imagination
Mama Tomka - maj 2009 :)
eh... dobija mnie takie materializowanie życiaNa pewno dostaniesz to zaświadczenieZa pieniążki można kupić wszystko..... To smutne ale niestety prawdziwe
![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
eh... dobija mnie takie materializowanie życiaNa pewno dostaniesz to zaświadczenieZa pieniążki można kupić wszystko..... To smutne ale niestety prawdziwe
![]()
Słonko a czemu uważasz ze u ciebie nie nastapilo zagniezdzenie?? może ja czegoś nie doczytałamDziewczyny a ja mam jeszcze do Was pytanie z innej beczki... tzn kiedy powinno nastapic zagniezdzenie w macicy zarodka???Czytam i czytam mądre gazetki i książki i powoli sie załamuje bo wszedzie pisza (moze zle zrozumiałam) że ok tydzień po zapłodnieniu
U mnie minely 3 tygodnie wiec czy to mozliwe zeby jeszcze nie bylo implantacji????
Mowie Wam ze o niczym innym niemoge mylsecDzis o 13 beda wyniki bety z soboty a jutro dzisiejsze i sie okaze czy przyrasta... Oczywiscie nie musze dodawac ze starsznie sie denerwuje
Poza tym nie wizielam w koncu tego antybiotyku bo w sumie nie mialam goraczki b wysokiej i wydawalo mi sie ze sie lepiej czuje... pomyslalam ze gdyby to byla angina to chyba raczej goraczka powinna byc wysoka, bol gardla czy cos
No ale dzis mam kaszel wiec sie zmartwilam i ide znowu do tego lekarza na kontrole... nie wiem co mi powie... mam nadzieje ze mnie nie opieprzy za to ze nie wzielam tego antybiotyku ale w sumie on sam pozostawil mi wybor... powiedziala ze jak sie lepiej poczuje to zebym go nie bralaach ci lekarze!
Słonko a czemu uważasz ze u ciebie nie nastapilo zagniezdzenie?? może ja czegoś nie doczytałamz tego co ja wiem to zarodek zagnieższa sie ok 6-10 dni od zapłodniania i proces zagnieżdzenia to tez nie 5 min
gdzies bylo fajnie napisane ze sie wgryza w ściankę ;-)Proces, w którym zarodek po dotarciu do jamy macicy wnika w głąb przygotowanej błony śluzowej macicy poprzez penetrację najpierw jej nabłonka, a następnie naczyń krwionośnych. Ma to miejsce ok. 6 dnia od zapłodnienia i proces ten trwa ok. 7 dni.
Czuje się nawet dobrze. Czasem tylko trochę mnie mdli a od wczoraj boli mnie głowa. Piersi bolą szczególnie w nocy (mam wrażenie, że się urwąKingus- a ty jak sie czujesz kochana, bo nic nam nie marudzisz na dolegliwosci ciazowe;-)
Czasem tak jest, że @ się przesuwa. Jeśli coś Cię bardzo nie pokoi to lepiej idź do lekarza ale nie martw się na zapas.nie wiem co sie stalo ale dzis w trakcie pracy w srodku dnia dostalam krawawienia.boli brzuch jak na @ a przeciez powinnam miec dopiiero 24 w srode.jesatem w szoku i caly czas placze.:-
szok::-
szok:
Mi spadała w dzień @.a ja mam dziewczyny do was pytanie, po jakim czasie zazwyczaj spada wam tempka po owu? czy zawsze dopiero przed samym @?
Niestety różni są lekarza i z opowiadań wiem, że jeśli nie ma plamień lub czegoś podobnego to nie chcą robić usg na początku tak wczesnej ciąży.Babka wogóle nie chciała ze mną gadać, bo to dopiero 3 tydzień... Zapytała tylko czy piersi powiększone i nic więcej. Usiadłam na fotelu, pomacała i powiedziała, ze 'owszem ciąża jest, ale nie będę sie ośmieszać dając pani już zwolnienie'...
Trzymam kciukiWitajcie :-) my rowniez z mezem staramy sie fasolke mamy juz 3 letnia coreczke
za 4 dni okarze sie czy jest czy jej nie ma wszystko obliczalam tym razem zobaczymy jak to bedzie:-)
Nie mam pojęcia o co chodzi z tym pęcherzykiem ja mam torbiel bo jeden nie pękł ale ona ma aż 5 cm.No bo lekarka powiedziała ze zarodek jeszcze nie dotarł do macicy! Poza tym zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz... gdy lekarka robila mi usg to w jednym jajniku był pęcherzyk 25 mm... co to oznacza i co to jest? Przepraszam, może to jest głupie pytanie i wyjde na ignorantke ale myślałam że taki pęcherzyk powinien być w janiku wcześniej???![]()
Nie mam pojęcia o co chodzi z tym pęcherzykiem ja mam torbiel bo jeden nie pękł ale ona ma aż 5 cm.
Ja myślę, że po prostu miałaś za wcześnie to usg i teraz nie potrzebnie się denerwujesz. Ja byłam 26 dni po owulacji to był sam pęcherzyk ciążowy.
A Ty będąc na usg ile minęło od owulacji? Spokojnie jestem pewna, że wszystko będzie dobrze
Będziesz dzwonić po wyniki bety?Koniecznie napisz jak wyszło
Testowałam już 6 września i były II, teraz czekam na drugie usg bo na pierwszym był tylko pęcherzyk ciążowy.kinguś a Ty już testowałaś? Bo się już zakręciłam![]()
Testowałam już 6 września i były II, teraz czekam na drugie usg bo na pierwszym był tylko pęcherzyk ciążowy.
Katarzynak83 czekam razem z Tobą. Ja zawsze dzwoniłam wcześniej 15 minut bo nie mogłam wytrzymać;-)
A ja mam zawroty głowy i mnie mdli![]()