reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

Dzwoniłam dziś do teściowej ,zeby pobrała pieniązki z naszego konta i zapłaciła przelew za łożeczko co kupiliśmy na allegro a ona ,że owszem zapłaci, ale to będzie od dziadkow prezent dla wnuczki!!

A to miły gest - tylko chwalić :tak:

Wesolutka
- to się biedaku nalatałaś i jeszcze te kobity :no:, trzymam kciuki za pozytywne wieści

Czarna, Mirabelka to dlatego ja już mam wózio w garażu i nie szukam, nie czytam, bo na pewno jeszcze bym coś znalazła, a wtedy mojego M każdy sąd by uniewinnił :laugh2:

ZAMÓWIŁAM!!!!!!!!

Gratuluję decyzji - na pewno dobry wybór :tak:

a ja wlasnie dzisiaj mam SR:tak:ciekawe co moja ulubiona polozna powie ciekawego tym razem:-D:-D:-D

To czekamy na relację :rofl2::rofl2::rofl2:

A ja dzisiaj z rana wpadłam z córcią do pracy. Za dużo czasu na plotki nie było, ale zawsze to wśród ludzi.
U mnie dzisiaj grochóweczka, a ostatnio to generalnie wariant oszczędnościowy leci :happy: kopytka, placki ziemniaczane. W sumie to miałam ochotę na pierogi, ale zjem sobie w piątek albo sobotę, a polecam pierogi z Lidla, bardzo smaczne :-p
Zaraz będę robić listę zakupów z Ikei dla teściowej. Są ładne ochraniacze na całe łóżeczko za 49,90 i się zastanawiam, bo już jeden mam po Martynce :dry:, a krótki dostanę z pościelą. No nic będę jeszcze myśleć.

reklama
Kasiu w Biedronce też są dobre pierogi.
Ja mam na takie ochotę, ale jakoś mi nie chce się wybrać do sklepu.

A placki ziemniaczane w piatek zrobię a co.

Witajcie popołudniowo:-)
powiedzcie mi czy do Was też ma wpaść położna środowiskowa przed porodem? mnie zaskoczyła dziś z rana telefonem żeby się umówić na przyszły tydzień - zmierzy ciśnienie i będę mogła ją zamęczyć pytaniami, nieważne że 18.09 mam wizytę, ponoć niezależnie od tego odwiedza wszystkie ciężarne po 34 tc
mirabelka73 nieźle z tą położną. U nas w przychodni to chyba nawet nie wiedzą że jestem w ciąży bo chodzę prywatnie do gina:happy:
MIRABELKA my placimy tu za sam czynsz z odstepnym co miesiac 1000 zl ale jak sie wprowadzalismy to dalismy mu 1000 zl za sierpien i jeszcze umawialismy sie bo tak chcial wlasciciel ze damy mu kaucje zwrotna 1000 zl
dorota123456789 strasznie dużo płacicie za to mieszkanko.:baffled: A ile macie metrów? My mamy 52 m, to płacimy 900zł bez dodatkowych opłat, dodatkowo sami opłacamy rachunki za energię raz na 3 m-ce.
Robciu dzis jest bliżej domku więc jestem spokojniejsza. Noc jak zwykle bez zmian. Nad ranem bóle a co tam, u mnie to już norma:-p Obiad mam od wczoraj więc luzik. Ide dalej czytać co tu naskrobałyście:-)
justyneczka ciekawe czy to już miałaś te skurcze przepowiadające:confused: Dobrze że mąż wraca, to będziesz spokojniejsza.
U mnie pranko już wywieszone, pije teraz kawke, mam nadzieje ze ta kawka mnie jakoś ruszy, bo nic mi się nie chce.
ppatqa współczuję takiej nocki "na raty". Ja też wykorzystuję pogodę, i już 2 tury prania wiszą na balkonie:tak:
wesolutkaaaa współczuje pań w dziekanacie, ale to chyba na większości uczelniach pracują takie "wybitne" jednostki.:baffled:
a ja wlasnie dzisiaj mam SR:tak:ciekawe co moja ulubiona polozna powie ciekawego tym razem:-D:-D:-D
blond_20 życzę miłych zajęć na SR:-)
czarna79 cieszę się że wybrałaś wózeczek:-)
Do mnie dziś psiapsióła z rana wpadła na ploty i tak sobie przesiedziałyśmy całe przedpołudnie:-) Teraz zrobiłam sałatkę z "zupek chińskich" i się obżeram:-). Na obiad mam kopytka, które robiłam wczoraj o 23:szok:
Miłego popołudnia.

Dorota mam nadzieje,ze pieniazki dzis beda no i naprawde dosc duzo placicie:baffled:
uLA tesciowie naprawde super!!!

Witajcie.
Noc przespana z 2 wstawaniami na siusiu - sukces.

Tak czuję się lepiej, ale spojenie łonowe strasznie boli przy wstawaniu, nie ma dnia abym nie płakała z tego powodu.
Ciesze sie,ze bole przeszly.:-)

ZAMÓWIŁAM!!!!!!!!
Gratuluje!!!
Justyna ja tez juz bym chciala rodzic.Mnie tez pobolewa,a pewnie pojdziemy po terminie:-p
blond milych zajec!

Ja dzis w lepszym humorku,spalam do 11:szok:.Bo pol nocy przewracalam sie i chodzilam do toalety,a od 6spac nie moglam,bo brzuch znowu twardy i bolal,ze prawie ryczalam.Teraz jest lepiej:happy:

ANTUANET- raczej tak. bo to nie jest pobolewanie podbrzusza, tylko ból w całej rozcągłości bioder, z dołem pleców, porządnym bólem jak na @ i rwaniem w okolicy spojenia i przy tym takie odczucie jakby ktos na biodrach mi się uwiesił i próbował mnie do ziemi ciągnąć. i przy tym wszystkim serce wariuje jak oszalałe :/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A ja poszłam za ciosem i wyprałam pościel, niech wyschnie na słneczku, bo wieczorem ma padać, zobaczymy jak będzie. Obiad na kuchence, a ja dziś jestem jakaś bez sił, ręka mnie strasznie boli.
Antuanet podrzuc przepis na kopytka

moja:)Rafalka rzeczy bede juz u mamy prala bo ma lepsza pralke, no i tam tez jest jego posciel wiec bede tam wszystko prala:)a jak narazie to ide na bazarek to moze mu cos kupie jeszcze bo prawie nic nie ma a nie wiem jak bedzie z ta paczka...i moze sobie cos z dlugim rekawem bo sie chlodno zaczyna robic powoli...

reklama
Antuanet podrzuc przepis na kopytka
ppaqa ja to robię tak "na oko" ale daję 1,5 kg ziemniaków ugotowanych; ok. 0,5 kg mąki, 2 jajka, sól. Ugotować ziemniaki, zaczekać aż przestygną, przepuścić przez maszynkę. Dodać mąkę i jajka, zagnieść ciasto żeby było takie jednolite i się nie kleiło do rąk.Ale nie dodawać za dużo mąki bo będą twarde.Zrobić wałeczki z ciasta, przygnieść nożem-najlepiej szerokim. Wrzucać na osolony wrzątek. I tyle;-)
justyneczka a kontrolujesz ciśnienie? Bo moja znajoma też miała takie "ciągnienie" do podłogi, a przy tym ciśnienie jakieś wysokie-jak pojechała do szpitala to powiedzieli jej ze to zatrucie ciążowe i na dzień dobry dostała 2 kroplówki:baffled:

Do góry