reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

reklama
No to jutro rano testuje :-).
I napweno napisze jaki wynik. oby II ale bym była szczęśliwa :-)

Hej.
Jestem tu nowa:) ale juz mi sie podoba. Mam 4 letniego synka i teraz staram sie o drugie dziecko, co w moim przypadku nie jest latwe bo choruje na Gravesa-Basedowa (nadczynnosc tarczycy) i mam bardzo dlugie i raczej nie regularne cykle. Mam tez jednak duzo wiary ze bedzie ok.

Witaj na forum grono staraczek sie powiększy i co za tym idzie FASOLINEK też:-):-):-)

Pixella77 a co to jest ta beta, bo ja zabardzo wtajemniczona nie jestem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Pysiu -betaHCG -to badanie z krwi - na wykrycie hormonu ciążowego - jest dokladniejsze niz zwykly test ciążowy domowy z moczu. W prawidlowej ciąży - na początku - beta silne wzrasta z dnia na dzien i łatwo można okreslic prawidlowy rozwój ciąży. Czesc lekarzy nie uznaje testów z moczu a kieruja wlasnie na bete, mozna go zrobic tez prywatnie w kazdym niemal labolatorium -jest pewniejszy po prostu i szybciej pokaze ciąże niz zwykly tescik.

Gemini -to jak sie nie obawiasz ze za wczesnie to testuj...a kto wie, moze juz cos wyjdzie??? ale nie przeplacaj na testy digital clearblue, serio -zwykly firstresponse powinien wystarczyc...ta sama dokladnosc bo pytalam w bootsie:-)

no i wracaj do zdrowka jak najszybciej, uwazaj na leki...bo nie wiadomo co tam w Tobie siedzi;-)

Ostatnia edycja:
Pysiu -betaHCG -to badanie z krwi - na wykrycie hormonu ciążowego - jest dokladniejsze niz zwykly test ciążowy domowy z moczu. W prawidlowej ciąży - na początku - beta silne wzrasta z dnia na dzien i łatwo można okreslic prawidlowy rozwój ciąży. Czesc lekarzy nie uznaje testów z moczu a kieruja wlasnie na bete, mozna go zrobic tez prywatnie w kazdym niemal labolatorium -jest pewniejszy po prostu i szybciej pokaze ciąże niz zwykly tescik.

Gemini -to jak sie nie obawiasz ze za wczesnie to testuj...a kto wie, moze juz cos wyjdzie??? ale nie przeplacaj na testy digital clearblue, serio -zwykly firstresponse powinien wystarczyc...ta sama dokladnosc bo pytalam w bootsie:-)

Dziękuję Ci kochana kropeczko za wyjasnienie takiej niedoswiadczonej staraczce jak ja, buziaki ;-);-);-)

w.kropeczka- ten test to wykrywa ciaze 6 dni przed spodziewana @, taki w czerwonym opakowaniu-dobrze kojarze??? :sorry2:
gdybym zrobila jutro rano to byloby 3 dni przd @ :tak:
czyli zrobic jutro? bo na serio jestem w kropce kropeczko co i jak mam z tymi lekami robic itd :sorry2:

boje sie , mam jakies przeczucia ze chyba nic z tego. jejciu jak mi sie wszystko zmienia- przed minutka napisalam ze moze zrobic jutro a teraz znow mam watpliwosci.
NA SERIO BOJE SIE.... BOJE SIE ZE SIE TAK STRASZNIE PRZEOGROMNIE ROZCZARUJE ZE NIE BEDZIE NIC .
ZE JEDNAK TA CHOLERA MAC ---> @@@@@ !!!! PRZYLEZIE I PO MOICH NADZIEJACH.

Witajcie Kochanieńkie:happy:
kurcze .... ale siuper sie takie rzeczy czyta :tak: dziekuje!!! :tak::sorry2::zawstydzona/y: od rau lepiej na serduszku ;-)
a ginusiem sie nie denerwuj za bardzo .... my kobitki lubimy sie same nakrecac ;-) trzymam kciuki i czekam na super wiesci :-)

Ależ proszę:-D. Polecam się na przyszłośc:tak:

Madzio1980 jak tam po wizycie, odezwij się do nas...czekamy na dobre wiesci kochana!

Tak mocno trzymam kciuki żeby wszystko było ok u ciebie że aż mnie rączki bolą :tak:

Czekam na wiadomość :tak:

Madzio1980 i Madziulinka - gdzie są nasze dziewczyny co robią dzisiaj betki i badania??? czekamy na wieści!!!

