reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
Hejka!
Uśpiłam małego ale ostatnio jest marudny - idą ząbki - i uspokaja się na rękach - wyrobię sobie muskuły hihi :-D lepsze niż siłownia :tak:
Zdjęcia z chrzcin wkleje jak dostanę płyty bo mieliśmy fotografa (kolegę) :-D
Ja już wiem, że na pół roku biorę wychowawczy - jakoś sobie damy radę najwyżej rodzice trochę pomogą (finansowo :tak:).

Ja niestety musze wziac wychowawczy na całe 3 lata..., macierzysnki mam do 25.10, pozniej 4 tygodnie urlopu wypoczynkowego i pozniej wychowawczy...
choc mam umowe tylko do marca, ale łudze sie, ze mimo to mi ja przedłużą, żeby w razie czego miec dokąd wrócic no i staz pracy leci... . Niestety na nianie nas nie stać, a babcie za młode... wiec niestety zostało mi siedziec w domku:tak: Dlatego musimy znalezc jakies tansze mieszkanie, bo z 1 wypłaty niestety nie wyrobimy, a kazdy wie ze malutkie dziecko to skarbonka bez dna:-p Mąż własnie pojechał do miasta "kłóćic" sie o mieszkanie, bo wniosek juz 5 lat lezy, a ludzie ktorzy 2 lata temu złozyli wnioski dostaja mieszkania... . Zobaczymy:tak:

Moja mała ma rekord 8 godzin snu w nocy bez przerwy... choc dzis tez nawet ładnie, zasneła przed 21, obudziła sie o 4:20, 10 minut cyc i spała do 6:30:tak:

a jak to jest... jesli bede na wychowawczym i zechce 2 dzidziusia to przysługuje mi maciezynski? tak sie bije z myslami, czy starac sie o 2 dziecko gdzies za 2 lata czy poczekac i bedzie troszke roznicy wieku...

Jak zajdziesz w ciąże np na wychowawczym to normalnie możesz iść na l4 od ginekologa a potem na macierzyński i dostaniesz kaskę...tak moja koleżanka miała.Dokładnie AGACINA PEWNIE WYJAŚNI!

Ostatnia edycja:
Hej hej czerwcóweczki!
Widzę ze został poruszony temat macierzyńskiego- ja włsanie dzisiaj byłam w pracy- jak sama sobie wyliczyłam (macierzyński i 52 dni urlopu- z tego roku i za 2007) to mi wyszło ze wychowawczy powinnam zacząć 5 grudnia a moja wspaniała kadrowa wyliczył mi do 13 stycznia- i z tego tez dowiedziałam sie ze przysługuje mi 18 tygodni ulrlopu macierzyńskiego a myślałam ze jest 16 tyg:tak::tak: takze jestem szczesliwa ze az tak dłuuugo bede w domu i bedzie wypłatka oczywiscie;-)
\potem zamierzam isc na wychowawczy ale na ile nie potrafie powiedzic:confused:

Aniknulka ciesze sie ze chrzciny sie udały!!!

Zawsze można przedłużyć wychowawczy :tak: ja na razie planuję tylko na pół roku bo tata powiedział, ze rocznym dzieckiem to już będzie mógł się zająć ale wiadomo - zobaczymy w praniu :-D może babacia przejdzie na emeryturę :tak:

reklama
Moja mama poszła na emeryturkę w tym roku i dlatego będę miała z kim zostawić małą. U nas opiekunka 1500 - to zdecydowanie za dużo i bez sensu jak dla mnie.
Nie opłacało by mi się to .Mam nadzieję ze babcia da radę.. Mąż będzie zimą w domu więc też będzie jeszcze z małą.
Moja siostra rodzi za 22 dni :-)

Do góry