reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Jak zwykle po dwóch dniach nieobecności na forum tyyyyyyyyyle do czytania :-)

Ja byłam w czwartek na wizycie - z glukozą mi się udało bo norma do 140 a mój wynik - 140 :-D Tylko kurczę mam mało płytek krwi. Muszę poczytac co to znaczy :confused: następna wizyta 18.10.

I od dwóch dni strasznie mi puchną dłonie. Wkurza mnie to bo się czuję jakby nie były moje :baffled: Ale są takie spuchniętę, ze jak próbowałam zdjąć obrączkę - pod wodą z mydełkiem - nic, ani drgnęła. A troszkę mnie uwiera :dry:

Idę troszkę dom ogarnąć :-)

reklama
Witajcie sobotnio;
ja sobie nie wyobrażam, że mogłabym rodzić bez wcześniejszej lewatywy. Dla mojego własnego komfortu kategorycznie zażądam:-D. Nie chcę zaprzątać sobie głowy, że trochę mi wyleci publicznie...:zawstydzona/y:
Choć też słyszałam, że przed porodem organizm dokonuje samoczyszczenia;-).

sawka twój mężczyzna zrobił ci cudowną niespodziankę. Wykorzystaj go!!!:tak:

Marzycielko, kokusia miłej zabawy

Myszqa,jak mi puchły stopy,to od razu się bałam,że to zatrucie ciążowe-może i panikowałam,ale przezorny zawsze ubezpieczony:tak:.Wiem,że przy zatruciu puchna też dłonie(i nawet twarz),więc dla świętego spokoju zmierz sobie cisnienie,czy nie jest podwyższone(ja nie mam cisnieniomierza w domu,więc poszłam do apteki sobie zmierzyc:tak:).

witajcie dziewczyny:-D
ja dzis tylko na chwilkę...
chce się pochwalić że mój mąż jest najwspanialszym facetem na świecie:tak::tak::tak:
dzwoni do mnie wczoraj w nocy o 2:20 i pyta się co robie i czy nie chciałabym sie do niego przytulić:-)
PRZYJECHAł NA WEEKEND!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-):-):-):-):-):-)
całuski i życzę miłego weekendu:-D:-D:-D:-D:-D

No to Ci zrobil super niespodzianke udanej zabawy z mezem.

Ania - o urząd ja się nie martwię, w Anglii nawet nie ma opcji polskich liter, więc nazywając córkę Róża w dokumentach miałaby na imię Roza. Stąd ograniczenia w wyborze imienia, Inana napewno będzie zaakceptowane. Jeśli jednak chodzi o kościół, to jak to w polsce mogą nam robić pod górkę, zależy od księdza i jego nastroju. Zasady są takie, że imię ma być chrześcijańskie, a to znaczy, że musi być święta o tym imieniu, jeśli pierwsze imię nie jest chrześcijańskie, to drugie powinno takie być. Ale... my wybraliśmy takie imię i nie zamierzamy się naginać pod kościół, a drugiego imienia nie chcemy nadawać, żadne z nas nie ma dwóch imion i jest to wg nas bardzo praktyczne. Zastanawiam się tylko czy np. można przybrać imię "chrzcielne" na takich zasadach jak przy bierzmowaniu, które widniałoby jedynie na akcie chrztu? Niestety nikt mi nie chce odpowiedzieć na moje wątpliwości, bo każdy ksiądz, z którym rozmawiałam ucieka się do formułek i tłumaczy dlaczego mam zmienić imię , a nie mówi jak mogę ochcić dziecko, któremu nadam takie imię jakie wybiorę... no i w koło Macieju...
No i masz rację, że przed porodem często pojawia się biegunka, ale nie zawsze. Poza tym nie polecam robienia lewatywy w domu, jeśli już to w szpitalu przy przyjęciu.

kokusia - napisz jak było!!

sawka - kochany facet, wyprzytulaj go mocno!!

Myszqa - no to się zmieściłaś, hihihi!! Koniecznie zdejmij obrączkę, bo możesz spuchnąć bardziej i wtedy będzie trzeba ją usuwać - zamkniesz krążenie w palcu!! Ja już nie noszę pierścionków żadnych, chociaż nie miałąm problemu, ale wolę go nie mieć za chwilkę !! No i dużo ciężarnych puchnie w ciąży więc jak bym się nie stresowała zbytnio.

Ja miałam na porodówce robioną lewatywę - zero efektów, nic ze mnie nie wyszło, hahaha, a przy porodzie też nic. Mi się wydaje, że takie wypadki są sporadyczne raczej, a nawet jeśli, to jest to normalnie i nie ma się czego wstydzić, to tak jakbym czułą się dziwnie, bo jak mi pękł pęcherz płodowy to zalałam całą salę i co? miałam przepraszać, wyluzujcie laseczki!! Powiem wam tak, ja miałam w dupie co mi wyleci (nie dosłownie :sorry2:), liczyło się tylko zdrowe dziecko!:cool2:

Witajcie kochane grudnióweczki!!!

My juz po spacerku w Nałęczowie, porobilismy też kilka fotek, później wkleję do albumiku:tak:...obiadek i zakupy też za nami....

Gorzej było w nocy!!!!Pierwszy raz cos takiego przydarzyło mi się i szczerze trochę nie pokoję się co to było....:szok:
W nocy obudził mnie okropny ból w okolicy kości łonowej...ból co jakiś czas nasilał sie, tak jakbym miała skurcze:szok: nie mogłam ruszyc się:sorry2: obudziłam mojego męża i on przyniósl mi no-spę, łyknełam 2 tabletki i z czasem skurcze ustąpiły....:dry:
Czy powinnam nie pokoić się, dodam że dzisiaj nasza Juleczka jakaś spokojna:-( mam nadzieję że nic jej nie stało się:shocked2:

Pojechałam dzisiaj do centrum medycznego w którym mamy wykupione ubezpieczenie, dostałam skierowanie na usg ale wolny i pasujący nam termin dopiero 11 pażdziernika:sorry2:lekarz powiedział że tak może zdarzać się:-( ale jakoś nie przekonał mnie:szok:
Wizytę u mojej ginki mam w czwartek:tak:

reklama
Ale jestem zmęczona dziewczyny. Spać mi sie chce ale wiem , że jak tylko się położę z nadzieją o śnie to zaraz ta noga sie odezwie:wściekła/y: i tyle po odpoczynku.
Jutro z rana wracamy do Wawy na wesele więc czeka Nas ponad 3h podróż samochodem a potem kilka godzin na weselu a w Niedzielę szkoła...aż mi się za przeproszeniem ży...ać chce:zawstydzona/y:
Wiecie wogóle zuważywłam , że odkąd jestem w ciąży to jakaś dzika się zrobiłam :
Nie chce mi się przez telefon z mamami gadać,
Nie chce mi się nigdzie wychodzić.
Nie chce mi się z nikim spotykać.
Dzikus ze mnie:-p

Ja mam identycznie:-D:-D unikam obu mam, ludzi, wszelkiego rodzaju wypadów, spotkań itp. jak ognia od kiedy jestem w ciąży:tak::-D:-D, i ciekawa jestem czy to się zmieni po porodzie:confused::szok::-D, czy dalej zostane taka zdziczała:-D:-D:-D, bo teraz to w sumie mi to odpowiada:tak::-D:-D.

Do góry