reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Witajcie kochane brzuchatki :-)

Wczoraj po południu wróciłam do domku...wyprosiłam ordynatora żeby mnie wypuścił i po wielu pertrarktacjach zgodził sie...ale musiałam obiecać że będę trzymała ścisłą diete i dużo leżała....mam rozwarcie na i palec i malutka jest bardzo nisko więc musze o siebie teraz bardzo dbać żeby donosić chociaż do 37 tc.....Nie jestem w stanie nadrobić co przez ten czas naskrobałyście bo musiałabym tu siedzieć pewnie kilka dni...;-) i niestety żadko będę do Was zaglądać bo chce dotrzymac obietnicy daną lekarzowi....

jeszcze raz z całego serca dziekuje WAM za wsparcie i ciepłe słowa...naprawde czułam sie dzięki nim dużo lepiej i łatwiej było mi znieść pobyt w szpitalu....ściskam was mocno...3majcie sie cieplutko ...będe tu wpadać co jakis czas...buziaki:-)

hej hej !!!!

cześć \
mam poytanko czy Któraś z Was bierze CORDAFEN????
jestem w szoku bo przepisał mi to gin a w ulotce jest napisane że przeciwwskazaniem jest ciąża i teraz nie wiem czy to łykać czy sobie odpościć///????

ja w poprzedniej ciązy brałam zamiast fentoerolu, zwykle przepisuje sie cordafen jak jest cukrzyca ciężarnych i własnie zamiast fenoterolu na te skurcze- ty masz ??? większą szkode może narobić wcześniejszy poród - tak mi lekarz pow jak pytałąm po przeczytaniu tej ulotki i poweidział ze jedyne co to moze dzidzie głowa troche boleć :baffled: Jak masz zaufanie do swojego lekarza to to jest podstawa ja mam !!!

Wczoraj po południu wróciłam do domku...wyprosiłam ordynatora żeby mnie wypuścił i po wielu pertrarktacjach zgodził sie...ale musiałam obiecać że będę trzymała ścisłą diete i dużo leżała....mam rozwarcie na i palec i malutka jest bardzo nisko więc musze o siebie teraz bardzo dbać żeby donosić chociaż do 37 tc.....Nie jestem w stanie nadrobić co przez ten czas naskrobałyście bo musiałabym tu siedzieć pewnie kilka dni...;-) i niestety żadko będę do Was zaglądać bo chce dotrzymac obietnicy daną lekarzowi....

jeszcze raz z całego serca dziekuje WAM za wsparcie i ciepłe słowa...naprawde czułam sie dzięki nim dużo lepiej i łatwiej było mi znieść pobyt w szpitalu....ściskam was mocno...3majcie sie cieplutko ...będe tu wpadać co jakis czas...buziaki:-)

witaj !!! bardzo sie ciesze ze juz jesteś !!!

a ja dzis jade szafe załatwić a jutro na zakupki bo juz teraz to nie ma żartów :-D

Arlets - ja bym się bała brać... Nie jestem zwolenniczką leków.... A już tym bardziej w ciąży.... Nigdy raczej nie brałam - jak mi lekarka wypisywała - to niewykupowałam.... Brałam zwolnienie i kurowałam się swoimi sposobami..... Ale jak by to miała być ostateczna deska ratunku to bym chyba wzięła.... Przemyśl - jak masz możliwość zapytać innego gina to zrób to...
Moja kumpela rodziła 2 miesiące temu... i jej gin kazał założyć krążek w 7 -mcu. Kupiła go (200zł) ale jak to zobaczyła- (wielkie:szok:) to poszła do innego gina. A ten drugi powiedział, że wszystko dobrze - ma dużo leżeć i przepisał nospę forte...I wszystko "grało" do końca ciąży...
Warto zapytać innnego..........

to po co chodzisz do tej lekarki jak w ogóle nie masz do niej zaufania :sorry2: co innego brac lek na przeziębienia albo pić herbatke z miodem ale skurczy mocnych czy rozwierania szyjki raczej herbatką i sposobami domowymi nie da sie powstrzymać !!!

Witajcie;
u mnie dzisiaj słoneczko wyszło i jakoś od razu lepiej mi się zrobiło:-D.
Wiecie wczoraj miałam taką sytuację. W szkole rodzenia było spotkanie z pediatrą i babeczka miała chyba jakąś interesującą barwę głosu dla dzidziusiów, bo prawie wszystkim babeczkom brzuchy ostro podskakiwały. Ja myślałam, że mały mi wyskoczy, tak ostro dał mi do wiwatu;-).

Yoka odpoczywaj i oszczędzaj się. Cieszę się, że cię wypuścili.

Madzienka ja chodzę już co 2 tyg. do gina.

eager nie panikuj. Powtórz badanie i tyle.

Witaj Yoka dobrze, że jesteś:-)

A ja całą noc miałam skurcze...
Co się obudziłam a wstawałam chyba z 8-9 razy na siku to miałam brzuch jak kamień...

Jutro mam wizytę u gina zobaczymy jak tam moja szyjka...

A kolano jak bolało tak nadal boli. Podczas snu cała drętwieje...ehhh

Yoka witaj nam :-)

Ja tez mam teraz co 2 tyg. z tym ze teraz (3.11) raczej nie bede badana tylko bede miala ktg i gdyby cos bylo nie tak to wtedy badanko:tak:Natomiast na kolejnej wizycie to juz normalnie ktg z badaniem.(o ile nie urodze bo kolejna to bedzie juz 38 tydz.)

reklama
Witajcie dziewczyny

wrrrrrrrrrr:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: taka jestem wsciekla bo odwolali mi wizyte w przychodni, dobrze ze udalo sie mi zapisac na jutro bo kolejnego tygodnia czekania to juz bym nie wytrzymala :angry::angry::angry: dobrze ze zadzwonili rano zanim zdazylismy wyjechac z domu:crazy:

Sa tego jednak dobre strony maz zaproponowal wypad na zakupy, bo chyba widzi ze jestem wsciekla jak osa i bede gryzc sie kolejny dzien

Do góry