reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

Na pewno dostaniesz to zaświadczenie :tak: Za pieniążki można kupić wszystko..... To smutne ale niestety prawdziwe:sorry2::sorry2::sorry2:
eh... dobija mnie takie materializowanie życia :nerd: Myślę, ze jak ładnie poproszę to dostanę, w końcu to nie zwolnienie, a świstek z potwierdzeniem ciąży... A zwolnienie to jednak zus itp...

reklama
Dziewczyny a ja mam jeszcze do Was pytanie z innej beczki... tzn kiedy powinno nastapic zagniezdzenie w macicy zarodka???:confused: Czytam i czytam mądre gazetki i książki i powoli sie załamuje bo wszedzie pisza (moze zle zrozumiałam) że ok tydzień po zapłodnieniu:confused: U mnie minely 3 tygodnie wiec czy to mozliwe zeby jeszcze nie bylo implantacji????

Mowie Wam ze o niczym innym niemoge mylsec:baffled: Dzis o 13 beda wyniki bety z soboty a jutro dzisiejsze i sie okaze czy przyrasta... Oczywiscie nie musze dodawac ze starsznie sie denerwuje:no:
Poza tym nie wizielam w koncu tego antybiotyku bo w sumie nie mialam goraczki b wysokiej i wydawalo mi sie ze sie lepiej czuje... pomyslalam ze gdyby to byla angina to chyba raczej goraczka powinna byc wysoka, bol gardla czy cos :confused::confused:
No ale dzis mam kaszel wiec sie zmartwilam i ide znowu do tego lekarza na kontrole... nie wiem co mi powie... mam nadzieje ze mnie nie opieprzy za to ze nie wzielam tego antybiotyku ale w sumie on sam pozostawil mi wybor... powiedziala ze jak sie lepiej poczuje to zebym go nie brala :confused::confused: ach ci lekarze!
Słonko a czemu uważasz ze u ciebie nie nastapilo zagniezdzenie?? może ja czegoś nie doczytałam :confused: z tego co ja wiem to zarodek zagnieższa sie ok 6-10 dni od zapłodniania i proces zagnieżdzenia to tez nie 5 min :sorry2:gdzies bylo fajnie napisane ze sie wgryza w ściankę ;-)Proces, w którym zarodek po dotarciu do jamy macicy wnika w głąb przygotowanej błony śluzowej macicy poprzez penetrację najpierw jej nabłonka, a następnie naczyń krwionośnych. Ma to miejsce ok. 6 dnia od zapłodnienia i proces ten trwa ok. 7 dni.
a z betka napewno jest wsio w pożądku wiec sie juz nie denerwuj bo tylko sie nakrecasz i przeszkadasz fasolce sie spokojnie rozwijać!!!! :-D
Moni$ka witaj! jest taka zasada ze testy myla sie tylko w jedna strone - potrafia pokazac wynik negatywny gdy ciąża jest ale w druga strone jeszcze nie slyszalam wiec spokojnie!!! :tak::-D

Ostatnia edycja:
Słonko a czemu uważasz ze u ciebie nie nastapilo zagniezdzenie?? może ja czegoś nie doczytałam :confused: z tego co ja wiem to zarodek zagnieższa sie ok 6-10 dni od zapłodniania i proces zagnieżdzenia to tez nie 5 min :sorry2:gdzies bylo fajnie napisane ze sie wgryza w ściankę ;-)Proces, w którym zarodek po dotarciu do jamy macicy wnika w głąb przygotowanej błony śluzowej macicy poprzez penetrację najpierw jej nabłonka, a następnie naczyń krwionośnych. Ma to miejsce ok. 6 dnia od zapłodnienia i proces ten trwa ok. 7 dni.

No bo lekarka powiedziała ze zarodek jeszcze nie dotarł do macicy! Poza tym zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz... gdy lekarka robila mi usg to w jednym jajniku był pęcherzyk 25 mm... co to oznacza i co to jest? Przepraszam, może to jest głupie pytanie i wyjde na ignorantke ale myślałam że taki pęcherzyk powinien być w janiku wcześniej???:baffled:

Kingus- a ty jak sie czujesz kochana, bo nic nam nie marudzisz na dolegliwosci ciazowe :-p;-)
Czuje się nawet dobrze. Czasem tylko trochę mnie mdli a od wczoraj boli mnie głowa. Piersi bolą szczególnie w nocy (mam wrażenie, że się urwą :baffled:). Szybciej się męczę ale teraz i tak siedzę w domku to sobie odpoczywam i czekam na 2 października i staram się nie stresować;-)

nie wiem co sie stalo ale dzis w trakcie pracy w srodku dnia dostalam krawawienia.boli brzuch jak na @ a przeciez powinnam miec dopiiero 24 w srode.jesatem w szoku i caly czas placze.:szok::-:)szok::-:)szok:
Czasem tak jest, że @ się przesuwa. Jeśli coś Cię bardzo nie pokoi to lepiej idź do lekarza ale nie martw się na zapas.

a ja mam dziewczyny do was pytanie, po jakim czasie zazwyczaj spada wam tempka po owu? czy zawsze dopiero przed samym @?
Mi spadała w dzień @.

