wczoraj zglosilam lekarce ze maly bardzo sie poci zawsze ma mokre stopy i raczki choc teraz jje ssie... jak wstaje to podusia jest mokra od glowki.... i powiedziala ze musze zwiekszyc wit D3 bo to jeden z objawow krzywicy jak po 2 tyg nie zmieni sie to mam przyjsc z nim spowrotem zobaczymy jak to bedzie:baffled::baffled::baffled: mam nadzieje ze minie:-:)-:)-(

reklama
madamagda- tak mierze w odbycie ale dla niego to chyba nienormalna temp bo ma goraca glowke i strasznie marudzi nie chce jesc... bo jak normalnie mierze mu w pupie to u niego jest 36,8 albo 37 a teraz 37,5 a rano bylo 38

Kamilka i tylka po tym ze maly sie poci stwierdzila ze to objawy krzywicy ?

Mojemu malemu tez sie poca stopki jutro ide do lekarza wiec i ja jej to powiem zobaczymy co mi powie pediatra bo jak wiadomo co lekarz to inne zdanie a znamy to juz z czasow ciazy ;-)
znalazlam cos takiego
U dzieci zapobieganie występowania nieprawidłowego mikroklimatu jest trudniejszym zadaniem. Cały organizm, jego funkcje fizjologiczne „dostrajają się”. Dotyczy to także mechanizmów termoregulacji, które działają mniej sprawnie u dzieci niż u dorosłych. Przyjmuje się, że aktywacja gruczołów potowych następuje w 28-ym tygodniu życia płodowego. Ostateczną ilość gruczołów potowych osiąga się w wieku około 2,5 roku. Dzieci posiadają więc większe zagęszczenie gruczołów potowych niż dorośli oraz wydalają na jednostkę powierzchni więcej potu niż dorośli. Dodatkowo - aktywność ruchowa dzieci jest większa. Powoduje to wzrost produkcji ciepła w organizmie i co za tym idzie zwiększenie wydzielania potu.

A ja znalazlam cos takiego
Krzywica
"Pierwsze objawy choroby to utrata łaknienia, wzmożone pocenie się i niepokój."

to nalezy do pierwszych objawow... zreszta jesli Adas caly czas ma mokre stopy i raczki i podusia czy przescieradlo zawsze sa mokre pod jego glowka to nie jest normalne dlatego to zglosilam i powiedzialam o tym i odrazu powiedziala...

Ja w sumie jem niewiele więcej, jedyne na co sobie pozwalam, to trochę mleka do inki, masło i serki topione. Ale do tej pory nic małej nie było. Może to przez jagody, które ostatnio jadłam, albo kiełbaski z indyka pieczone na grillu.:baffled:

U mojej jagody nie wywołały uczulenia. Wydaje mi się, że to mało uczulający owoc. Kiełbaska z grilla to chyba też nie uczula.

Hej kochane!

A mój Mikołaj się nie poci przy jedzeniu, czyżby był w mniejszości?
Jeżeli chodzi o moją dietę, to funduję mu od początku niezły hardcore (jem wszystko), a jemu nic nie jest. Tzn. moim zdaniem po orzechach miał lekką wysypkę na buzi, więc orzechów nie jem.

Zaliczam się do tej mniejszości. Moja Zuzia też się nie poci przy jedzeniu:tak: Może nasze szkraby mają więcej siły i nie muszą się tak wysilać przy piciu:-)

aha wiecie co wczoraj zglosilam lekarce ze maly bardzo sie poci zawsze ma mokre stopy i raczki choc teraz jje ssie... jak wstaje to podusia jest mokra od glowki.... i powiedziala ze musze zwiekszyc wit D3 bo to jeden z objawow krzywicy jak po 2 tyg nie zmieni sie to mam przyjsc z nim spowrotem zobaczymy jak to bedzie:baffled::baffled::baffled: mam nadzieje ze minie:-:)-:)-(

Ja zgłaszałam pocenie się stópek i rączek pediatrze i powiedziała mi żęby się tym nie martwić. A więc co lekarz to inna opinia:tak:

Mojej też pocą się stópki i rączki, ale ja podobno też tak miałam i mam do tej pory, wiecznie mokre i zimnie stopy i dłonie. Moja za to najbardziej poci się w nocy, zawsze całe mokre plecy. A wczoraj właśnie przy tym karmieniu po raz pierwszy spociła się na główce. Ja straszna panikara jestem i zaraz mam najczarniejsze myśli.

Mojej też pocą się stópki i rączki, ale ja podobno też tak miałam i mam do tej pory, wiecznie mokre i zimnie stopy i dłonie. Moja za to najbardziej poci się w nocy, zawsze całe mokre plecy. A wczoraj właśnie przy tym karmieniu po raz pierwszy spociła się na główce. Ja straszna panikara jestem i zaraz mam najczarniejsze myśli.

:baffled: No ja właśnie tez mam takie objawy u Bartusia ale ogólnie jest teraz parno i myślę że to przez te lato. W tym artykule pisza o takich pierwszych objawach które powinien wychwycic lekarz np na badaniu przy szczepieniu: obwód głowu=y i klatki piersiowej, ciemiączko itp.

reklama
Dziewczyny, kiedy najlepiej wyekspediować dziecko do swojego pokoju? Oj, coś czuję, że będzie ciężko, bardziej mamusi niż dziecku, bo mamusia przyzwyczaiła się do łóżeczka w sypialni i bliskości kochanego szkrabka.

Do góry