reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Morbital ja chyba bym się nie zdecydowała aby pies spał w moim pokoju i jeszcze z dzieckiem... a kocham swoją psiunie i mam ją już ponad 14 lat. Ale to sprawa indywidualna...

Moja suczka tez już stara, ma 10 lat i tez nie chciałabym, aby spała z nami w jednym pokoju. Jak była malutka, to spała w naszym łóżku, ale jak sie urodzili chłopcy, to ją odstawiliśmy. Teraz sobie nie wyobrażam, zeby spała w tym samym pomieszczeniu, bo strasznie chrapie i śmierdząco pierdzi, i chociaż śpi w korytarzu, to i tak mnie to budzi.:shocked2:

Asiulka, trzymam kciuki, zeby wyniki wyszły dobre, ja miałam od razu 75 mg glukozy, wiec z 50 mg byłam już zwolniona.

Marzycielko, dużo leż i staraj się nie stresowac, zeby sobie nie pogorszyc, chociaz wiem, ze to się łatwo mówi, ale musisz wytrzymac jeszcze trochę, zresztą chyba lepiej lezec w domku niż w szpitalu.

Ostatnia edycja:
reklama
Cholerka, zapomniałam, ze miałam od 9 rano liczyc ruchy, ale jak tu się skupic jak co chwilę albo telefon albo jakiś klient.:confused:
A pogoda swoja drogą u nas też do niczego, dołuje mnie to wszystko.
Blizniaki powodzenia w liczeniu, moze jakoś Ci sie uda:-):-)
Morbital a skąd u Ciebie zalecenie takiej diety:confused:? chyba coś przeoczyłam:zawstydzona/y:
Asiulkaa trzymam kciuki za sobotę:tak:

zalecenie diety wynika stąd że mamy 27 tydzień ciazy a ja przybrałam na wadze już 18 kilo, i nadal rosne w siłę:-) Gin się wypowiedział w tym temacie, że chce uniknąc sytuacji w której wagowo dojde do niewyobrazalnych rozmiarów pod koniec ciazy i zalecił dietke bogata w witaminy z pominięciem pewnych składników:-) no więc idąc tym tropem dzisiaj pędze się na warzywach i serku białym + dorzucam do tego owoce. Pech w tym że ja w sumie nie jadam słodyczy z natury, nie ciągnie mnie do słodkości. Natomiast fakt jest faktem że podczas ciaży potrafie pochłaniać duuuuuuuużo jedzenia i tu mam na mysli dużo dosłownie. Trzeba to rozgraniczyć na mniejsze porcje ale może częsciej??? Ehhh sama nie wiem jak narazie zastosuje się do zaleceń lekarza i poczekam na hmmmm cięzko to sprecyzować ale chyba efekty:-)

Morbital moja kolezanka przytyla w ciazy 28kg nogi jej potwornie puchly i czula sie fatalnie wiec mysle ze warto sie zmobilizowac do diety...a synek wazyl prawie 4.5kg wiec duzy chlopak:-)

Marzycielka wspolczuje ze musisz lezec ale pociesz sie ze leiej w domku niz w szpitalu i glowa do gory:-)

A ja mam dzis nerwowy dzien, wszystko mnie drazni i moj m juz mi powiedzial ze schodzi mi calkowicie z drogi bo boi sie ze go zagryze dzisiaj:dry:

Moja znajoma przytyła w ciazy 32 kg, 10 września miała cesarkę, 12 kg jej zeszło, ale 20 kg zostało do zrzucenia. Współczuję jej tego zrzucania, bo wiem jak sie trzeba nakatowac, zeby zrzucic 5 kg, a co dopiero tyle. Ale są dziewczyny, które bardzo dużo tyją, a potem równie łatwo zrzucają te kilogramy.

A co do poziomu cukru to oglądałam dzisiaj jakis program i mówili tam że herbatka rumiankowa pomaga unormować poziom cukru we krwi, tylko czy da się ją wypić??:szok:

Ja osobiście bardzo lubię:) Słodzę jedną łyżeczkę i dodaję kilka kropel cytrynki:) Pycha:)
Albo np. parzę ją pół na pół z miętą:) i też odrobinkę słodzę:)

Hej ja jestem w 28 tygodniu i 5 dniu i przytyłam 5,5 kg....kurcze może to za mało? ale Junior jest ponoć większy niż normy na ten wiek mówią....mam też wilczy apetyt...ale nie mogę jeść za dużo na raz bo mnie tak wzdyma iż boję się iz odfrunę i to jest jedyna na dzień dzisiejszy (odpukać w niemalowane)dolegliwość. Ja łyknęłam te 75mg glukozy prawie jednym duszkiem - uwielbiam zagęszczone mleko słodzone z puszki :-) ale ponoć można cytrynę wdusić i jakoś można się z tym uporać.

aleksandra 40 tycie w ciąży to sprawa bardzo indywidualna, często uwarunkowana genetycznie. Znam przypadki kobiet, które tyły w całej ciąży 5kg i urodziły zdrowe dzieci o normalnej wadze. Te dziewczyny, które mało przybrały na wadze powinny się cieszyć, a nie martwić, że za mało. Dzidzia i tak weźmie z nas wszystko co jest jej potrzebne:) W sumie jeszcze parę tygodni zostało przed nami, więc wszystko się może zdarzyć. Te, które przytyly 15 kg mogą już nie tyć, a te które przytyly po 5kg mogą dopiero teraz zacząc przybierać i na końcu możemy się wyrównać:)
Ja sama niewiele przytyłam i przed ciążą należałam do szczupłych osób. Spodnie w sklepie ciążowym kupiłam w rozmiarze XS, a sweterki kupuję w normalnych sklepach w rozmiarze S. I absolutnie się tym nie przejmuje, bo dzidzia zdrowo rośnie, a po porodzie będę miała mniej do zrzucenia :-)

reklama
aleksandra 40 tycie w ciąży to sprawa bardzo indywidualna, często uwarunkowana genetycznie. Znam przypadki kobiet, które tyły w całej ciąży 5kg i urodziły zdrowe dzieci o normalnej wadze. Te dziewczyny, które mało przybrały na wadze powinny się cieszyć, a nie martwić, że za mało. Dzidzia i tak weźmie z nas wszystko co jest jej potrzebne:) W sumie jeszcze parę tygodni zostało przed nami, więc wszystko się może zdarzyć. Te, które przytyly 15 kg mogą już nie tyć, a te które przytyly po 5kg mogą dopiero teraz zacząc przybierać i na końcu możemy się wyrównać:)
Ja sama niewiele przytyłam i przed ciążą należałam do szczupłych osób. Spodnie w sklepie ciążowym kupiłam w rozmiarze XS, a sweterki kupuję w normalnych sklepach w rozmiarze S. I absolutnie się tym nie przejmuje, bo dzidzia zdrowo rośnie, a po porodzie będę miała mniej do zrzucenia :-)

Dokladnie masz raccje moj mama w ciazy przytyla 6 kg a ja mialam prawie 3kilo i bylam zupelnie zdrowa

Do góry