Babka wogóle nie chciała ze mną gadać, bo to dopiero 3 tydzień... Zapytała tylko czy piersi powiększone i nic więcej. Usiadłam na fotelu, pomacała i powiedziała, ze 'owszem ciąża jest, ale nie będę sie ośmieszać dając pani już zwolnienie'...
Niestety różni są lekarza i z opowiadań wiem, że jeśli nie ma plamień lub czegoś podobnego to nie chcą robić usg na początku tak wczesnej ciąży.
Ja poszłam prywatnie to zrobił mi usg bo z tego ma kasę ale gdybym nie musiała iść tak wcześnie do lekarza to bym jeszcze poczekała bo czasem na początku nic nie widać tak jak u mnie. Nie którzy dopiero w 8 tyg idą na usg bo wtedy na pewno już widać maleństwo.
Może rzeczywiście internista będzie bardziej wyrozumiały niż ta dziwna gin.

Witajcie :-) my rowniez z mezem staramy sie fasolke mamy juz 3 letnia coreczke
za 4 dni okarze sie czy jest czy jej nie ma wszystko obliczalam tym razem zobaczymy jak to bedzie:-)
Trzymam kciuki :tak::tak:

No bo lekarka powiedziała ze zarodek jeszcze nie dotarł do macicy! Poza tym zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz... gdy lekarka robila mi usg to w jednym jajniku był pęcherzyk 25 mm... co to oznacza i co to jest? Przepraszam, może to jest głupie pytanie i wyjde na ignorantke ale myślałam że taki pęcherzyk powinien być w janiku wcześniej???:baffled:
Nie mam pojęcia o co chodzi z tym pęcherzykiem ja mam torbiel bo jeden nie pękł ale ona ma aż 5 cm.
Ja myślę, że po prostu miałaś za wcześnie to usg i teraz nie potrzebnie się denerwujesz. Ja byłam 26 dni po owulacji to był sam pęcherzyk ciążowy.
A Ty będąc na usg ile minęło od owulacji? Spokojnie jestem pewna, że wszystko będzie dobrze :tak::tak::tak:

Będziesz dzwonić po wyniki bety?Koniecznie napisz jak wyszło

Nie mam pojęcia o co chodzi z tym pęcherzykiem ja mam torbiel bo jeden nie pękł ale ona ma aż 5 cm.
Ja myślę, że po prostu miałaś za wcześnie to usg i teraz nie potrzebnie się denerwujesz. Ja byłam 26 dni po owulacji to był sam pęcherzyk ciążowy.
A Ty będąc na usg ile minęło od owulacji? Spokojnie jestem pewna, że wszystko będzie dobrze :tak::tak::tak:

Będziesz dzwonić po wyniki bety?Koniecznie napisz jak wyszło

Ja byłam w 18 dniu po owulacji, nie nastwailam sie na rewelacje bo w zasadzie poszlam po porade w kwestii leczenia przeziebiena w ciazy... Wydaje mi sie ze pecherzyk w janiku po owulacji powinien peknac... zwaroiwac mozna! Konczylam pedagogike i mialam tyle zajec o rozwoju plodu a teraz czarna dziura :angry: nic nie pamietam!

Dzwonie po 13 po bete, nie musze dodawc ze zaraz wyjde z siebie:baffled:

imagination daj potem znać jak w końcu wyszło z lekarzem i zaświadczeniem. Trzymam kciukaski :tak::-)
katarzynak83 postaraj się za bardzo nie myśleć już o tym co powiedziała Ci lekarka. Poczekaj na kolejną witytę a wtedy już na pewno będzie widoczny zarodek :tak: Jestem o tym przekonana.
Moni$ka witaj :-) Wydaje mi się żę skoro tyle testów wyszło Ci pozytywnych to raczej masz pod serduszkiem swoje maleństwo :tak: Życzę Ci tego!!!!! A powiedz mi, czujesz jakieś objawy???
kinguś a Ty już testowałaś? Bo się już zakręciłam :laugh2:

Kinguś ale super!!!!!!:-) Na pewno kolejnym razem ujrzysz zarodek :tak::tak::tak:
Katarzynak83 ja również niecierpliwie oczekuję Twojego wyniku.....:tak::tak::tak:

reklama
Testowałam już 6 września i były II, teraz czekam na drugie usg bo na pierwszym był tylko pęcherzyk ciążowy.

Katarzynak83 czekam razem z Tobą. Ja zawsze dzwoniłam wcześniej 15 minut bo nie mogłam wytrzymać;-)

A ja mam zawroty głowy i mnie mdli :baffled:

Dzięki! Szczerze mowiac to troche Ci zazdroszcze tych mdłości :baffled: ;-)

Do góry