reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Dziewczyny gratuluję wszyskich ślicznych zakupów!!!!!!!
Kluliczku - ten kombinezon co to go wynalazłaś jest rewelacyjny:-D:-):happy2:jak bym szła na jakąś imprezę typu halloween to z pewnością bym taki założyła!!!!!
Natalie - pościel -super!!Wcale nie wydaje mi się smutna jest elegancka, pasuje do wszystkiego!!Ja równiez się przymierzam do kupna takiej podobnej:tak:A ciuszków nadal żadnych nie zakupiłam ale od jutra mam wolne więc w końcu wyskoczę na małe zakupy!!!!
tt2004553fltt.gif

dev010prs__.png

reklama
o ja - no kombinezon - nie mam słów :-D
aga_q - rewelacyjna ta poducha - taka giętka i w ogóle :-)
Melulu - śliczne zakupy :tak:
Natalie - pościel jest śliczna :tak:

a co do spodni, z allegro dwie pary jeansów kupiłam i obie za duże :dry: jedne bardziej za duże drugie mogą być ostatecznie, nie spadają z tyłka aż tak bardzo ale co chwilę muszę je podciągać - a sztruksy w końcu leżą idealnie - no i na tym poprzestaję swoje ciążowe zakupy - a bluzkę kupiłam bo myślę na wesele się w takiej wybrać, chyba pasuje, no nie? ;-)

Natalie posciel jest super. Nie lubie wielu wzorkow na materiale i dlatego ta posciel bardzo mi sie podoba. Piekno jest w prostocie ;-)

Co do spodni ciazowych, to martwie sie nie tyle o dlugosc nogawki( mam 170 cm), co o szerokosc nogawki- mam zawsze grubsze uda, niz reszta ciala. Poza tym moj rozmiar to 46, wiec tez ciezko cos dopasowac :-/ Zawsze chodzilam w spodnicach, bo jak przymierzalam spodnie, to w udach mi nie wchodzily, a jak bralam wieksze, to w udach byly ok, a w pasie za duze.

Dziewczyny mam problem z posciela. Chce kupic zestaw 3 czesciowy( kolderka, poduszka i ochraniacz), ale na poczatku mam zamiar uzywac tylko ochraniacza z tego kompletu( + przescieradlo i rozek). Takie zestawy kupuje sie z wypelnieniem, czy osobno? Wszedzie,gdzie wchodze sa same poszewki na poduszki i kolderki, natomiast nie mam nic na temat ochraniacza. Jak patrze na oferty wypelnienia, to sa same wypelnienia dla poduszki i kolderki, no i tez nie ma slowa o wypelnieniu ochraniacza. Nie wiem,czy jasno napisalam :-)Po prostu mam problem z wypelnienim dla ochraniacza.

Ostatnia edycja:
ja to nie wiem jak z tym ochraniaczem..myślałam że to jest już wypełnione w środku- cała ja ;-)
a i jeszcze się zastanawiam czy kupujecie już rzeczy typu nożyczki, szczotka, jakieś pieluszki tetrowe..czy jeszcze za wcześnie? :-)

Ochraniacz jest juz z wypełnieniem . ja kupiłam odzielnie poszewki z ochraniaczem i odielnie wypełbienia do poduszki i kołderki

Melu z kolorami kombinezonów wmałych rozmiarach nie ma co wydziwiać Ty lepiej kup póki są rozmiary bo potem zostaniesz tak jak moja koleżanka z noworodkiem w 74cm:)

Ostatnia edycja:
ja też myślałam, że ochraniacz jest już z wypełnieniem.... ja już pieluchy kupiłam - jak zamawiałam inne rzeczy to i pieluchy wzięłam i mam jedną butelkę tomee tippee (czy jakoś tak) najmniejszą, tak jak Rondzia pisała - jest fajna szeroka - może też będę ręcznie się "doić" a nie za pomocą laktatora :-p grzebyków, nożyczek, termometrów ani żadnych kosmetyków jeszcze nie mam - jak już będe po obronie to wybiorę się z kuzynką do hurtowni i tam pokupuję reszte rzeczy , włącznie z pościelą i poszewkami :tak:

Chce kupic zestaw 3 czesciowy( kolderka, poduszka i ochraniacz), ale na poczatku mam zamiar uzywac tylko ochraniacza z tego kompletu( + przescieradlo i rozek).

Celinko - ja kupiłam zestew 6-elementowy http://www.allegro.pl/item427848904_posciel_6el_120x90_na_suwaczki_darland_nowosci.html
jest tam wypełnienie kołdry i wypełnienie poduszki, oraz powłoczki na nie, ochraniacz i prześcieradło;
ochraniacz to jest jedna całość - nie jest to wypełnienie + poszewka;
u tego samego sprzedawcy kupiłam też przybornik na łóżko, dodatkowe prześcieradło i rożek;
oprócz tego kupiłam pościel na zmianę - i tu już tylko trzy elementy: poszewki na kołdrę i poduszkę oraz ochraniach na łóżeczko http://www.allegro.pl/item432354554_posciel_3el_120x90_na_suwaczki_darland_nowe_wzory.html

a tu masz ochraniacz na całe łóżeczko: http://www.allegro.pl/item448587102_ochraniacz_na_cala_dlugosc_lozeczka_140x70.html

zwróć też uwagę, że czasem bywają ochraniacze i pościel o dziwnym rozmiarze 135 centymetrów.
ja sama nie wiem, ale wydaje mi się to dziwne, bo łóżeczka są 120 lub 140 :confused:

a jaki wzór wybrałas??

jako podstawowy zestaw (ten 6-elementów) kupiłam ''beżową kratkę''z kremowym prześcieradłem i taki dokupiłam przybornik na łóżeczko, falbankę pod materac i rożek.
a na zmianę - 3 elemety (czyli powłoczki na kołdrę i poduszkę oraz ochraniacz) wzór ''brzoskwiniowy plaster miodu" i dołożyłam prześcieradło w kolorze brzoskwiniowo-ceglany;

reklama
Natalie, kupiłam taką samą pościel co Ty z Drewx - Miś na chmurce, kolor beżowy. Jestem bardzo zadowolona z jakości tej pościeli :tak::tak::tak:

Drugą zmianę - dokupiłam już tańszą tzw misie i baloniki ecru (jest jej mnóstwo na allegro). Jakość tej pościeli jest w stosunku do Drewex dużo niższa - ale cóż nic nie poradzę :eek:

Na mebelki zdecydowała się baby vox - Hiacynt Cream. Jedank kupię jej później, napierw będę miała kołyskę, a jak się wyprowadzimy z kawalerki to dopiero zrobimy pokoik i zakupimy łóżeczko. Generalnie lubię kremy, beże- nie kręcą mnie agresywne kolory.

Załączniki

• mis na chmurce.jpg
    mis na chmurce.jpg
    20 KB · Wyświetleń: 45
  • mebelki.jpg
    mebelki.jpg
    38,4 KB · Wyświetleń: 46
  • baloniki ecru.jpg
    baloniki ecru.jpg
    57,6 KB · Wyświetleń: 43
  • kołyska.jpg
    kołyska.jpg