reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

Dziewczyny ja nie pisałam o świadczenie rechabilitacyjne bo mój gin nie wypełniłby mi dokumentów bo na początku nie chciał dawać l4 i brałam od innego lekarza. I tak szukałam na necie i znalazłam że muszę wziąść L4 nie z kodem B jak na ciąże ale na 'inną chorobę' i zrobić dzień przerwy i chorobowe liczy się od poczku 182 dni ale już tylko 80%. Wiem że to trochę kombinacji ale z moim ginem inaczej bym tego nie załatwiła i przez miesiąc jaki mi został do porodu nie miałabym nic a tak chociaż te 80%. Zobaczę jeszcze co powie ten lekarz na to.:confused:
Szukałam na forach i czytałam że dziewczyny w podobnej sytuacji robią podobnie.
Mam nadzieję że to wypali bo trochę się denerwuje.
A lekarz ma przyjść między 20 a 21 bo zamówiłam wizytę do domu.
Troche się denerwuję :no: ale dam wam znać co mi powiedział lekarz.

reklama
Aniaaa powodzenia na wizycie
dorota to powodzenia jutro u dentysty, oj to samopoczucie chyba przez pogode
wanilia pełnia była jakaś dziwna bo nawet zimno w nocy nie było
gosiu napawde jest znieczlica, ja czekalam godzine na pobranie krwi, a jeszcze przedemną się babki kłóciły
mirabelka ale masz fajnie z położną
natusia jak to nie chce dac ale .........

A ja leżałam cały czas, brzuszek mnie boli, po 19 miałam 2 skurczyki takie ze mnie na poł zgieły, a potem klka razy takie uczucie jakby mi ktos brzuch sciskł ale mały buszuj więc jest dobrze. pusciłam pierwsze pranko z ciuszkami w dziecięcym proszku. W piecu napalone więc wyschną.
Mam pytanie czy kocyk, rożek, i wkłady mam prac. Czy macie już łóżeczka rozłożone??? My niedługo będziey jechać po wózek, bo do końca wrzesnia mamy rezerwacje.
M dalej walczył z przewijakiem, jak będzie skończny to wkleje foty, ale już jest na nim nowa ceratka.

ale dziś tu spokojnie.....podejrzanie troche :-p:-p:-p:-p nie widać agniesi............dziewczyny piszcie jak się czujecie. mnie dziś od popołudnia coś kręci, własiwie nie w brzuchu ale poniżej:confused: coraz częściej twardnieje i plecy na dole znowu zaczęły.........chodze z głową prawie na wysokości klamki:baffled: ale co tam, dam rade. nic sie nie dzieje i pewnie wkrótce mi przejdzie:-p:-p:-p:baffled:

dorcia, czytałam o tym twoim necie. porażka z takimi ograniczeniami
wanilia, podrzuć mi tu prae naleśników, mnie trzęsie od dobrego tygodnia ale mam awersje do pateli:baffled::-D
gusia, dziś to jeszcze malutko tych pościków;-)
motylek, jakie dofinansowanie załatwialiście? a starałaś sie o tutejsze "becikowe"?

ide dalej czytać :rofl2:

PPATQA ty masz wizyte zaniedlugo jak dobrze pamietam wiec sie wszystkieg dowiesz Moze i u ciebie juz sie to tam wszystko przygotowuje A jak masz lenia to sie poprostu len i nic nie rob;-)
JUSTYNKA juz mysle ze u ciebie to juz jest tuz tuz:tak:A z tym netem to porazka na calej lini:wściekła/y:

cZASEM MOZE COS DO WAS NAPISZE ale strasznie dlugo mi sie wsio otwiera i czasem nie moge wyslac tego co napisalam:wściekła/y:
ANTUANET gratuluje udanej wizyty sorki ze tutaj ale nie nadrobie wszystkiego przez tego neta wiec jak juz pisze to wole tu A twoja dzidzia juz strasznie duza :tak:

Ja jutro miedzy 8 a 10 mam dentyste a wczesniej ide zaniesc mocz i pobrac krew bo to niedaleko to za jednym zamachem zrobie a w pitake rano wizyta
Jakby mnie dlugo nie bylo to piszcie mi na tel jak ktoras urodzi oki ????
Dobrej nocki kochane pa

Mam pytanie czy kocyk, rożek, i wkłady mam prac. Czy macie już łóżeczka rozłożone??? My niedługo będziey jechać po wózek, bo do końca wrzesnia mamy rezerwacje.
No więc u mnie to wygląda tak: POścielkę podobnie jak Minisa mam wypraną (ale poszewki, a nie wklad), ubranka popralam jeszcze przed wyjazdem do Stanow i nie zamierzam ich prac ponownie, tylko poprasuje (są narazie poskladane). Nowych ciuszków ze sklepu narazie nie piorę, choć już powinnam :tak:. Co do łóżeczka. Radka stoi od sierpnia w sklepie odłożone, zapłacone, tylko je odebrać i złożyć. Mnie już normalnie korci, żeby to zrobić, ale wiem, że jest jeszcze za wcześnie....

wiecie co wam powiem, że u mnie są coraz częstsze, dłuższe i powoli bolesne te skurcze, czuje je aż w udach. ale wiem, że to nie są te właściwe.to na pewno te Braxtonowe typowe w 9m. poczekamy zobaczymy:rofl2:
no to trenujemy przed godziną "0":-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Justyneczka - Ty to rzynajmniej wiesz które to są te właściwe, a które nie.. ja póki co nie mam pojęcia co to oznacza rawdziwy skurcz porodowy ;-)
Ppatqa - to zrób koniecznie później zdjęcie przewijaka i wózka jak już dbierzecie !

Też się mieszczę jeszcze w swetry, ale powoli to już jest uciążliwe..mam nadzieję, że będzie jeszcze trochę cieplych dni.
a ja oglądnełam właśnie Barwy szczęścia i M jak Miłość ;-) wieczór przed telewizorkiem.

reklama
Do góry