Kochanieńkie moje:happy:. Jestem po pierwszej wizycie u gina:tak:. Narazie klinicznie ciąży nie potwierdził bo to dopiero 3 tydzień od zapłodnienia minoł, ale również nie mówił tak jak ta konowałka we wtorek, że pozytywny test to jeszcze nie ciąża:angry:. Wypytał o wszelkie dolegliwości i narazie "słownie" potwierdził, że dzidzia w drodze:-D. Upławami lekko beżowymi mam się nie martwic, no chyba, że pojawi się w nich krew:baffled:. Dostałam skierowanie na badania i następną wizytę mam za miesiąc i wtedy zrobi mi usg:-). Ale ja taki głupolek jestem, że ciągle nie wierzę i jakoś nie potrafie jeszcze szalec ze szczęścia:sorry2:.

Zielarka witaj! Znalazłaś się w cudownym gronie:tak:

smallsong ja testowałam w niedzielę. W czwartek poprzedzający ten cudny dzień miała przyjśc @, ale nie przylazła więc zrobiłam teścik.

Ostatnia edycja:
Witajcie Kochanieńkie:happy:

Ależ proszę:-D. Polecam się na przyszłośc:tak:

Kochanieńkie moje:happy:. Jestem po pierwszej wizycie u gina:tak:. Narazie klinicznie ciąży nie potwierdził bo to dopiero 3 tydzień od zapłodnienia minoł, ale również nie mówił tak jak ta konowałka we wtorek, że pozytywny test to jeszcze nie ciąża:angry:. Wypytał o wszelkie dolegliwości i narazie "słownie" potwierdził, że dzidzia w drodze:-D. Upławami lekko beżowymi mam się nie martwic, no chyba, że pojawi się w nich krew:baffled:. Dostałam skierowanie na badania i następną wizytę mam za miesiąc i wtedy zrobi mi usg:-). Ale ja taki głupolek jestem, że ciągle nie wierzę i jakoś nie potrafie jeszcze szalec ze szczęścia:sorry2:.

Zielarka witaj! Znalazłaś się w cudownym gronie:tak:

madzio -wydaje mi sie ze juz twoje samopoczucie lepsze, normalny lekarz i normalna rozmowa to uspokojona przyszla mamusia . nie nagadal glupot, nie nastraszyl tylko tak jak trzeba, prawde powiedzial ze po prostu jest jeszcze za wczesnie na oficjalne potwierdzenie, ale on wierzy ze to ciaza i bedziesz kochana pod dobra opieka.trzymaj sie.i pamietaj ,,gluptasku,, - RADOSC, USMIECH , POZYTYWNE NASTAWIENIE , NIECH FASOLKA OD PIERWSZYCH TYGODNI ZYCIA UCZY SIE OPTYMIZMU :-D:tak::tak::-):-)

reklama
w.kropeczka- ten test to wykrywa ciaze 6 dni przed spodziewana @, taki w czerwonym opakowaniu-dobrze kojarze??? :sorry2:
gdybym zrobila jutro rano to byloby 3 dni przd @ :tak:
czyli zrobic jutro? bo na serio jestem w kropce kropeczko co i jak mam z tymi lekami robic itd :sorry2:
Gemini25 -tak to ten test...no ale z tym 6 dni przed to wiesz sama...roznie bywa...ale to to pudelko-takie niby czerwone czy ciemno rozowe z granatowym na gorze paskiem i pisze na nim rzeczywiscie o tych 6 dniach...ale to sie potwierdza w 62% przypadkow, tak pisze w ulotce chyba.
Teoretycznie slonko powinno sie czekac do daty spodziewanej i testowac jak @ nie przylezie (ja ze wzgledu na antybiotyk jaki mialam zazywac tez zatestowalam przed terminem, alicja chyba tez -pokazały sie II, a 2 dni potem @ nas odwiedzila, byla ciąza chemiczna i .... sie zbyła - smuuutno) ale widzisz small song nie czekala do terminu i ma II , wiec jak sie zastanawiasz nad lekami ktorych w ciazy brac nie wolno, a chcesz je łykać to ja bym na Twoim miejscu jutro zrobila tescik.
Lepiej sprawdzic i zatesowac niz zazyc jakis srodek coby mogl pogorszyc kondycje fasolki.

Madzio1980 -widzisz jak dobrze zes tam poszla i sie uspooila. A ja na twoim miejscu jeszcze w poniedzialek zrobilabym sobie bete i po kilku dniach powtorzyla, zeby zobaczyc jak ladnie rosnie...zanim lekarz potwierdzi oficjalnie...bo miesiac czekania i niepokoju to dluuugo.
Zycze Ci kochana radosci, spokoju i duuuuzo usmiechu! Fasolki to ponoc lubia:-)

Ostatnia edycja:
Do góry